Saçınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyunda saça uygulayıp masaj yapınız. Ardından bol su ile durulayınız. Göz ile teması halinde bol su ile yıkayınız. Rutininizin öncesinde boyalı saçlar için renk koruyucu şampuan ve saç kremi kullanınız.
Temiz ve ıslak saça masaj yaparak uygulayacağınız Frambuazlı Sirke & Saç Toniği, saçlarınızda kalıntı bırakmadan su ile kolayca arınarak durulanır.
Duş sırasında, şampuanlanmış ve durulanmış saçlarınıza son durulama suyundan önce saç diplerinden uçlarına doğru masaj yoluyla uygulayınız. Birkaç dakika sonra bol su ile durulayınız. Alkolsüz içeriğiyle günlük kullanıma uygundur.
Kullanım Şekli:
Saçları şampuanlayıp, duruladıktan sonra; ıslak saça pratik başlığı sayesinde, saç diplerinden ucuna kadar eşit olarak uygulayın. Ardından masaj yapın ve durulamadan önce bir iki dakika bekletin. Ardından durulayınız.
Saçınızı şampuanladıktan sonra saç sirkesi ve saç toniğini eşit olarak uygulayın. Saçınıza masaj yapıp, 1 - 2 dakika bekletin. Ardında saçınızı durulayın.
İlgili 35 soru bulundu
Temiz ve ıslak saça masaj yaparak uygulayacağınız Saç sirkesi Eyüp Sabri Tuncer saçlarınızda kalıntı bırakmadan su ile kolayca arınarak durulanır. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi büyük ölçüde azalttığı yapılan klinik testlerle kanıtlanmıştır.
Saç lifi üzerinde dipten temizlik sağlayan sirke ve sirkeli saç tonikleri, şampuan ve saç bakım kremi kullanımdan sonra durulamaya rağmen saçta kalan katmanları temizliyor. Ayrıca saça zarar vermeden bu kalıntıların nazikçe suyla akmasına yardımcı oluyor.
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Saç diplerine uygulanan sirke, masaj yaparak 2-3 dakika kadar uygulanır. Ardından bol su ile durulanır. Saça sirke sürmek, saç dipleri için sayısız faydaya sahip olsa da 5 dakikadan fazla saçta bekletilmesi tavsiye edilmez...
Belirttiğimiz gibi, banyo yaparken şampuan, krem gibi saç bakım ürünlerinin ardından en son aşamada saç sirkesini kullanabilirsin. Ardından durulama aşamasına geçebilirsin. Daha sonra ise saçların ince taraklar yardımıyla nazikçe taranması da öneriliyor. Saç sirkeleri genel olarak kimyasal maddeler içermiyor.
Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
Genel olarak her duştan sonra saç sirkesini kullanabilirsiniz. Saçınızı normal düzende şampuanladıktan sonra son durulamada sirkeyi kullanabilirsiniz.
Rendelenen elmalar içerisine yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklemesi yapılır. Eklenen sirkeyle birlikte rendelenen elmalarla karıştırılır. İyice karıştırılarak daha sonra parmak uçlarıyla saç diplerine uygulanır. Saçların her bölümüne sürülmesi gerekir.
Saç sirkesi içeriğinde bulunan doğal bileşenler ile saçınızı ve saç derinizi ferah tutarken besler. Bu sayede hem daha sağlıklı saçlara sahip olursunuz hem de saçlarınızı daha kısada sürede uzatırsınız. Yağlı saç derisine sahip olanların favori saç bakım ürünü olan saç sirkeleri kuru saçların kullanımına da uygundur.
Saç toniği uygulandığı takdirde durulama gerektirmeyen bir ürün olduğu için günlük kullanıma oldukça uygundur. Saç diplerinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar masaj yaparak toniğinizi uygulayabilirsiniz.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Saçta sirke olan yere bol miktarda vazelin sürülmelidir. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklendikten sonra saçlar bit tarağı ile taranmalıdır. Bu sayede saça yapışan sirkeler temizlenmektedir. Sonrasında ise saçlar bir şampuan ile yıkanmalıdır.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
Şampuanı su ile akıttıktan hemen sonra sirkeli su kullanmalısınız. Bunun dışında saçınızı boyadıktan sonra boyayı sirkeli su ile akıtmalı ve saçınızı bu su ile durulamalısınız. Konu hazır sirkeden açılmışken sirkenin saça faydalarından da kısaca bahsedelim: Sirke saç derisinin doğan ph seviyesine ulaşmasını sağlar.
Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir. Saç sirkesi nasıl kullanılır diyenler için en iyi öneri budur. Saçın ve derisinin belirli bölgelerine sıkılan ürün, dairesel hareketlerle iyice yedirilir.
Saç toniği direkt saç uzamasını hedef alan bir ürün değildir. Ancak saç bakım rutininize ekleyeceğiniz saç toniği saç derisi sağlığını ve kan dolaşımını iyileştirmeye yönelik aktif içerikler içerir. Bu da saçların sağlıklı uzamasına katkı sağlar.
Sirkeler saçın köküne yakın kısımlarına sıkıca yapışırlar. Bazen saçtaki kepek veya kabuklanma gibi diğer parçacıklar sirke sanılır. Ancak kepek saça yapışmaz ve saçtan dökülür. En önemli bulgusu enseden başlayan kaşıntıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri