Islak saçları yüksek ısıyla hızlı bir şekilde kurutmak saç tellerinin kurumasına yol açabilir. Kuruyan saçlar da nemsizlikle beraber kabarır ve elektriklenir. Bunun önüne geçmek için banyodan sonra doğru bakım ürünleri kullanmalısın.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Birkaç nemlendirici saç kremi ile saç dokunuzdaki kütiküllerin yumuşamasına yardımcı olabilirsiniz. Gliserin ve protein açısından zengin ve nemlendirici bir saç kremi (hindistancevizi yağı veya shea yağı içerenler gibi) kullanarak saçlarınızın parlamasını ve öncekinden hafif hissettirmesini sağlayabilirsiniz.
Saç telleri aşırı işlem, ısıl işlem, yetersiz beslenme, az su tüketimi, yaş ve stres gibi nedenlerden ötürü nemini kaybeder ve özenle şekillendirseniz bile durmadan kabarır. Doğru ürünlerle uygulanan bir bakım rutini ile saçları daha nemli bir hale getirebilir ve kabarmasını kontrol altına alabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
Kuaförlerde V veya yaprak kesim olarak bilinen saç kesimi de saçların kabarıklığını azaltacaktır. Özellikle saçlarının uç kısımlarında kabarma oluyorsa saçlarının ön kısımlarını daha kısa, arkalarını daha uzun tutarak bu kabarmayı dengeli bir şekilde yaymalısın. V saç kesimi en çok uzun saçlılara yakışıyor.
Saçınızın ihtiyacı olan nemi en çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu nedenle şampuanlarınızı ve saç kremlerinizi ekstra nem ajanlarına sahip ürünlerden seçerek ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Saç kremi kullanmayı ise ihmal etmemelisiniz.
Duştan sonra saçı nazikçe havluyla kurulamak, saç kırılmalarını önlemek için dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Saçınızı her yıkadığınızda saç kremi ve ayda en az bir kez de nemlendirici maske kullanın. Eğer saçlarınız asi ve zor şekle giriyorsa maskeyi haftada bir de kullanabilirsiniz. 3. Saçınızı havlu ile kurutmayın. Sürtme hareketi dolayısıyla saç elektriklenir.
Ara makas çok gür ve kıvırcık saçları seyreltmek için kullanılan bir kuaför tekniği olmaktadır. Bu işlem ile saçların arasından belli olmayacak şekilde inceltme işlemi yapılmaktadır. Ara makas uygulaması sayesinde saçlar kabarık görünümünden uzaklaşarak daha düzgün bir görünüm kazanmaktadır.
Saç köpüğü, saç tellerine biraz tutuş ve belirginlik kazandırmanın yanı sıra saçınızı korumak, yumuşatmak ve asi buklelere biraz kontrol sağlamak için kullanabileceğiniz çok yönlü bir saç bakım ürünüdür. Köpük, elektriklenmeyi kontrol altında tutmaya ve buklelerinizi daha kabarık hale getirmeye yardımcı olur.
Şampuanınızın içeriğini kontrol edin:
Gliserin saça nüfuz ederek içten dışa nemlendiren bir maddedir. Sülfat ise saçın doğal yağlarını uzaklaştırdığı için kurumaya neden olabilir. “Kıvırcık saçların kabarmaması için ne yapılmalı?” sorusunun cevabı ise saç tipinize özel şampuanlar kullanmak olacaktır.
Hindistan cevizinin ve argan yağının yanı sıra gliserin gibi nemlendirici etkili maddeler barındıran ürünler de saçın kabarmasını önlemek için tercih edilebilir. Saçın kabarmaması için sprey türündeki ürünler de kullanılabilir.
Bu yüzden kabarmaya yatkın saçlar sık dişli taraklar yerine, geniş dişli taraklar ile taranmalıdır. Saçlarınızın kabarmasına engel olan geniş dişli taraklar, aynı zamanda saç tellerinizin kırılmasını önler ve dalgalarınızın daha şekilli kalmasına yardımcı olur.
Neme ihtiyaç duyan kuru saçlar nasıl anlaşılır? Saman gibi saçlar, mat ve parlaklıktan yoksun saçlar, kırık veya daha açık uçlar, duştan sonra açılması giderek zorlaşan saçlar... Bunların hepsi saçınızın kuru ve nemsiz olduğunu gösteren işaretlerdir.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Bazı yağların nemlendirici ve besleyici özelliği daha yüksek olduğu için o yağları kullanmak daha faydalı olur. Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir.
Saçlarınızda elektriklenme sorunu olmasının ilk nedeni genetiktir. Anne ve babanızdan aldığınız genetik miras dolayısı ile kabaran saçlara sahip olabilirsiniz.
Dağınık topuz kabaran saçlar için gerçek bir kurtarıcı. Saçlarınızı tarak yardımıyla değil parmak uçlarınızla topladıktan sonra gelişigüzel bir şekilde tutamları tel tokalarla sabitleyin. Daha volümlü ve dokulu bir görünüm için saçlarınızı tutturmadan önce deniz tuzu spreyinden yardım alabilirsiniz.
Kalın telli ve sağlıklı saçlar için sağlıklı yağlarla dolu bir diyet şarttır. Bol miktarda kaliteli protein, zeytinyağı ve Omega 3 gibi iyi yağlar aldığınızdan emin olun. Uzmanlar, daha güçlü saçlara sahip olmak isteyenlere somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi yiyecekleri öneriyor.
Saçlar gereğinden sık yıkandığında ya da ısıya veya kimyasal bileşenlere maruz bırakıldığında, saç telleri ihtiyaç duyduğu sebum desteğini karşılayamaz. Bu durum saç tellerinin zaman içinde kuru, sert ve mat bir görünüm kazanmasına neden olur.
Saçınızı çok sık, çok sıcak suyla, saç kremsiz yıkamak saçınıza nemini kaybettirir. En sık 2 günde bir yıkayın ve durulamayı soğuk suyla yapın. Saç tipinize uygun bir saç kremi uygulamayı unutmayın. Örneğin kıvırcık ya da hasar görmüş saçlar daha çok neme ihtiyaç duyar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri