Armut, lif oranı en yüksek meyvelerden biridir. Yüksek lif oranı ile çok sağlıklı olsa da, armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar verebiliyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi domates, yüksek miktarda tannik asit içerir.
armut bağırsakları çalıştırır mı?” oluyor. Gün içerisinde armut tüketmek bağırsakları hareketlendirerek idrar ve dışkıya çıkmaya yardımcı oluyor.
Günlük diyetin içerisinde bir tane armut tüketmek sağlık açısından yaralı olacaktır. Yüksek kalorili olduğundan armudun aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Diğer birçok meyve gibi armut da kabuğuyla yenmesi gereken bir meyvedir.
İlgili 27 soru bulundu
Sabahları aç karnına su içmek aynı zamanda bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak fazla kilolardan kurtulmanıza da yardımcı oluyor. Ayrıca daha az açlık hissetmenizi sağlamasının yanı sıra bağırsaklarda yer alan toksinlerin vücudunuzdan atılmasına da yardım ediyor.
Yüksek oranda lif içeren armut, özellikle sindirim sorunlarına fayda sağlar. Kabızlığın yaşanmasını önleyen armut bağırsakların fonksiyonlarını düzenler. Ayrıca mideyi rahatlatan armut, içerdiği yüksek miktarda su sayesinde cilt tabakasının da yenilenmesini sağlar.
Protein, K vitamini, Potasyum ve bakır kaynağı armutu mevsiminde tüketmek bağışıklık sisteminin güçlendirir, kansere karşı korur ve sindirim sistemini dengeler. Armut kış boyu bulunur ancak onu daha taze yemek istiyorsanız Ekim ayını tercih etmeniz gerekir.
Ilık iklimlerde yetişen armut, yaz mevsiminin sonuna doğru olgunlaşır. Sonbahar mevsimi geldiği zaman toplanır. Armutlar ekim ayı itibariyle yenecek düzeye gelir. Bu nedenle armutlar yaz mevsimini ve sonbahar mevsimini çok sevmektedir.
3)Sabahları aç karnına bir bardak ılık su ile birlikte; 1 yemek kaşığı kuru kayısı veya kuru erik marmelatı tüketin. Kuru eriğin içinde bulunan “difenil izatenin” adlı madde bağırsak hareketlerini arttırır.
Bağırsak çalıştıran meyve ve sebzeler kayısı, hurma, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller, erik, avokado, üzüm, pancar, ıspanak, pazı, enginar, kabak, lahana olarak da sayılabilir. Yulaf ezmesi, çiya tohumu, keten tohumu, zeytin ve zeytinyağı bağırsakları çok çalıştıran gıdalar arasında yer alır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihabı önler ve yüksek tansiyonu dengeler. Diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı korucudur. Sindirim sistemini destekler, kabızlığı önler ve zayıflamaya yardımcı olur. İçerdiği folik asit nedeniyle hamileler için çok faydalıdır.
Sabah kahvaltınızda antioksidan, C vitamininden zengin sebze ve meyvelerden tüketerek güne zinde başlayın. Kahvaltınızı; meyveler, domates, yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz ve dere otu ile renklendirin. Ara öğünlerde ise kuru meyveler yiyerek enerjinizi artırabilirsiniz.
Açken fazla miktarda yenilen meyveler, kan şekerinde hızlı değişimlere sebep oluyor. Meyvelerle beslenmek; kilo alımına, kan şekerinin aniden yükselmesine ve düşmesine sebep olabiliyor. Bu nedenle meyveleri tercihen ara öğün saatlerinde tüketmek gerekiyor.
Kahvaltıda meyve yemek, günün sonrasında meyve yemeyi sevmeyenlerin bu maddeleri almasını sağlar. Örneğin muz iyi bir potasyum kaynağıdır ve potasyum da kas sağlığını destekler. Günde önerilen sebze ve meyve miktarı 5 porsiyondur ve kahvaltıda meyve yemek bu hedefe ulaşmayı kolaylaştırır.
Armut, iltihapla savaşmaya yardımcı olan ve hastalık riskinizi azaltabilen zengin bir flavonoid antioksidan kaynağıdır. Ayrıca armut, bakır ile C ve K vitaminleri gibi iltihapla mücadele eden çeşitli vitamin ve mineralleri de içerir. Armut, antikanser özellikleri gösterebilen çeşitli bileşikler içerir.
Diğer kalorili atıştırmalıklara kıyasla ideal bir ara öğün olmasından dolayı diyette olan kişilere armut önerilir. Armut lif yönünden zengin olduğu kişi kilo vermeye yardımcıdır ve armutla günlük alınması gereken lif ihtiyacının ortalama %25'i karşılanmış olur.
Kabızlık: Armutta bulunan pektinin idrar söktürücü ve hafif bir müshil etkisi vardır.
Bağırsakları temizleyen armut sirkesi sıklıkla lavaboya gitmenizi sağlar. Böylece vücudunuzda biriken zararlı maddeler atılır. Aynı zamanda ödem problemi de ortadan kalkar.
Armut içerisinde yüksek miktarda C vitamini bulundurur. Bu durumda da armut, yaraları iyileştirici özelliği ve bağışıklık sistemini güçlü tutmasıyla bilinir. İçerisinde bol miktarda K vitamini barındıran armut kanın pıhtılaşmasına engel olur.
Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.
Sabah aç karına tüketilen su kan hücrelerini arttırır, cildin parlamasını sağlar. Bağırsakların aktif olarak çalışmasına katkı sağlayarak kilo vermede yardımcı olur. Daha az açlık hissetmenin yanında vücuttaki toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin yakılmasına büyük katkı sağlar.
Vücudunuzun kaybettiği suyu yerine koymak için ise uyanır uyanmaz su içmek oldukça doğru olacaktır. Ayrıca vücudunuzun çok susuz kalmasını engellemek için yatmadan önce de yarım bardak ya da bir bardak su içebilirsiniz. Bu sayede uyku sırasında kaybedeceğiniz suyu almış olursunuz.
1- Sabahları kahvaltı yapmadan önce 1 veya 2 bardak su içmek, toksinlerden kurtulmanızı ve metabolizmanızı hızlandırmayı sağlayacaktır. 2- Atık maddelerin idrar yoluyla dışarı çıkmasını sağlar. 3- Cildin kuruluğunu alarak, nemlenmesini sağlar. 4- İç organlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri