Ruhsat seri no nasıl öğrenilir sorusunun cevabı ise ruhsatınızın üstünde yer almaktadır. Ruhsatı açtığınız zaman sağ alt kısımda 2 harf ve 6 rakamdan oluşan Belge Seri isimli bir dizi görülür. Ruhsat seri no işte budur.
Ruhsat seri no ise, araç ruhsatını açtığınız zaman sağ altta 2 harf ve 6 rakamdan oluşan dizidir. Yani ruhsat seri no nasıl bulunur? Sorusunun cevabı, “ruhsat açıldığında sağ alt tarafta bulunur”dur.
Araç Ruhsat Seri Numarası Nereden Öğrenilir? Araç ruhsat seri no öğrenme, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan yapılır. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.
Ruhsat seri numarasının diğer adı ruhsat belge seri numarasıdır. Emniyet Genel Müdürlüğünün sistemine kayıtlı olan 2 harf ve 6 rakamdan meydana gelen numaraya “ruhsat seri no” adı verilmektedir. Ruhsat seri no sayesinde araca ait bilgiler kolaylıkla öğrenilebilmektedir.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
İlgili 39 soru bulundu
Tescil belge kodu ya da ruhsat belge numarası, araç ruhsatında bulunan bilgilerdir. Bu bilgiler EGM veri tabanında kayıtlıdır. EGM yardımı ile tescil belge kodu girerek bilgilere ulaşırsınız. Tescil belge numarası ise ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada en altta yer alır.
SN veya seri numarası, ürünün üretim tarihi ve garanti durumu gibi bilgilerini kaydeden benzersiz bir numaradır. Her ürün yalnızca bir seri numarasına sahiptir.
Araç ruhsatı, araç sahibi ve araç hakkındaki bilgileri içeren bir belgedir ve dört sayfadan oluşmaktadır. Araç alım satım işlemlerinde ruhsatta yer alan araç sahibi bilgileri güncellendiği için hayati önem taşır. Bunun yanı sıra araca dair teknik ve sigortaya dair bilgiler de yine bu belge üzerinde yer almaktadır.
Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracınızın kimliğidir.
Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
Yukarıdaki görselde de göründüğü üzere araç ruhsatının sağ alt köşesinde “Belge Seri No” isimli bir dizi yer alıyor. İşte ruhsat seri no, 2 harf ve 6 rakamdan oluşan bu numaradır.
Trafik tescil belgesi seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere Emniyet Genel Müdürlüğü yani EGM aracılığı ile erişilebilmesini sağlamaktadır. Numara ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada yani ruhsat sahibinin isim soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en sağ alt kısmında yer almaktadır.
Geçmişte ruhsat ile ilgili işlemler için noterler dışında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bazı birimlere de gidilmesi gerekirdi. Günümüzde ise plaka basımı dışında tüm işlemleri noterler aracılığı ile kolayca halledebilirsiniz.
Tescil tarihi bir aracın trafiğe çıktığı tarih olarak bilinmektedir. Aracın üretildikten sonra tüm işlemlerinin tamamlanması ve ardından trafiğe çıktığı tarihi tescil tarihi olarak ifade etmek mümkündür. Aracın trafiğe çıkış tarihi, tescil tarihi olarak ifade edilebilir.
Nüfus cüzdanlarında hemen resmin altında bulunan Seri ve No şeklinde ayrı ayrı yazan iki ayrı kısım yeni kimliklerde "Seri No" olarak tek başına karşımıza çıkar. Yeni kimlerimizde "SERİ NO" 9 hanelidir. Bunun 2 tanesi harf geri kalanı ise rakamlardan oluşur.
Yeni kimlik kartınızın ön yüzünde bulunan seri numarasıdır.
Özelliklerin yer aldığı sayfada aracın markası, modeli ve tipiyle beraber motor ve koltuk sayısı bilgileri yer alır. Bu sayfa üzerinde araç muayenesi numarası da bulunur. Araç sahibinin kişisel bilgilerinin olduğu sayfada ise T.C. kimlik numarası, ad-soyad ve adres bilgileri yer alır.
– Araç Ruhsatı (Tescil Belgesi veya Trafik Belgesi):
Aracın marka, model, renk, motor numarası, şasi numarası gibi özelliklerinin ve aracın kayıtlı olduğu sürücüye ait bilgilerin bulunduğu belgedir. Her trafik kontrolünde ruhsatın, ehliyetle birlikte trafik görevlilerine ibrazı zorunludur.
Eski aracın kaydının silinmesi için önemli belgeler
Ruhsat bölüm 1, araç ruhsatı da denmektedir. Emniyet Müdürlüğü ana gümrüğü ve sigortayı otomatik olarak aracınızın kaydının silindiği hakkında bilgilendirecek. Plaka rezerve edilebilir.
Bir taşınmazın inşasının uygunluğunu ifade eder ve alınması zorunlu olan bir lisans belgesidir. Ruhsatı verilirken yapılacak inşaata dair her türlü sahiplik, proje ve inşaat bilgisi değerlendirilir.
Araç ruhsatında aracın teknik özellikleri marka,tip,model,renk,motor numarası,şase numarası,koltuk sayısı gibi bilgiler yer almaktadır. Ruhsatın arka kısmında ise araç sahibinin TC kimlik numarası,adı soyadı ve adres bilgileri bulunur.
Tescil belgesi olarak da bilinen bu resmi evrak araç sahipleri için oldukça önemlidir. Bir nevi kimlik görevi gören ruhsat her zaman araçta taşınması gereken belgeler arasındadır. Trafik kontrolünde ve satış işlemlerinde ihtiyaç duyulan bu belgenin eksikliği durumunda cezai yaptırımlar uygulanır.
Seri numarası genellikle ürünün yan veya arka tarafındaki etikette SN veya S/N veya Seri Numarasından sonra basılıdır.
Yeni kimliklerde seri numarası kimliğin ön yüzünde yer alır. Eski kimliklerde fotoğrafın tam altında bulunan seri numarası yeni kimliklerde fotoğrafın sol tarafında bulunur. Burada harf ve rakamlardan oluşan dokuz haneli olan sayı, seri numarasıdır. Cilt numarası ise yeni kimliklerde yer almaz.
2. Seri numarası etiketini anakartınızın arka tarafında da görebilirsiniz. Yöntem 3: Hediye kutusundaki model adını kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri