Diş macunu az miktarda cama tatbik edilir ( camın buzlu cam görüntüsünü almasını sağlayacak miktar kafidir ).Macun, tamamen kurumadan ve bir miktar pamuk ile, cama hafif bastırmak suretiyle, merkezden dışa doğru dairesel hareketle saatin camı tekrar normal saydamlığına gelinceye kadar silinir.
Sirke, kol saatinizin camını temizlerken aynı zamanda lekeleri de çıkarabilir. Ancak, sirkeyi su ile karıştırarak kullanmanız önemlidir. Ayrıca, mikrofiber bez kullanarak kol saatinizin camını sirke çözeltisiyle silin.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Absorbe edici materyaller kullanarak saatinizin içindeki nem ve buğuyu çıkarabilirsiniz. Absorbe edici materyallere pişmemiş pirinç, silika jeli ve kedi kumu örnek olarak verilebilir. Örneğin saatinizi 2-3 gün boyunca pirinçte bırakarak nem ve buğunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Tamamen şeffaf bir yapıya sahip olan ve gerçek cam hissini bir üst seviyeye çıkaran kristal cam ne yazık ki kolay çizilme özelliğe sahiptir.
İlgili 38 soru bulundu
Safir cam kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklılık gösterir. Çünkü suni safirden yapılan bu cam tipi 9 MOH'luk sertliğe sahiptir. Bu yüzden safir saat camı diğerlerine göre daha dayanıklıdır. Kırılma, aşınma ve çizilme olasılığı oldukça düşüktür.
Parlak, Çanlı ve tam saydam bir yapıya sahip olan kristal cam eğer kurşun içermeyen türlerinden ise saat camı seçiminde tercih edilebilir. Aksi halde mineral saat camı tercih etmek hem sağlık yönünden hem çizilmeye karşı daha kullanışlı bir cam türü olarak tercih edilebilir.
Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir. İşte cam temizliği ile ilgili detaylar. Evlerde ve ofislerde temizliğin en önemli yerlerinden birisi de cam temizliğidir.
Kol saatinizi tüy bırakmayan nemli bezle yapmanızda fayda vardır. Özellikle cam ve kadran temizliği açısından herhangi bir sıvı ve kimyasal kullanılması önerilmez. Bununla beraber yumuşak bir bezle kol saatinizi temizlemek, cihazın çizilmesinin önüne geçecektir.
Cam silerken mutlaka mikrofiber bez veya cam silme aparatı kullanın. Silmiş olduğunuz camda leke veya su damlası kalmaması için bu ürünlerin kullanımı şarttır. Seçmiş olduğunuz temizlik aparatları ile camınızı silerken, doğru yönde ve doğru şekilde camınızı temizlediğinizden emin olun.
Oto cam çizik giderme için karbonatta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamı elde edin. Macunu temiz bir beze döktükten sonra cama dairesel şekillerle uygulayabilirsiniz. Uygulama bittikten sonra diğer yöntemlerde de olduğu gibi ıslak bir bezle o bölgeyi temizleyin.
Saat camındaki çizikleri gidermek için sert ve yumuşak polisaj olmak üzere iki aşamalı bir teknik uygulanır. İlk aşamanın amacı saat camındaki çizikleri uygun araçlar ile gidermektir. İkinci aşama ise cam yüzeyini pürüzsüz hale getirerek parlak bir görünüm kazandırmayı amaçlar.
Kordonu saatten çıkarın ve hafif bir sabunlu su ile ıslatılmış bir bezle veya mikrofiber bezle kordonu silin. Kordonu parlatmak için bir metal cilası kullanın. Cilayı bir bez veya mikrofiber bez üzerine sürün ve kordonu yavaşça ovun. Parlatma işlemi tamamlandığında Saatinizi ılık bir su ile iyice durulayın.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
Uygun tekniği kullanın
Camları yüksek sıcaklıkta temizlememek en iyisidir, çünkü temizlik ürünleri buharlaşıp kalıntı bırakabilir.Temizlik ürünlerini uygulamak ve çıkarmak için ayrı havlu kullanılması ve kiri giderirken basınç uygulamak için mikrofiber bezden birkaç tane olması gerekir.
Saatiniz su geçirmez bir saatse suyun içine atıp beş dakika bekletin. Bulaşık deterjanı kirleri çıkarmak için üretildiğinden saat kayışındaki yağ ve kiri de kolayca sökecektir. Beş dakika sonra saatinizi çıkarıp ılık suda durulayın, ardından bir kumaş parçasıyla kurulayın.
Öncelikle saatin kasasındaki çiziklerin giderilmesi için çizik giderici materyal ve uygun fırça kullanılmaktadır. 2. aşamada polisaj işlemiyle saatin tekrar ilk günkü haline gelmesi sağlanmaktadır. Elbette bazı saat modelleri mat kasaya sahip olduğu gibi bazıları da mat ve parlak kasaya sahiptir.
Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın. Bu karışımla da camlarınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.
Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir. Pamuklu bezler, daha sert bir yapıya sahiptir ve cam yüzeylerde çizik oluşma riski daha yüksektir.
ELMA SİRKESİ İLE CAM TEMİZLİĞİ
Evi dezenfekte etmek içinde çok kullanılır. Camlarda bulunan lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir. - Daha önce kullandığınız boş bir sprey şişesi varsa içine yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirke ve geri kalanı su doldurup iyice çalkalayın.
Safir kristal saat camı, cam türleri arasında en yüksek kaliteye sahip cam çeşididir. Adından da anlaşılacağı şekilde safirden yapılmaktadır. Ancak gerçek safir doğada çok nadir bulunduğu ve işlemesi zor olduğu için, saat camlarında genellikle sentetik safir kullanılır. Safir cam yüksek dirence sahiptir.
En kaliteli saat markaları genellikle öznel bir konu olsa da hemen hemen herkesin lüks olarak sınıflandırdığı Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer, Citizen, Seiko, Bulova, Hublot, Cartier, Omega, Tissot ve Breitling gibi dünyaca ünlü isimler listenizde yer alabilir.
Evde dahi gerçekleştirebileceğiniz bu işlemde sadece şunları yapmanız gerekir; saatinizin üzerine bir damlı suyu damlatın ve yüzeyinde oynatın. Eğer su damlası dağılmadan camın üzerinde hareket ediyor, kayıyorsa o cam safirdir. Eğer ki kaymıyorsa da o cam safir değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri