Sabah uyandığınız zaman tıpkı yüzünüzü yıkamak gibi vücudunuzu da yıkamanız lazım. Bu yüzden uyanır uyanmaz bir bardak su veya bitki çayı içmek bu saatler için en uygunu. Ne içmelisiniz? Oda ısısında bekletilmiş 1 bardak su içmek böbrek ve bağırsakların işlevini artırarak vücudu toksin ve artıklardan temizliyor.
İlgili 29 soru bulundu
Enerjinizi artırmada yardımcı olan en önemli besinlerden biri olan proteinlerde özellikle gerekli olanlardandır. Yumurta, az yağlı et, tavuk, balık, fasulye, soya fındık ve az yağlı süt enerji veren protein kaynaklarından bazılarıdır. Su tüketimi en büyük ihtiyaçlardan birisi ve en önemlisidir.
Peki, gün boyu enerjik olmak için ne yapmalı? Yeterli uyku, fiziksel aktivite, stres kontrolü ve dengeli beslenme gün boyu enerjinizi korumanıza yardımcı olabilir. Bunlara ek olarak beslenme programınıza ekleyebileceğiniz bazı besinler enerji seviyesinin korunmasına ve daha iyi hissetmenize katkı sağlayabilir.
Ancak özellikle sabahları uyandıktan sonra mideyi uzun süre aç bırakmamaya dikkat etmelisiniz ve metabolizmayı harekete geçirmek için kahvaltıdan önce 1 bardak su içmeye özen göstermelisiniz. Su 24 saat içilmelidir. Ancak yemek sırasında içilmemeli. Çünkü mide asidini sulandırır, hazımsızlığa neden olur.
Vücudunuzun kaybettiği suyu yerine koymak için ise uyanır uyanmaz su içmek oldukça doğru olacaktır. Ayrıca vücudunuzun çok susuz kalmasını engellemek için yatmadan önce de yarım bardak ya da bir bardak su içebilirsiniz.
Kansızlık, karaciğer ve kalp yetmezlikleri, enfeksiyonlar, vitamin eksiklikleri, uzun saatler süren iş temposu, duygu durum değişiklileri, uyku bozuklukları, stres ve depresyon hallerinin sonucunda ortaya çıkabilir.
Seviye- Yağsız veya Düşük Yağlı Süt, Soyalı İçecekler
Böylece daha az yağ, daha az kolesterol ve daha az kalori alınır. Kemik mineral yoğunluğunu koruyabilmek için süt içmek büyük önem taşımakla birlikte yapılan çalışmalar sütte bulunan kalsiyumun kilo kontrolünde de yardımcı olduğunu göstermektedir.
Sindirimi kolaylaştırmak ve açlığın bastırmak için 15:00 öğününde; kuru meyveler, meyveli yoğurt, kefir ve muz tercih edebilirsin. Akşam yemeği için 18 – 20 saat aralığı idealdir.
Size ilk önerimiz kahvenin yerine koyabileceğiniz bir içecek bulmak. Mesela limonlu su. Sabah uyandığınızda limonlu su içmek uyarıcı etkiye sahip olduğu kadar,C vitamini sayesinde cildinize de iyi gelir ve aynı zamanda sindirim sistemini harekete geçirir.
B12 VİTAMİNİ EKSIKLİĞİ
B12 vitamini DNA yapımında rol alan bir vitamindir. Eksikliğinde kafa karışıklığı, çabuk unutma, uyuşma, karıncalanma gibi belirtilerin yanında en başta yorgunluğa sebep olur.
Ceviz, fındık, badem, buğday, bulgur, kuru baklagiller, havuç, kuşburnu, domates, turunçgiller, maydanoz, yumurta, deniz ürünleri, taze sebze ve meyve tüketmek bu açığı kapatacaktır. Genç kalabilmenin yanı sıra uygulanacak birkaç küçük tedbirle zinde bir vücuda sahip olabilmek de mümkün.
Bu da yorgunluk ve halsizlik yaratır. Bu yüzden daha fazla demir içeren yeşil sebze, kurutulmuş meyve ve tahıl gevreklerinden bolca tüketmelisiniz. 4 Daha bol balık, tavuk, peynir, fasulye ve yumurta yemelisiniz... Çünkü vücut için gerekli Omega 3 bu besinlerde bulunuyor.
Sağlıklı hayat için ihtiyaç duyulan uyku süresi, genetik faktörler de dahil olmak üzere, yaşa, mevsime, yaşanılan bölgeye ve yapılan işe bağlı olarak günde 5-10 saat arasında değişmekle birlikte yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerekir.
Ek olarak, protein yapımı ve hücre çoğalmasını sağlayan büyüme hormonu saat 00.00'da en yüksek seviyeye ulaşır. Bu sebeple en geç saat 11.00'de uykuya geçilmelidir. Kısacası, gece uykusunun en verimli saatleri yani en verimli uyku saatleri 23.00 – 03.00 saatleridir.
Her gün 5'te uyanmanız, akşam 10'da yatağa girmenizi sağlayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri