Rize'ye gitmek için en uygun zaman, genellikle yaz aylarıdır. Haziran-Eylül ayları arasında Rize'nin sıcak ve nemli ikliminden faydalanarak doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ancak, Rize'nin yağışlı bir iklimi olduğunu unutmayın ve yanınıza yağmurluk ve şemsiye almayı ihmal etmeyin.
Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak sadece kuş sesleri eşliğinde tatilinizi geçireceğiniz Rize'ye en az 3-4 gününüzü ayırmanızı ve bu harika şehri doyasıya keşfetmenizi tavsiye ediyoruz.
Rize'de yağış her mevsime dengeli olarak dağılmakta olup kurak mevsimi yoktur. İlde en az yağış ilkbaharda, en çok yağış sonbaharda görülür. Nem oranı her zaman %75'in üzerindedir.
Pokut Yaylası'na gidilebilecek en doğru zaman Mayıs ortası-Ekim ayları arasındadır. Pokut yaylası rakım nedeniyle yüksekte olduğu için Pokut yaylası hava durumu koşulları saat başı bile değişmektedir.
Rize'de yazları serin, kışları ılıman ve her mevsimi yağışlı bir iklim görülür.
İlgili 26 soru bulundu
Rize'ye bağlı ilçe eylül ayında oksijen solumak ve kurak bir yazın ardından suya yakın olmak isteyenlere hitap ediyor. Sonbaharda sarı ve yeşilin binbir çeşit tonuyla benzersiz bir görüntüye kavuşan ormanların içinde yürümek, trekking yapmak, Ayder Yaylası'nda dolaşmak için çok iyi bir zaman.
Rize'de meşhur olan şeyler arasında bulunan ve Karadeniz'in sembolü niteliğinde olan Fırtına Deresi üzerinde rafting yapmak ise bir Rize klasiğidir. Rize'nin neyi meşhur sorusuna yanıt arayanlar muhlama, mısır ekmeği, sac kavurma, hamsili pilav ve sütlaç gibi dünyaca ünlü Rize yemeklerini deneyebilmektedirler.
En İyi Zaman: karadeniz bölgesi için en iyi dönem Haziran ve Ekim aylarıdır. Hem yaz yoğunluğu olmamış oluyor hem de hava olarak sizleri memnun ediyor. Bahsettiğimiz dönemlerde hava şartları gezmeniz için en elverişli zamandır.
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
Fındık üretimi 3.079,7 ha alanda yapılmakta olup çaydan sonra ikinci ürün durumundadır. İlde narenciye ürünleri ve az miktarda sebze, turunçgiller, kivi (255,6 ha) ve diğer meyveler yetişmektedir. Kivi yetiştiriciliği son yıllarda Rize'de giderek üretimi genişleyen bir faaliyettir.
Rize'de Kasım ayı karlı olsa da havası ve manzaralarıyla anlatılmaz yaşanır dedirtecek cinsten bir ay.
Rize Kalesi, Ayder Kaplıcaları, Palovit Şelalesi, Şahin Tepesi, Tarihi Rize Çarşısı, Rize Müzesi, Ayder Yaylası, Elevit Yaylası, Sal Yaylası, Gito Yaylası, Kıble Dağı Cami, Anzer Yaylası ve Zilkale de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.
Trabzon ile Rize arası seyahatlerde toplam süre özel araçla 1 saat 16 dakikadır. Trabzon ile Rize arası yolculuğunu otobüsle yapacak kişiler için ise toplam süre yaklaşık 1 saat 26 dakikadır.
Doğu Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı ortalama 1590 mm iken, 831 mm 2244 mm arasında değişir. Batı Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer.
Kenti gezmek için en uygun zamanların yaz ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. İlkbaharda genelde daha şiddetli yağmurlar görünür. Denizden içerilere doğru girdikçe yani daha iç ilçelerde hava sıcaklığı biraz daha soğuk olabilir.
Uygun Giyinmeyi Unutmayın: Karadeniz bölgesi, yağışlı ve serin havasıyla ünlüdür. Bu nedenle tur sırasında yanınıza mutlaka yağmurluk, mont, atkı ve bere gibi koruyucu giysiler almanız önerilir. Ayrıca, rahat ve su geçirmez ayakkabılar da tura katılırken yanınızda olmalı.
Çay bitkisi ne kadar yüksekte yetişirse, aroması o kadar iyi olur. Deniz seviyesinden 2400 m yükseklikte yetiştirilen Seylan Çayı, üretimindeki zorluğu ve yoğun aroması nedeniyle, son derece değerlidir.
Tatlının adı Pepeçura...
Rize Bölgesinde Eylül Hava Durumu Türkiye. Günlük yüksek sıcaklık 3°C ile 26°C düzeyinden 22°C düzeyine düşer ve nadiren 18°C altına iner veya 29°C üstüne çıkar. Günlük düşük sıcaklıklar 4°C ile 19°C düzeyinden 16°C düzeyine düşer ve nadiren 12°C altına iner veya 22°C üstüne çıkar.
Rize Bölgesinde Ekim Hava Durumu Türkiye. Günlük yüksek sıcaklık 5°C ile 22°C düzeyinden 17°C düzeyine düşer ve nadiren 12°C altına iner veya 26°C üstüne çıkar. Günlük düşük sıcaklıklar 5°C ile 15°C düzeyinden 11°C düzeyine düşer ve nadiren 7°C altına iner veya 19°C üstüne çıkar.
Rize. Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası, her mevsim olduğu gibi kış aylarında da ziyaretçilerinin akınına uğruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri