Ülkemizde s harfiyle başlayan 5 il bulunmaktadır.
Ülkemizde ilk harfi S olan toplam beş şehir bulunuyor. Bu şehirler Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara Bölgesindedir. 1- Samsun: Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan Samsun, 2012 yılında büyük şehir oldu.
Soru: Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur? CEVAP: B şıkkıdır. Ş harfinden 9 tane ilimizin adında bulunuyor. H harfinden 9 tane ilimizin adında bulunuyor.
Ülkemizde G harfi ile başlayan 3 adet şehir bulunmaktadır. İşte ülkemizde G ile şehirler ve bulundukları gölgeler; Gaziantep: Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan bu şehir ülkemizin en kalabalık 6.şehri olarak da bilinir. Giresun: Doğu Karadeniz bölgesinde bulunur.
Türkiye'de ilk harfi O olan iki il bulunmaktadır. Bu iller Karadeniz ve Akdeniz Bölgesinde yer alıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Van haricinde kelime içinde 'v' harfi barındıran diğer şehirler ise şöyle; Sivas, Nevşehir, Artvin, Yalova.
Dünya genelinde u harfiyle başlayan 4 kıtaya yayılmış 4 ülke yer almaktadır. Ülkemizde u harfiyle başlayan tek bir il yer almaktadır. Bu il Uşak'tır.
İsminin içinde 'h' harfi olan şehirler denildiğinde akıllara ilk olarak 'h' harfiyle başlayan iller geliyor. Hatay (Antakya) ve Hakkari şehirleri 'h' harfiyle başlayan şehirlerden.
Ne yazık ki ülkemizde c harfiyle başlayan herhangi bir şehir bulunmamaktadır. 81 ilimizin hiçbiri c harfiyle başlamamaktadır.
Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik. Ülkemizde ilk harfi V olan bir şehir bulunuyor. 195 ülke içerisinde V harfi ile başlayan 3 ülke yer almaktadır. V harfi ile başlayan kuş türü bulunmamaktadır.
Genele vurduğumuzda h harfiyle başlayan şehir sayısının ülkemizde az olduğunu söyleyebiliriz. Bu iller: Hatay - Akdeniz Bölgesi'nde yer alır. Hakkâri – Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır.
Yüz sekiz bin nüfuslu bu ilimiz başkent Ankara'ya 217 kilometre uzaklıktadır. Türkiye'nin en küçük ili olan Yalova, Armutlu yarımadasına kıyısı bulunur. Marmara bölgesinde yer alan Yalova 1995 yılında kurulmuştur.
Alfabenin son harfi olan Z harfi ile başlayan şehir Türkiye sınırlarında sadece bir tanedir. Karadeniz bölgesinde zengin kömür yataklarına sahip olan ve Z ile başlayan şehir Zonguldak şehridir. Dünya genelinde ise Z harfi ile başlayan şehir sayısı daha fazladır.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda ülkedeki il sayısı 71'di. Aradan geçen 92 yılda bu sayı 81'e çıktı. İl olarak ilan edilen son yer, 81 il plaka koduyla Düzce oldu.
İsminin içinde 'ş' harfi olan şehirler denildiğinde akıllara ilk olarak 'Ş' harfiyle başlayan Şanlıurfa ve Şırnak illeri geliyor. Güney Doğu Anadolu illerinden olan Şanlıurfa, 'Şanlı' unvanını almasıyla birlikte içinde 'ş' harfi olan şehirler arasına giriyor.
Ülkemizde D harfi ile başlayan üç şehir bulunmaktadır. Bu şehirler; Denizli, Diyarbakır ve Düzce'dir. Düzce ili Adapazarı olarak da bilinir ve Karadeniz Bölgesinde bulunur.
Ülkemiz üzerinde ç harfiyle başlayan üç adet şehir mevcuttur. Bu şehirler farklı bölgeler de konumlanmıştır. Çanakkale - Marmara bölgesinde yer almaktadır. Jeolojik açıdan önemli bir konumda bulunur.
Ülkemizde e harfiyle başlayan 5 adet il mevcuttur. E harfi gerek diğer dillerde gerekse Türkçe de en yaygın kullanılan ünlü harflerden birisidir.
Ülkemizde yer alan şehirlerin hiçbiri ö harfiyle başlamamaktadır. Dolayısıyla bir listeden söz edemeyiz. Ancak o harfiyle başlayan iki şehir bulunmaktadır. Bu şehirler Ordu ve Osmaniye'dir.
Ülkemiz de sadece 2 şehrimizin isimleri n harfiyle başlamaktadır. Bu isimler İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Niğde ve Nevşehir'dir.
Ülkemizde toplam 81 şehir vardır ve bunlardan 11 tanesi A harfiyle başlar. Bu şehirleri şöyle sıralayabiliriz; Adana (Akdeniz Bölgesi) Adıyaman ( Güney Doğu Anadolu Bölgesi)
O Harfiyle Başlayan Ülkeler
Popülaritesi yüksek olmasına karşın dünya üzerinde o harfiyle başlayan sadece iki ülke yer almaktadır. Bu ülkeler şunlardır: Orta Afrika Cumhuriyeti (Başkenti Bangui) Osetya (Güney ve kuzey olarak ayrı ayrı yönetilir, dolayısıyla başkentleri farklıdır)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri