Patatesin sevilen hallerinden biri olan patates kızartması, pek çok yemekle uyum içinde olan, yedikçe yediren bir yiyecektir. Hazırlanışının kolay olması yönüyle her öğüne sunabileceğiniz patates kızartması tek başına doyurucu bir yiyecek olduğu gibi bazı yemeklerin yanına garnitür olarak da servis edilebilir.
Öğüne ilave olarak soslarla ve yanında farklı protein kaynakları ile tüketildiğinde size kilo olarak geri dönecektir. Diyetisyenler patates kızartması yenildiğinde bir öğün değişimi olarak tüketilmesini tavsiye etmektedir.
Yüksek nişastalı gıdalarda bulunan akrilamid, ne kadar çok pişirilirse o kadar çok açığa çıkar. Bu nedenle patates kızartması, başta mide olmak üzere birçok kanser hastalığına yakalanma riskini artırır. Patates kızartması aynı zamanda damar sertliği ve tıkanıklığı gibi rahatsızlıklara neden olur.
CİNSEL GÜCÜNÜZÜ ARTIRMAK İÇİN İLACINIZ patates KIZARTMASI... 1 KAŞIK YAĞDA YAPILAN PATATES KIZARTMASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN! Sindirimi kolaylaştırır ve mide gazlarını giderir. Potasyumdan zengin, sodyumdan düşük olması nedeniyle kalp damar sağlığını korur ve tansiyon hastalığında faydalıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Patates kızartmasını bir öğün değişimi olarak yediğinizde kilo aldırmayacaktır. Öğüne ilave olarak soslarla ve yanında farklı protein kaynakları ile tüketildiğinde size kilo olarak geri dönecektir. Diyetisyenler patates kızartması yenildiğinde bir öğün değişimi olarak tüketilmesini tavsiye etmektedir.
Yoğurt, kuru nane ve tuz eklenerek karıştırılır. Kızartılan patateslerin üzerine yoğurt dökülür. Afiyet olsun. 4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Fakat içerisinde yararlı olan vitaminler de vardır ve sağlıklı hale getirilebilirler." Patates, kabuğuyla beraber pişirmek ve tüketmek iyi bir lif kaynağı yemenizi sağlar. Patateslerin lezzetli olması için yağda kızartılmış olması ya da krema ile birleşmesi gerekmez.
Patatesleri 4'e bölüp, dilimliyoruz. Çay kaşığı ucuyla tuz, karabiber ve pul biber atıyoruz. 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 200 derecede, kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızartmalar. Patates kızartması, kızarmış tavuk, hamur kızartması ve diğer tüm kızartmalar aslında beyin sağlığımızın gizli düşmanlarıdır. Bol miktarda kızartma içeren beslenme düzenleri özellikle hafıza rezervlerinin zamanla bozulmasına ve unutkanlık problemlerinin başlamasına sebep olur.
Patates kızartmasının 100 gramında 312 kalori bulunmaktadır. Patates kızartmasının 1 porsiyonu (80 gr) 250 kalori, 1 paketi (70 gr) 218 kaloridir.
Diyette illa ki tüketilecekse uzmanlar, patatesin kızartma ile değil haşlama ile tüketilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Fast food türü patates kızartması, uzun zaman aynı yağ içinde durduğu ve devamlı ısıtılarak kızartıldığı için uzak durulmalıdır. Patates kızartması yerine patates haşlaması tercih edilmelidir.
Kızartılmış yiyecekler çok fazla yağ ihtiva ettikleri için daha kolay şişmanlatıyor. Yani birinci sorun o yiyeceğin kalori fazlalığı ve bunun yarattığı kilo alma tehlikesi. İkinci sorun birincisinden daha da önemli. Vücuda giren fazla yağ yalnız kilo aldırmıyor.
Yağda kızartılarak tüketilen patates kızartmasının kilo aldıracağına şüphe yoktur ancak diyette patates kızartması diyette öğün değiştirilerek yendiğinde kilo aldırmaz. 1 kase patates kızartması yediğinizde o gün tüketeceğiniz iki dilim ekmekten vazgeçmeniz gerekir. Kızartmanın yanında yoğurt veya ayran tüketilebilir.
Her gün patates yemekten korkmayın.
Patates kabuğu potasyum bakımından oldukça zengindir ve kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Potasyumun dışında patatesin içinde; fosfor, magnezyum kalsiyum, sodyum ve çinko bulunur. Patatesler ayrıca bol miktarda C vitamini içerir ancak pişirilirken bu vitamini yitirir.
Hazımsızlık, şişkinlik ve özellikle de kabızlık gibi durumlarda bağırsaklarınızı patates yiyerek çalıştırabilirsiniz.
Patatesin en sağlıklı tüketim şekillerinden biri olan fırında patates düşük kalori değeri ile diyet menülerinde tercih edilebilir. Ana öğünlerde çok az yağ ile hazırlanmış fırın patates, bol mevsim yeşillikli bir salata ile çok iyi gider.
Patates kızartması tek başına doyurucu olsa da, bazı yemeklerin yanında garnitür olarak da sunulur. İsteğe göre sade sunulan veya baharatlarla harmanlanan patates kızartması, ortalama 20 dakikada sofralardaki yerini alır. Patates kızartması sadece yemeklerle değil, ev yapımı soslarla da sunulabilir.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ilk 20 dakika 200 derece, sonra bir 15 dakika daha 220-230 derecede pişirin. Çıtır çıtır fırında patates kızartması hazır, afiyet olsun!
Diyete uygun şekilde haşlayacağınız patates ile kilo verebilirsiniz. Yağ ve tuz kullanmadan haşlama ile pişireceğiniz patatesleri parçaya ayırmadan önce bir müddet dolapta bekletin. Böylelikle gerekli vitamin ve minerali alacak ve düşük kalori ile öğünü atlatmış olacaksınız.
-Patates Bağırsak Sağlığını Korur
Sindirim sistemi sağlığını korumanın yanında patates bağırsak hareketlerini artırır. Kabızlık ve şişkinlik sorununu giderir. Bu özelliği ayrıca zayıflamaya yardımcı olur.
Patates Hangi Ayda Toplanır? Patates ekimden yaklaşık 2,5 ile 4 ay sonra hasadı yapılır. Patatesler şubat ve mart aylarında ekilen patates nisan ayı ile temmuz ayı arasında toplanır.
ekonomik ve protein açısından zengindirler. öğlen tavuk veya sığır eti yemeye çalışın. bunlarda mutlaka ızgara olmalıdır. kızartma kesinlikle yok. karbonhidrat olarak taşıması ve pişirmesi kolay olan patatesi tercih edebilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Patates kızartması kaç gün dayanır? Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Ölçülü tüketildiğinde ve doğru pişirildiğinde patates son derece besleyicidir, doyurucudur ve iyi bir lif kaynağıdır. Patatesin kabuğunda pek çok besin bulunur. Bu nedenle soymadan tüketmeyi tercih edin. Patatesi en sağlıklı pişirme yöntemi buharda ya da fırında pişirmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri