Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Çamaşır makinesinde biriken kireç oluşumları için en etkili doğal yolların başında sirke-limon karışımı gelir. Ayrıca karbonat ve sirke karışımı da çamaşır makinesinin deterjan gözü, kazan, rezistans, kapak ve lastik gibi bölümlerinde biriken kirecin temizlenmesi için etkili doğal karışımdır.
LİMON SUYU DA KİREÇ ÇÖZÜYOR
Limon tuzunun yanı sıra limon suyu da asidik özellikte olması nedeniyle kireçlenmeyi gideriyor. 1. 1 adet limonun suyunu ısıtıcınızın içerisine ekleyin. 2. 20 dakika bekleyin ve ısıtıcının içerisine bir miktar su ekleyin. 3. Isıtıcıyı çalıştırın ve sonrasında suyu boşaltın.
Termosifonunuzdan daha iyi performans alabilmek için en az 2 yılda bir bakım yaptırmanız önerilir. Yüksek kireç oranına sahip bölgelerde bakımın her yıl yapılması daha doğrudur.
Şofbeninizin dış yüzeyini yanıcı, parlayıcı ve aşındırıcı kimyasallar kullanmadan; nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Temizlik sırasında şofbeninizi fişten çekmeyi unutmayın. Cihazın iç temizliği için ise en yakın yetkili servise başvurmanız gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Her elektrikli alette olduğu gibi şofben de düzenli bakıma ihtiyaç duyar. Bakım yapılmadığı durumlarda su ısıtma performansında düşüşe uğrar. İçerisinde biriken kireç, suyun da kalitesini düşürdüğü için bakım yapılmazsa uzun ve sağlıklı kullanım sunmaz.
Termosifonu sık sık açıp kapatmak, harcanan enerji miktarını arttıracaktır. Bunun nedeni şu şekilde açıklanabilir: Kazanı ısı yalıtımlı olan termosifonlarda depodaki su, 24 saate kadar sabit sıcaklık seviyesinde kalabilir. Termosifonu kapattığınızda sıcaklık seviyesi sabit kalmayacak ve düşmeye başlayacaktır.
Sıcak su akışı yok
Altta biriken tortuları gidermek için su ısıtma tankları yılda bir kez temizlenmelidir. Tank temizlenmezse, tortu birikimi tahliye vanasını tıkayabilir ve muhtemelen tankın tabanına zarar verebilir. Sistemden su akmıyorsa, tank boşaltılmalı ve temizlenmelidir. Tahliye vanaları da açık olmalıdır.
Baymak 65 litre Termosifon ile 3-4 kişi için yeterli kullanım. Üst Düzey koruma için 4 farklı emniyet sistemi: -Basınç yükselmelerine karşı ,çekvalfli emniyet ventili koruması -35 C ile 70 C arasında çalışma termostat aralığı
Bir limon suyunu sıkarak ısıtıcının içinde 20 dakika bekletip ardından biraz su ilave ederek ısıtıcınızı çalıştırırsanız kireçler rahatlıkla temizlenir. Limon tozu ise daha yoğun kireçler için kullanılır.
Kettle'daki kireçli alanı kaplayacak şekilde limon tuzu ekleyin. Üzerine kettle'ın yarısını dolduracak şekilde su ekleyin. Su kaynayana kadar kettle'ı çalıştırın. Soğumaya başladığında içindeki karışımı dökün ve fırça yardımıyla içini temizleyin.
Bu tür KİREÇ oluşumu su sıcaklığı yaklaşık 30C - 35C civarında başlar ve su ısındıkça hızlanır. Suyun faz değiştirerek buharlaşması sırasında yalnızca “saf H2O molekülleri” buharlaşır. Su içindeki “safsızlıklar”, yani sudaki çözünmüş olan mineraller buharlaşmaz ve bunların sudaki oranı artmış olur.
Makinelerin görevlerini yerine getirmeleri aşamasında ana parça olarak yer alan rezistansın arıza yaptığının anlaşılması ise son derece kolaydır. Çamaşır makinenize elektriğin ulaşmasına karşın eğer istenen su ısısı oluşmuyor ise rezistansta arıza var demektir.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Çaydanlıklarımızın dibinde oluşan kireçlenme bu fiziksel özelliğin sonucudur. Benzer şekilde termosifonun içindeki suyu ısıtan ve suyla temas halinde olan rezistans üzerinde zamanla bir kireç tabakası oluşur.
Sistemde basınç istenilen değerin çok üzerine çıkarsa emniyet ventili devreye girer ve basıncı istenilen seviyeye düşürür. Emniyet ventilinin olmadığı kazanlarda basınçtan dolayı patlamalar oluşur. Bu patlamalar tüm tesisatı ve insan güvenliğini tehlikeye atar. Güvenliği sağlayabilmek için emniyet ventili şarttır.
Oysa gerçek, bunun tam tersi. Termosifonu sık sık açıp kapatmak daha fazla enerji harcanmasına neden olur. Isı yalıtımlı kazanlara sahip termosifonlarda depodaki su, 24 saate kadar aynı sıcaklık seviyesinde kalabilir. Termosifonu kapattığınızda bu mümkün olmamakta, su soğumaya başlamaktadır.
Sularınız çok fazla akıyor olabilir. Bunun için musluklarınızdaki su akışını kontrol edin. Musluğu açtığınızda çok fazla su akıyorsa, termosifonun alt kısmında yer alan vanadan damla damla şeklinde su akması normaldir.
Termosifonunuzun ideal çalışma sıcaklığı Eco Moddur. Bu özellik cihazı optimum sıcaklık seviyesinde çalıştırarak, enerji harcamanızı en ekonomik şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.
Elektrikli termosifonun sıcaklık ayarı yaz ve kış mevsimine göre farklılık gösterse bile 50 ila 60 santigrat arasında bir sıcaklıkta kullanılmaktadır. Kullanılan her bir saat için 2 KW elektrik harcamaktadır. Aylık bir kullanım süresinde ise 60 KW yaktığı söylenebilir.
ECO modda DemirDöküm termosifonlar optimum sıcaklık değerinde çalışarak (47-53 °C) enerji tasarrufu sağlar, kireçlenme miktarı azalır ve rezistansın ömrü uzar.
Termosifon bakımı düzenli bir şekilde yılda 1 defa yapılması gerekir.
Elektrikli termosifon aynı eski sıcak su sıcaklığını üretiyor, ancak miktar çok azsa, alttaki elektrikli termosifon rezistansı yanmış olabilir. Bu durumda sadece tankın üstündeki su ısıtılıyordur. Soğuk su girer ve şofbenin alt kısmında kalır. Bu yüzden sıcak suyunuz çok sıcaktır, ancak birkaç dakika içinde tükenir.
Termosifonunuzda şebeke suyu yerine kuyu, dere ya da depoda bekletilmiş su kullanıyorsanız koku yapabilir. Şebeke suyu kullanmanıza rağmen koku yapıyorsa 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri