Saç Tarama Püf Noktaları Saçları en verimli taramanın yollarından biri, taramanın duş aldıktan sonra yapılmasıdır. Su ile buluşarak yumuşayan saç dipleri saçın daha iyi açılmasına yardımcı olur. Saçın doğru taranması saç sağlığı için önemlidir.
Saçları kuruyken taramak ve zorlamak kırılmasına, cansızlaşmasına ve gücünü kaybetmesine neden olabilir. Bunun aksine duş sonrası direkt olarak saç taramak da saçlara iyi gelmeyen bir uygulamadır. Günümüzde pek çok kişi saçlarını duş sonrası taraması gerektiğini düşünse de saçların duşta taranması çok daha sağlıklıdır.
Saç Kırıklarından Kurtulacaksınız
Saç tarama sırasında ne çok ıslak ne de çok kuru olması idealdir. Hafif nemli bir saç, taramak için en harika zamandır.
Banyo yaparken saçı taramak, saçınızın dökülmesini önlüyor.
Bu esneklik saçınızın koparak dökülmesini ve kırılmasını engeller. Saç suyun altında ya da nemli iken nazikçe taranmalıdır” dedi.
2. Saçlarınızı Dikkatle Tarayın. Duş esnasında saçlarınıza uygun bir bakım kremi kullanmak, duş sonrasında saçlarınızı taramayı son derece kolaylaştırır. Fakat yine de saç uçlarınızda kırıkların oluşmasını engellemek adına, saçlarınızı tararken son derece nazik olmalısınız.
İlgili 43 soru bulundu
Çoğu kişi duşta saç taramanın saçlara iyi geleceğini düşünse de aslında duşta saçları taramak saçlara zarar vermektedir. Duş esnasında ıslanan saçlar daha zayıf ve nemli yapıda oldukları için kırılmaya daha müsait olurlar.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur. Öte yandan, saçlarınızı saç kurutma makinesi kullanarak kurutmayı düşünüyorsanız saç bakım yağı yardımıyla saç tellerinizi yüksek ısıya karşı koruyabilirsiniz.
Bu kadar vaktinizi alması gerekmese de yatmadan önce saçınızı birkaç dakika taramanın gerçekten de faydasını görebilirsiniz. Saçınızı taradığınızda diplerinizde bulunan koruyucu yağlar uçlara kadar ulaşıyor ve parlaklık sağlıyor.
Buna göre saçları çok fazla taramak, saç dökülmesini artırabilir. Saç bakım uzmanları onları sabah ve gece olmak üzere günde sadece iki kez taramanızı öneriyor. Bu işlem, nazikçe yapıldığında saç derinizin doğal yağlarını saçınıza dağıtmanın sağlıklı bir yolu.
Su ılık veya soğuk olmalı, asla çok sıcak olmamalıdır: Aşırı ısı saçlarınızı kurutur. Avucunuzun 1/4'üne denk gelecek miktarda şampuan kullanımı saçlarınız için yeterlidir. Saçlarınızı ağırlaştırmamak için şampuanı yalnızca bir kez kullanın. Şampuanı dairesel hareketlerle yaklaşık 20 saniye boyunca uygulayın.
Islakken Sertçe Taramak
Islak saç kuru saça oranla daha hassastır. Bu nedenle ıslak saçı, özellikle de sert bir şekilde taramak saçı kırar, uçlarının çatallaşmasına yol açar. Ayrıca ıslakken taranan saç, daha çok dökülür.
Islak saçını fırçalarken veya tararken çok fazla mı sert davranıyorsun? Fırçanıza takılmış saç tellerinin normalden daha fazla olduğunu fark etmişsinizdir. Şaşılacak bir durum değil; saç ıslanınca şiştiği için kopmalara karşı daha kırılgan ve hassas hale gelir.
Saçı ıslak bırakmak saçı döker mı? Saçları her gün yıkamak derinin koruyucu tabakasını bozarak saçın nemini kaybedip, kırılıp dökülmesine neden oluyor. Saçı uzun süre yıkamamaksa saçların sağlıklı yapısını bozarak donuk görünmesine ve koparak dökülmesine neden oluyor.
Uzmanlarımız en sık sorduğunuz soruları yanıtlamaktadır. Saçları taramak saç dökülmesi sorununu arttırmaz. Aslında fırçada bulunan saçlar zaten dökülecek olan saçlardır. Saç dökülmesi evresi (telojen evresi) yaklaşık 3 ay sürer.
Bu sebeple her gün saç yıkamaktan kaçınmalıyız. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz.
BANYODAN ÖNCE SAÇINIZI TARAMAMAK
Muhtelemen saçınızı banyodan sonra yıkıyorsunuzdur. Oysa banyodan önce taramak, saçınızın birbirine dolaşmasını önler. Böylece şampuanlayıp duruladıktan sonra havluyla nazikçe kuruladığınız saçınız çok daha rahat açılacak ve gereksiz saç kayıpları yaşamayacaksınız.
Saçları taramak aslında saç diplerinde masaj etkisi yaratıyor. Tarama eylemiyle birlikte saç diplerindeki kan akışı hızlanıyor. Ayrıca saç diplerindeki doğal yağ saça dağılıyor. Tüm bu etkenler saçların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor.
Toplu Saç ile Uyumaktan Kaçının
Dağınık bir topuz ile veya at kuyruğu ile yatmak kulağa zararsız gelebilir, ancak saçlarınız toplandıktan birkaç saat sonra, saçınızı yukarı kaldırdığınız için bu durum saç derinize baskı uygulayabilir ve saçların zarar görmesine ve kopmasına neden olabilir.
Saç Dökülmesi Nedir? Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir.
Çok fazla taramak
Saçınızı günde çok fazla kuvvetli bir şekilde fırçalamak zayıflamasına ve kırılmasına neden olabilir. Bunun yerine fırçalamanın kalitesine odaklanmaya çalışın. Saç fırçalama tekniğiniz ne kadar iyi olursa olsun, saç fırçanızı düzenli olarak temizlediğinizden emin olun.
Saçı Örmek Saçı Uzatır Mı? Saçların uzaması, saçların köklerinde meydana gelen bir etkidir. Saçları örmek doğrudan saç köklerinize bir katkı sağlamasa da onları koruma ve yıpranmasını engelleme gibi faydaları vardır.
Saç yıkandıktan sonra, geniş fırçalar yardımıyla nazik hareketlerle taranmalı, sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Saçları günde bir kez taramak güçlendirmek için yeterlidir.
Duş sırasında vücudunuzdan önce saçınıza kullandığınız şampuan veya saç kremi ciltte tahrişe ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bundan kaçınmak ve cildinizden kalan saç kremi ve şampuanı temizlemek için önce saçınızı şampuanlayın daha sonra ve saç kremi uygulayın.
Saçlar gereğinden sık yıkandığında ya da ısıya veya kimyasal bileşenlere maruz bırakıldığında, saç telleri ihtiyaç duyduğu sebum desteğini karşılayamaz. Bu durum saç tellerinin zaman içinde kuru, sert ve mat bir görünüm kazanmasına neden olur.
Bu yüzden kabarmaya yatkın saçlar sık dişli taraklar yerine, geniş dişli taraklar ile taranmalıdır. Saçlarınızın kabarmasına engel olan geniş dişli taraklar, aynı zamanda saç tellerinizin kırılmasını önler ve dalgalarınızın daha şekilli kalmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri