İşte Türk kahvesi ikramlıkları; lokum, çikolata, baklava, hurma, kuru incir, makaron, ekler, lokmalık kurabiye, kestane şekeri gibi birbirinden lezzetli yiyecekle kahve sunumlarınızı güzelleştirebilirsiniz.
Türk kahvesi yanında şerbetli bir tatlı arıyorsanız damla tatlısını deneyebilirsiniz. Ortasında badem ile oldukça güzel görüntüye sahip olan damla tatlısı hem kahve yanına hemde sofranıza çok yakışacak. İncir rüyası, incirli kek üzerine dökülen muhallebi ile yapılır.
Eski zamanlarda eve misafir geldiği zaman ev sahibi konuğuna bir fincan Türk kahvesiyle birlikte bir bardak su sunarmış. Eğer misafir suyu kahveden önce içerse bu karnının aç olduğunu gösterirmiş. Ev sahibi de bunun üzerine hemen sofra hazırlamaya başlarmış.
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi, su ve lokum ile birlikte servis edilir.
Bunun için kahveyi nasıl içtiğiniz ve yanında hangi çikolatayı tercih ettiğiniz de önem arz ediyor. Kahveyi şekersiz yapmalı ve yanında bitter çikolata tercih etmelisiniz. 30 gram kadar bitter çikolatayı kahve yanında tüketerek bu sorunu yaşama riskinizi azaltabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Erkek elinde çikolata veya çiçekle içeriye davet edilir. İsteme anından önce gelin adayı kahve pişirmeye başlar. Göz alıcı bir tepside, özel fincanlarla kahvelerin sunulması ise Türk geleneğinin vazgeçilmez bir unsuru halini almıştır.
Türk kahvesinin servis edilmesi sırasında misafirlerinize Türk kahvesi fincanlarını uzatırken bir tahta üzerinde olması gerekebilir. İsteğe bağlı olarak Türk kahvesini fincan, küçük bardakta su ve çikolata bölümü hazır olan sunum tahtası üzerinde servis edebilirsiniz.
Ancak içerdiği kafein sebebiyle de vücudun şeker ihtiyacının açığa çıkmasına yol açar. Bundan dolayı da Türk kahvesinin yanında Lokum ikram edilir. Lokumun kahveden sonra tüketilmesi, ağzın tatlanması ve sohbetin neşelenmesi adına tercih edilir. Türk kahvesi geleneksel olarak su, lokum ile servis edilir.
Kahveden önce içilen birkaç yudum su ağzın içini temizliyor, diğer tatlardan arınmasını sağlıyor ve böylelikle kahvenin tadı daha saf bir şekilde alınabiliyor. Kahvenin üzerine su içmek ise acı kahvenin tadını hafifletmek ve ağzı telvelerden arındırmak için, tahmin edebileceğiniz üzere.
Özellikle de kalabalık bir misafir grubuna ikram yapılacaksa; çaydan sonra kahve teklifi yapılır. Kahve ve çay, kültürün birer simgesidir.
Türklerin sohbetleri tatlandıracak kahvesi ve lokumu meşhurdur. O nedenle kahvenin yanına naneli lokum çokiyi gider. Kahvenin hafif idrar söktürücü özelliği olması nedeniyle küçük bir bardak su ve lokum ile ikram edilir. Böylece kahvenin zararlı etkisi önlenmiş olur.
Uzman Diyetisyen Çetintaş, kahveyi yemeklerin hemen üzerine içmemeye özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü kahvenin içerisinde bulunan tanenler vücudumuzdaki demir emilimini de engeller. Şurada Paylaş! Bu durumun önüne geçmek için de yemeklerden 1,5-2 saat sonra içmek en doğru seçenek olacaktır" dedi.
Ancak her hikaye maalesef ki güzel bitmiyor. Gelin adayı eğer damadı hiç beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş.
Ara öğünlerde bir fincan şekersiz Türk kahvesi ile birlikte bir porsiyon kuru meyve tüketebilirsiniz.
Elma içerdiği vitamin mineral ve antioksidanlarla vücuttan fazla suyun ve yağın atılmasına yardımcı olur, tarçın, ısırgan ve mate yaprağıyla birlikte kullanıldığında detox etkisi gösterir ve kilo verme programların da kullanılabilir.
Bir çoğunuz bilir espresso fincanları yanında bir de küçük çay kaşığı verilir, bu espressonun kompleks tatlarını homojen hale getirmek ve dengeli bir tat almak için uygulanan bir yöntemdir.
Çikolatalı Türk kahvesi hazırlamak oldukça kolay olur. Cezveye öğütülmüş kahve çekirdekleri, su ve şeker eklenir. Karışım kısık ateşte kaynatılır ve köpürdükçe cezve ateşten alınır. Birkaç parça çikolata eklenir ve karıştırılır.
Ayrıca karanfilli su da seçilebilecek içecekler arasındadır. Kahve yanı su bardağında servis edilebilen bir diğer popüler içecek ise sodadır. Yemek veya kahvaltı sonrasında sindirimi hızlandırması için içilen soda ile Türk kahvesi yüksek bir uyum içerisindedir.
9) Suya Karşı Bir Alternatif: Soda
Türk kahvesinin suyla ikram edilmesi bir klasik ama soda da son dönemde oldukça kullanılıyor. Bir miktar değişiklik yapmak istiyorsanız, su yerine soda ikram etmeyi deneyebilirsiniz.
Kuru buz, karbondioksitin katı formudur. Ünlü kahve dükkanlarında, kahvenin yanında gelen su genellikle kuru buz ile servis ediliyor. Kuru buzun erimesi ile ortaya çıkan duman, görsel bir şölen yaratıyor.
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin. Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
Kısacası hangi saatlerde kahve içilmez diye soracak olursanız bu saatler; 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arası. Bu sebeple kahve içmek için bu saatlerin dışındaki saatleri değerlendirebilirsiniz.
KAHVE İÇİN GÜNÜN EN İDEAL SAATLERİ
Sinir hastalıkları uzmanı Steven Miller, kortizol seviyesinin yüksek olduğu saatlerde kahve içilmemesini öneriyor. Kortizol seviyesinin yüksek olduğu saatler ise sabah 8-9 arası, öğleden sonra ise 13.00 ve akşamüstü 17:30-18:30 arası.
Kahvaltıdan sonra olmak kaydıyla 9.00 ile 11.30 arasında içildiğinde kahvenin olumlu etkileri en üst düzeyde olacaktır. Kahvaltıyla kahve arasında 1 saat olmalıdır. Kahve ağır bir yemeğin üzerine içildiğinde de sindirime büyük katkı sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri