Cevap. Cevap: Anadolu liselerinde matematik dersinden kalınca sorumluluk sınavına girilir .
Matematik dersinin bir sorumluluğu yok, Edebiyat dersinden de geçmişsin.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
İlgili 43 soru bulundu
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Sorumluluk sınavını geçmeden lise diploaması alamazsın. Sınırsız hakkın var.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
Hiçbir şey olmaz. Edebiyattan kalmadığın sürece sorun yok.
İşte detaylar... LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Başarısız olduğu bir veya daha fazla dersi olan öğrencilere, bu sınavlara katılarak dersi geçme veya notunu yükseltme fırsatı verilir. Bu tür sınavlar, öğrencilerin sorumluluk almasını teşvik etmek ve başarısızlık durumunda telafi imkanı sağlamak amacıyla düzenlenir.
Dönem sonu not ortalaması 70.00 puanın üzerinde olsa bile hiçbir dersin zayıf olmaması gerekir. 50.00 puan altında alınan notlar zayıf olarak adlandırılır. Bu nedenle 50'nin altında notu olan Teşekkür Belgesi veya Takdir Belgesi alamaz. Umarım faydalı olur.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
Sorumlu olarak sınıf geçme
Ders yılı sonunda doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. İleride yapılacak sorumluluk sınavında başarılı olduğunda sorumluluk kalkacaktır.
Örnek -2 : Lise-1= 2 zayıf + Lise-2 =2 zayıf + Lise-3 =2 zayıf Toplam 6 zayıf = Sınıf geçer. içerisinde ÜZERE YILDA 3 KEZ YAPILIR.
Ortalaması 50'nin altında olan öğrencilerin 3 zayıfı varsa derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer. Ancak yıl sonu ortalaması 50'nin altındaysa ve 3 dersten fazla yani 4 dersten fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapar.
Dolayısıyla öğrenciler girecekleri tek ders sınavına iyi bir şekilde hazırlandığı takdirde başarı yakalayabilirler. TEK DERS SINAVI NEDİR? Üniversitede not ortalaması 2.00 ve üzerinde olmasına rağmen sadece bir derste başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girerek mezun olma sansına sahiptirler.
1 DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
KAÇ DERSTEN BAŞARISIZ OLUNCA SINIFTA KALINIR? Son dakika... Yeni karara göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri