Bistro kelimesi “hızlı” anlamını taşır. Rivayetlere göre Rus askerlerinin, işgal sırasında hızlı yemek yeme alışkanlığından kalan bir kelimedir. Askerlerin, yemek yemek için girdikleri yerlerde “Bystro! Bystro!” diyerek işlerini hızlandırdığı ifade edilir.
Bistro, Fransızca bir kelime olup, küçük, halka açık, sade bir yemek servisi yapan ve genellikle yerel yemekler sunan bir restoran anlamına gelir.
"Bistro," Fransızca kökenli bir terimdir ve özellikle yemek ve içecek servisi yapılan bir tür küçük, şık ve rahat lokanta veya kafe anlamına gelir. Bistro, genellikle Fransız mutfağından etkilenen ve geleneksel yemekler sunan bir mekândır.
rusça'da “çabuk, hızlıca” anlamına gelen sözcüktür aynı zamanda bistro.
Bistro kelimesi, bir çeşit kafe türü olarak bilinmektedir. Bistro kafelerde genel olarak alkollü içeceklerde bulunmaktadır. Bistro kelimesinin Türkçe de yer alan anlamı ise içki içilen kafe olarak bilinmektedir. Bistro tipi kafelerde genel olarak müzik eşliğinde içki içildiği ve yemek yenildiği söylenebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Standart bir menüde olan yemeklerin, çok kısa sürede servis edildiği mekanlardır bistrolar. Pek çok şehirde hızla açılmaya başlamıştır. Fransız kültüründe ise bistro, bar anlamını taşır. Fransızların günlük işlerine kısa bir mola vermek için uğradığı, bazen kahve bazen de alkol aldığı sakin mekanlardır.
Bistro, orijinal Paris enkarnasyonunda küçük bir restoran olup, mütevazı bir ortamda orta fiyatlı basit yemekler sunmaktadır. Bistrolar çoğunlukla servis ettikleri gıdalarla tanımlanır. Fransız ev tarzı yemek pişirme ve cassoulet, fasulye gibi yavaş pişirilmiş yiyecekler tipiktir.
Bistro kelimesi “hızlı” anlamını taşır. Hızlı yemek yeme alışkanlığından kalan bir kelimedir. Mutfaklara kadar uzanmıştır. Standart bir menüde olan yemeklerin, çok kısa sürede servis edildiği mekanlardır bistrolar.
İçki içilebilecek kafe. Müzik dinlenebilen, müzik eşliğinde yemek yenebilen ve içki içilebilen bir çeşit lokanta.
Bistro şeklinde oturma düzeni: Küçük grup çalışmaları ve takım çalışmaları için uygundur. Rahat bir ortam sağlar, konuşmacıların salon içinde dolaşımına izin vererek katılımı artırır. Ancak grup içi konuşmalar nedeniyle dikkat dağılmalarına neden olabilir.
Fine dining işletmeler 19. yüzyılda efsanevi işletmeci César Ritz ve Auguste Escoffier öncülüğünde başlamıştır. Eski dinamiklere bağlı olan fine dining restoranlar kavlarında birçok çeşitte alkollü içecek barındırırken, bunları yüksek standartta servis eden işletmelerdir.
Kahvaltı ve öğle yemeği, kahvaltı ve öğle yemeğinin bir birleşimidir ve düzenli olarak servis edilen bir tür alkollü içecek (genellikle şampanya veya kokteyl) içerir. Bu kelime, kahvaltı ve öğle yemeğinin bir karışımıdır.
Lounge, özel koşullarla girilebilen alanlara denir ve İngilizceden dilimize geçmiş bir kelimedir. Daha çok konaklama, eğlence ve havacılık sektöründe karşımıza çıkan lounge hizmetleri, standart bekleme salonlarından çok daha konforlu yerleri ifade eder. Basitçe buraya girmek için ekstra para ödersiniz.
Kafe veya Fransızca orijinal yazımıyla café, müşterilere yiyecek ve içecek servisi yapılan küçük işletme. Genellikle kısıtlı bir menüye sahiptir. Aslen kahve servisi yapılan mekanlar olan kafeler zamanla basit yiyeceklerin ve her türlü sıcak-soğuk içeceğin sunulduğu yerler hâlini almıştır.
Lokanta veya restoran, ücret karşılığında müşterilere yemek ve içecek hazırlanıp servis edilen yer. Çoğunlukla büyük bir yemek salonu ve mutfaktan meydana gelir. Sözcük, Fransızca restaurer ('restore etmek', 'canlandırmak') kelimesinden türemiştir.
Gece kulübü, herkese açık müzikli, içkili müzik mekanı, konser, show ve eğlence yeri, insanların eğlenme amacıyla gittikleri, müzik eşliğinde dans edilen, alkollü içecek tüketilen, genelde gece açılan sabaha dek açık kalan mekânlardır.
Biletlerimin üstünde "Yerler Numarasızdır" yazıyor. Bu ne demek? Bazı etkinliklerde mekanda koltuk olmasına rağmen herhangi bir koltuk numarası olmayabilir. Böyle etkinliklerde mekana ilk gelen izleyici istediği koltuğu seçer.
Oda & Kahvaltı (Bed & Breakfast - BB)
Konaklamanın yanı sıra otelin misafirlere kahvaltı da verdiği bir fiyat planıdır.
Bir otelde ön büro müdürü olarak görev yapan kişi, konuklarla doğrudan ilgilenmekten ve personel etkileşiminde kaliteli müşteri hizmeti sağlamaktan sorumludur. Koşullar ne olursa olsun, personelin müşterilere nazik ve yardımsever bir şekilde davranma yeteneğini korumasına yardımcı olur.
1- Soru: Bistro Masa Nedir? Cevap: Bistro Masa, küçük lokanta, küçük bar, cafe, disko, fuar ve organizasyonlarda kullanılan Yüksek Masalara verilen genel bir isimdir.
Supper Menü; akşam geç saatlerde verilen ağır ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılan, sandviç çeşitlerine önem verilen, aynı zamanda çorba ve tatlılara da yer verilen menü çeşididir.
Günümüzde brançlar otellerde verilmektedir. Branç yapmak ile kast edilen işte bu brunchlara katılarak yemek yiyip içmek anlamındadır. Brançlarda genellikle açık büfe uygulaması dikkat çekmektedir. Hamur işleri, tatlılar, kahvaltılıklar, sandviçler ve benzer aperatifler brançlara yer alan ana yemekler olmaktadır.
İngilizler tarafından sabah ile öğle yemeği arasını ifade etmek amaçlı kullanılıyor bu kelime. Bizim kültürümüzde brunch nedir diye soracak olursanız, sabah ile öğle yemeğini birleştirici güce sahip, bir nevi geç saatte yapılan kahvaltı öğünü cevabını verebiliriz.
Self servis kendine hizmet etme anlamı taşımaktadır. Restoranlarda müşterilerin, kendi servisini yapma hizmetidir. Self servis çeşidini kullanan restoranlarda yemek alma işlemini ve servisini müşteriler yapar ve self servis kullanan restoran oranı yeme içme sektöründe oldukça fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri