Kanuni silah ruhsatı bulunanlar haricinde birinin mermi satın alması, taşıması, bulundurması 6136 sayılı Kanun m.13'te suç olarak belirlenmiştir.
Bu mermilerin silah ruhsatı olmayanlara devredilmesi 6136 sayılı Kanunun 9. maddesi ile yasaklanmıştır. Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı olan kişilere tanınan mutat miktarda (olağan miktarda) mermi sahibi olma hakkı dışında mermi satın almak, bulundurmak veya taşımak suçtur (6136 sayılı Kanun m. 13).
Yasalarımıza göre silah bulundurma ve taşıma ruhsatı olmadan mermi satın alma, bulundurma ve taşımak suçtur. 6136 sayılı Kanun md.13/1'e göre ruhsatsız mermi satın alma, bulundurma ve taşıma cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
SİLAH SATIN ALMA, KAYIT VE TESCİL
Bu belgenin geçerlilik süresi düzenlendiği tarihten itibaren bir yıldır. Bu belge ile bizzat belge sahibi tarafından silah satış yetkisi olan kamu kuruluşundan silah ve bu silaha ait mermiler satın alınır.
Ruhsatsız Silah Satın Alma, Bulundurma, Taşıma Suçu (6136 Sayılı Kanun Md. 13) Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Websilah. Edevlet üzerinden aldığınız emermi şifresi ile İçişleri Bakanlığı ve il Valiliklerince İlde yetkili Mermi Satışı Yapan Bayilerden Yıllık silah başına 1000 ( bin ) adet mermi satın alabilirsiniz.
Silah kolluk kuvvetleri tarafından ele geçirilmiş olsa dahi, boş kovam ve mermi çekirdeği gibi unsurlar üzerinden de 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçu sebebiyle işlem yapılabilir. Fakat mermi çekirdeği ve içi boş kovanlar ile fail arasında net bir ilişki kurulabiliyor olmalıdır.
Silah ruhsatı sahibi olmayan kişilerin, mermi satın alması mümkün değildir. Aynı şekilde silah ruhsatı olmadan mermi taşımak 6136 sayılı kanun gereğince suçtur. Ruhsatlı silah sahiplerinin, mermi hakkı ile edinmiş oldukları mermileri, 6136 sayılı kanunun 9. Maddesi gereğince, ruhsatı olmayanlara devretmesi de suçtur.
Ruhsat sahipleri kendi E-Devlet şifrelerinden müracaat ederek mermi şifresi alabilirler. Yıllık her silah için 1000 adet istikak mevcuttur.
Tabanca fişeği almak için "Mermi İhtiyaç Belgesi" gereklidir.
Kaç cm bıçak taşımak suç? Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
Ruhsatınızın arka kısmında taşıma izninizin sürenin bittiği tarih yazmaktadır. Bu tarihten itibaren silahınızı taşımanız halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet (ruhsatsız silah taşımak) suçunu işlemiş olursunuz. Bu silahınızı ikamet adresinizde bulundurmalısınız.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
Görev silahı için mermi istihkakı 200 iken, görev harici silah için 1000 adettir. Fatura numarası girilmesi zorunludur. MERMİ HAKKI GÖREV SİLAHLARI İÇİN; TSK, MİT, EMNİYET, JANDARMA MENSUPLARI VE MUHAFAZA MEMURLARINA 200 ADET İKEN, ŞAHSİ SİLAHLARI OLANLAR İÇİN 1000 ADETTİR.
ç. Kimlik kartı tıpkıçekimi ile ikamet ettikleri yer İl J.K. lığı Lojistik Şube Müdürlüklerine müracaat ederek, düzenlenecek “Mermi Satın Alma Belgesi” ile MKE Kurumundan veya yetkili bayilerden mermi temin edilir.
Çünkü gerçek şahsa satış da şahıs, İl Emniyet Müdürlüklerinin vermiş olduğu şifreyle mermisini alacakken, diğer satış türlerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Ayrıca ilgili mensup kurumlara bağlı olanlara istihkakı doğrultusunda doğrudan(şifresiz) mermi satışı yapabilecektir.
"Vefat eden kişilere ait ruhsatlı silahın, tebligat tarihinden itibaren mirasçılarının tamamının muvafakati ile altı ay içinde başvurulması halinde talepte bulunan mirasçısına veya üçüncü bir kişiye devri sağlanır.
Mermi Şifresi Talep İşlemleri
1 yıl içerisinde bir silah için en fazla 1000 (bin) adet mermi satın alınabilmektedir. Verilen şifreler her yılın sonuna kadar geçerlidir.
Silahınızı tamir, tespit ya da atış yapmak için bulundurduğunuz adresinizden çıkartacağınız zaman nakil belgesi almanız gereklidir ve bu belgede belirtilen gün ve saat haricinde silahınızı taşımamalısınız. 6. Bulundurma ruhsatlı silahınızı taşımanız halinde ruhsatsız silah taşıma suçundan hakkınızda adli işlem yapılır.
Bu suçları işleyenler bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile ve 30 günlük ila 100 günlük para cezası ile cezalandırılır. Bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası da bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile ve buna ek olarak 30 günlük ila 100 günlük para cezası ile cezalandırılmaktadır.
Bundan başka her tür cephane, havai fişek, barut ve insanları yaralamaya uygun olan ve patlayıcı bileşimler için kullanılmaya uygun kimyasal maddelerin getirilmesi ve yanında bulundurulması da yasaktır. 6.
Dikey şekilde havaya atılan mermi 1500 metre yüksekliğe kadar çıkabilir. Merminin serbest düşmesi esnasında hızı 160 km hıza ulaşabilir. Bu nedenle yorgun mermi ölümcül olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri