Her türden saç tipinde, saç sirkesi kullanımı uygundur. Yağlı veya kuru saçlarda, deri döküntüsü olan ciltlerde olumlu sonuç verdiği görülür. Genellikle yıkanmış, temiz saçlarda uygulanması daha etkili olmaktadır. Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Duştan önce suya bir miktar sirke ekleyin. Saçınızı şampuanladıktan sonra masaj yaparak saçınızı durulayabilirsiniz. Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
İlgili 36 soru bulundu
Saç bakımında sirke kullanımı, kafa derisinin pH seviyesini koruyarak saç diplerinin sağlıklı kalmasını sağlıyor aynı zamanda saç tellerini güçlendirerek dökülmeyi, uçlarda kırılmayı engelliyor.
Elma sirkesi ya da üzüm sirkesi kullanırsanız; saçların daha hızlı beslenmesine yardım edersiniz. Böylece uzaması için saçların uyarılmasını sağlamış olursunuz. 10 dakika kadar saçlarınızı sirkeli suyla beklettikten sonra, saçların durulanmasını sağlayın. Dilerseniz ılık ya da sıcak suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Saça rengini açmak için saç açıcı, saç boyası da kullanabilirsiniz. Bunun yanında elma sirkesi, bal, tarçın, papatya suyu, limon suyu saçları doğal bir şekilde açmanıza yardımcı olur.
Saç sirkesi içeriğinde bulunan doğal bileşenler ile saçınızı ve saç derinizi ferah tutarken besler. Bu sayede hem daha sağlıklı saçlara sahip olursunuz hem de saçlarınızı daha kısada sürede uzatırsınız. Yağlı saç derisine sahip olanların favori saç bakım ürünü olan saç sirkeleri kuru saçların kullanımına da uygundur.
Elma Sirkesi
Saç renginin açılmasına yardımcı olur, kepek problemini ortadan kaldırır ve saçları yumuşatır.
FAZLA KULLANIMA DİKKAT! Saç sirkesi, saçın derisindeki yağı ve kiri temizlediği için kuru saçlılarda aşırı kullanımda saç derisinin kurumasına, saçların dökülmesine ve kolay kırılmasına sebep olur. Bu sebeple saç sirkesi saçınızın ve saç derinizin ihtiyacında göre kullanılmalıdır.
Yağlı veya kuru saçlarda, deri döküntüsü olan ciltlerde olumlu sonuç verdiği görülür. Genellikle yıkanmış, temiz saçlarda uygulanması daha etkili olmaktadır. Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir. Saç sirkesi nasıl kullanılır diyenler için en iyi öneri budur.
Saçlarınızı derinlemesine arındırır ve yağlanmayı engeller. Yağlı saçlar kökten uca özel bakımı hak eder. Aşırı yağlanma beraberinde kepeklenme, saç tellerinde zayıflama ve dökülme getirebilir.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur.
Bu işlemi haftada 2 kezden fazla uygulamayın, saç derinizde aşırı kuruluk sorununa neden olabilir. Sirkeli su ile saçlarınızı duruladıktan sonra saçlarınıza saç kremi uygulamayın.
Dermokil Frambuazlı Saç Sirke ve Toniğini: Duş esnasında saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, saç diplerine ve saçlara masaj hareketleri yaparak uygulayınız. 1-2 dakika saçınızda bekletiniz ve durulayınız. Göz ile temasını önleyiniz. Teması halinde bol su ile durulayınız.
Bunun için duştan hemen önce bir kova ılık suya bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Burada kullanılacak ölçü genelde 1/1'dir ancak hassas bir cildiniz varsa bunu 1/2 ya da 1/3 olarak belirleyebilirsiniz. Şampuanlanıp iyice masaj yapılan saç bu su ile durulanır.
Bu uygulama sonrasında saçtaki bitler, büyük oranda etkisiz hâle gelir. Ancak her bit şampuanı, bu canlının yavrusu olan sirkelere etki etmez. Kimyasallara karşı dirençli bir yapısı olan sirkelerin giderilmesi için tasarlanmış özel kimyasallar bulunur.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
İncelmiş saç tellerinizi kalınlaştırır saçlardaki kırılmaların ve kopmaların azalmasına katkı sağlar.
Hem sofraları şenlendiren hem de temizlikte kullanılan sirke; saç rengini açarken de mucizeler yaratıyor! Kopkoyu saçlarınızı sarı yapmasa da rengini 1-2 ton açıyor ve daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlıyor.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
Saç sirkelerini kullanma talimatı, satın almış olduğun ürünün üzerinde mutlaka yazar. Ancak şunu da söyleyebiliriz ki bu saç sirkesi ürünlerini her banyoda kullanabilirsin. Genel kullanım önerisi ise en son durulama suyu aşamasında saç sirkesini kullanman yönünde.
Saçtaki sirkenin en kolay çözüm yöntemi elma sirkesi tedavisidir. Elma sirkesinde yüksek miktarda asit vardır. Doğal elma sirkesi saç diplerine nüfuz edecek kadar sürülür ve yarım saat bu şekilde beklenir. Bekleme süresinden sonra saçlar bol su ile yıkanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri