Sabun ile gebelik testi NOT:Evde yapılan bu gebelik testlerinin hiçbir bilimsel değeri yoktur ve doğruluğu kanıtlanmamıştır.
Bir parça sabun üzerine idrar yapılır. Sabun kabarcıklar oluşturursa sonuç pozitiftir. Sabun üzerinde kabarcık oluşmadıysa sonuç negatiftir.
Kabartma tozu ve soda kullanılarak gebelik testi
Plastik kabın içine kabartma tozu eklenir. İdrar kabartma tozunun bulunduğu kabın üzerine eklenir. (Birkaç dakika )2 yemek kaşığı olacak şekilde sodayı da ekledikten sonrabu karışımın reaksiyonu sonucu karbonat köpürürse pozitiftir, karbonat köpürmezse sonuç negatiftir.
Testi yaptığınız saat da önemlidir. çok büyük bir fark yaratmasa da sabah saatlerindeki yani uyanınca ilk idrar, her zaman çok daha iyi sonuç verir. İdrar testi kitlerinde son kullanma tarihi geçmiş ya da yaklaşmışsa sonuç yanlış çıkabilir. Çünkü burada hCG seviyesini belirleyen kimyasal bozulmuş olabilir.
Sabun Testi:
Sabun çözeltisini 30 saniye bekleterek köpük seviyesine bakılır. Sonra bir pipet ya da damlalıkla % 4 lük CaCl2 çözeltisinden 4 damla ilave edilerek 15 saniye çalkalanır. Yine 30 saniye bekletilir. Bu noktada CaCl2'ün köpük üzerinde nasıl bir etkide bulunduğu incelenir.
İlgili 20 soru bulundu
Beklenen adet tarihinin gecikmesi en önemli belirti olsa da, erken dönemlerde görülen bazı semptomlar da gebeliği düşündürebilir. Adet tarihinin gecikmesinden önce görülen en basit hamilelik belirtileri arasında; mide bulantısı, kusma, memelerde şişkinlik-ağrı ve yemek kokularına karşı hassasiyet yer alabilir.
Gebelik testi markası First Response, Bluetooth yardımı ile hamile olup olmadığınızı öğrenebileceğiniz bir uygulama yayınladı. Hürriyet'in haberine göre, fiziksel hamilelik çubuğunu kullandıktan sonra, telefonunuzdaki uygulama size test sonuçlarını anlamanızda yardımcı oluyor.
Gebelik Testine Fazla İdrar Damlatmak Sonucu Etkiler mi? Evet, gebelik testine fazla idrar damlatmak sonucu etkileyebilir. Test çubuğu, belirtilen miktardan daha fazla idrarla temas ettiğinde, sonuçları yanıltıcı olabilir.
Yanlış negatif sonuç, yanlış pozitif sonuçtan daha yaygındır. Yanlış negatif sonuç alma olasılığı% 10'dur. Araştırmacılar, evde gebelik testi sonuçlarının klinik teknisyenler tarafından yapıldığında daha doğru (% 97,4) ve tüketiciler tarafından yapıldığında daha az doğru olduğunu saptadılar.
Testten Önce Çok Fazla Sıvı Alımı
Testten önce çok fazla su içerseniz, yanlış gebelik testine neden olabilir. Testten hemen önce çok miktarda sıvı içtiğiniz için idrarınız çok seyrelmektedir.
M.Ö. 1350 yılında, kadınların birkaç gün boyunca buğday ve arpa tohumları üzerine idrar yapmaları tavsiye edilir; eğer buğday filizlenirse, bir kız çocuğunuz, arpa filizlenirse bir erkek çocuğunuz olacaktır. Eğer arpa ve buğdaydan hiçbiri filizlenmediyse, hamile değilsiniz demektir.
Elle yapılan hamilelik testinde ebe ya da hekim anne adayı olduğu düşünülen kadının rahmini eliyle kontrol etmektedir. Ebe ya da hekim el yordamıyla kadının rahmini kontrol eder ve rahimde sertlik varsa bu durum kadının hamile olmadığını ve regl olacağını göstermektedir.
- Öncelikle bir kap içerisine belli miktarda çamaşır suyu dökülmelidir. - Daha sonra idrar çamaşır suyunun bulunduğu kabın içerisine dökülür. - Eğer çamaşır suyu bir süre sonra köpürürse o vakit pozitif olduğu anlaşılır. - Eğer herhangi bir köpürme yaşanmaz ise o zaman negatif olduğu ifade edilir.
Pek çok çeşit hamilelik testi bulunmaktadır. Çoğu testte, idrar yolunuzun sonunda bir çubuk yerleştirmeniz veya idrar topladığınız bir kaba, 5 – 10 saniye çubuğu batırmanız gerekmektedir. Birkaç dakika sonra, çubuk test sonuçlarını gösterecektir.
İddia. Antik Mısır'a ait hiyerogliflerde antik bir hamilelik testi görülür: Bu teste göre, hamilelik şüphesi olan bir kadın her sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı doldurur. Aynı işlemi hamilelik şüphesi bulunmayan başka bir kadın da yapar.
Adet dönemi geciktiği halde negatif sonuçlu bir gebelik testi mevcutsa, bunun nedeni geç döllenme olabilmektedir.
Gebelik testi ne zaman yapılmalı? Şüpheli ilişkiden 10-12 gün sonra bile yapılabilir. Düzenli adet görenlerde adet gecikmesi olduktan sonra yapılabilir. İlk yapılan test negatif çıkar ve adet olmazsa 3-5 gün sonra test tekrarlanabilir.
Testin Erken Yapılması:
Bu durumda gebelik testi doğru sonuç vermeyecektir. Bu durumda silik çizgi olması durumunda idrarda yeterli hCG hormonu olmadığını anlayabilirsiniz. Bu durumdan dolayı beklenen adet tarihinden en az 3 gün sonra testi tekrar etmelisiniz.
Testi olması gereken zamandan erken uygularsanız bir çizgi silik çıkabilir. Beklenen adet döneminin tarihinden önce testin yapılması en bilinen hatalar arasındadır. Bu durumda kadında hCG hormonu bulunmaz. Bu yüzden bir çizgi silik çıkabilir.
Evde yapılan idrar gebelik test kitinde, eğer ikinci çizgi silik bir şekilde görünüyorsa, bu durum gebelik şüphesi olduğunu gösterebilir. Ancak, testten sonra yaklaşık 3 dakika bekledikten sonra ikinci çizgi belirginleşmezse, sonuç negatif olarak kabul edilir.
İdrar örneği bir kabın içerisine doldurulur ve test çubuğu bu kaba daldırılır. Diğer yöntem ise test çubuğunun akan idrar altında talimatların belirttiği süre zarfında tutularak uygulanır. Testin kesin sonuç verebilmesi için yaklaşık 15 dakika beklenmesi gerekir.
Kanda gebelik testinde iki çeşit vardır. Birinde hCG hormonunun kesin değerini gösterir diğerinde ise kanda gebeliğin olup olmadığı belirlenir. İdrarda da gebelik aranabilir. Anne adayı kadının idrarı idrar numune kabına alınır, test çubuğu bu idrarın içine daldırılır ve laboratuvarda gebelik tespiti yapılır.
C ( control) kontrol alanıdır. Testin doğru yapıldığını gösterir. Gebeliği göstermez. T ( test ) kısmı olup gebelik varlığını gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri