Kasın mevcut tonusunu yani hacmini korur. Kası büyütmek için vücudun kendi ağırlığından daha fazla bir ağırlık ile çalışması gerekir. Oysa yüzme ise sadece suyun direncine karşı yapılan bir egzersizdir. Bu nedenle kasın kütlesinde artma olmaz.
Yüzerek vücut yapılmaz, sadece derini inceltip kanat kaslarında gelişim sağlarsın. Göğüs kafesin de genişler. Yüzerek vücut yapılır düşüncesinin kaynağı yüzücülerin vücudunda yağ kalmaması sebebiyle kaslarını örten bir tabaka olmadığından bu kasların daha belirgin görünmesidir. Yani fit olma durumudur.
Bu fırsatı yakalayanlar yüzerek fit vücuda sahip olunup olunamayacağını merak eder. Buna evet cevabını vermek mümkün. Zira eşgüdümlü olarak bacak, kol, omuz, sırt, karın ve göğüs kaslarını çalıştıran yüzme böylece belirli bir zaman içerisinde kasların şekillenmesi olanak vermektedir.
Her yüzme şekli vücudunuzdaki farklı kas grubunu çalıştırarak o bölgedeki kas oranını arttırmanıza yardımcı olur. Hatta düzenli yüzdüğünüzde vücudunuzdaki belirli kas grupları aktifleşerek çalışmaya başlar.
Yüzme Hangi Kasları Çalıştırır? Yüzme sporu doğru olarak uygulandığında vücuttaki omuz, sırt, göğüs, bacak, kalça ve karın bölgesindeki pek çok kası çalıştırır. Omuz bölgesinde; deltoid posterior head, deltoid middle head ve deltoid anterior head kaslarını harekete geçirir. Deltoid posterior head, arka omuz kasıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Yüzme, temel gücünüzü ve dengenizi artırmanın iyi bir yoludur. Haftada üç – dört kez sadece 30-60 dakika yüzmek, inme, kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve bazı kanserler risklerinizi önemli ölçüde azaltmaktadır, kötü kolesterolünüzü (LDL) düşürür, iyi kolesterolünüzü (HDL) artırır.
Yüzme omuz, kol, bacak, karın, göğüs ve kalça adelelerini çalıştırır.
Öncelikle egzersiz hareketlerinin, kaslarını güçlendirerek daha esnek bir form kazandırdığını ve vücudunu rahatlattığını söyleyelim. Bu sayede yüz kasların da gevşiyor ve nihayetinde ifade çizgilerinde de yumuşama görülüyor. Üstelik gevşeyen kasların, yüzde yeni çizgilerin oluşumunu da önlüyor.
Yüzmenin insan sağlığına olan pozitif etkileri, aynı zamanda zihinsel olarak dinlenmeye imkan veriyor olması, spor salonları yerine yüzme havuzlarını tercih etmenin daha mantıklı olduğunu gösteriyor. Fitness salonlarında ağır spor seanslarının omurga üzerine ciddi tehlikelere neden olduğu biliniyor.
Yüzmenin en temel faydalarından birisi kas ve eklemlerin çalışmasını desteklemesidir. Yüzme sporu, tüm yaş gruplarında kasların kuvvetinin artırılmasında, eklemlerin hareket yeteneğinin artırılmasında fayda sağlar. Aynı zamanda kas ve eklemlerin hareket sıklığı arttığı için vücudun genelinde bir esneklik sağlar.
Herhangi bir egzersiz türü, hiçbir şey yapmamaktan elbette ki daha iyidir. Ancak günde 30 dakikalık yüzmenin sağlık için en iyilerinden biri olduğunu söylemek mümkün. Hem zihinsel fonksiyonların gelişmesi için hem de bedenin şekillenmesi ve sıkılaşmasında yüzmenin büyük bir katkısı vardır.
Mükemmel bir duruşta yüzerek, karın kaslarınızı çalıştırabilir ve göbek bölgesindeki yağların azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Sonuç olarak, yüzme yapmak vücuttaki yağ oranını azaltmaya yardımcı olabilir ancak yüzmenin tek başına yeterli olmadığını unutmamak gerekir.
Her zaman sabahları kahvaltıdan önce yüzmeye çalışın. Sabahları yüzmek vücudunuzu aç bırakacak ve depolanan yağları daha verimli kullanabilecektir. Vücut yağı enerji olarak kullanacak ve daha fazla kilo verebileceksiniz.
İdeal yüzme süresi, herkes için aynı olmamakla birlikte, genel olarak 30 dakika ile 1 saat arasında olması önerilmektedir. Başlangıç seviyesindeyseniz veya yüzme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, 30-45 dakikalık yüzme seanslarıyla başlayabilirsiniz.
YARIŞMACI YÜZÜCÜLER VÜCUT GELİŞTİRMEDE BAŞARILI OLUR
Bunun başlıca nedeni antrenmanın içerisinde ağırlık çalışmalarının bulunmasıdır. Yüzme antrenmanı yapan yüzücü çalışma sonrası kara antrenmanı yani ağırlık yaparak kuvvet kazanmasıdır. Böyle yapılan bir yüzücü vücut yapabilir.
Yüzmenin faydaları saymakla bitmezken, bir çok rahatsızlığa da iyi gelmektedir. Yüzerken, 1 saat içinde 400 ile 700 arasında kalori yakmak mümkündür. Kullandığınız yüzme stili bu kalori miktarını arttırıyor ya da azaltıyor.
Buna ek olarak yüzme, vücudu şekle sokmaya yardımcı olan bir spor olarak görülür. Spor yaparken farklı kas grupları çalıştığı için kol, bacak, bel ve sırt bölgelerinde incelme sağlanabilir. Özellikle bel ağrısına sahip kişilerde fazla kilolar bu ağrılara olumsuz yönde katkıda bulunur.
Yüzme, esnekliği arttırdığı için de yürümeden daha faydalı. Ayrıca vücudun üst kısmını daha fazla kullandığınız için dengeli bir kas gücü kazanır, dayanıklılığınızı daha çok arttırırsınız. Sakatlanma riski de yürümeden daha düşük. Bununla birlikte yüzmek için bir deniz ya da havuz bulmak her zaman kolay olmayabilir.
Yüzerek kilo alınır. Bu fırsatı sadece yüzme ile sınırlamamıza gerek de yok aslında. Zira her türlü sporu yaparak kilo verildiği gibi kilo almak da elbette mümkündür.
Bazı araştırmalar, rutininize yüz egzersizleri eklemenin yüz kaslarını da tonlandırabileceğini ve yüzünüzün daha ince görünmesini sağlayabileceğini belirtiyor.
Ne yazık ki yaş ilerledikçe cilt sarkmaya başlar. Yüz kasları geliştirme hareketleri daha sıkı bir cilde sahip olmak için gereklidir. Düzenli yüz kası egzersizleri yaparak, yüzün farklı bölgelerindeki kan dolaşımını hızlandırırsınız. Böylece kaslardaki ve derideki hücreleri yenilemiş olursunuz.
kişinin yaş almasına bağlı farklılıklar göstermekte. Yaşam boyunca maruz kalınan kazalar, yaralanmalar ve hastalıklarda yüz şekinde değişimlere neden olmakta. Yüz kemikleri, dişler , deri ile altında yer alan yumuşak ve destek doku yüzün şeklini belirlemekte.
Yüzerek yüksek tansiyonun düşürülebildiğine yönelik araştırmalar vardır. Yüzme vücutta birçok kas grubunu çalıştırır. Omuz, göğüs, bacak, sırt, karın, kalça bölgelerindeki birçok kası çalıştırır.
Vücudun ön ve arka kaslarını çalıştırır ve güçlendirir. Bu kaslar deltoid, latismus dorsi, biceps, triceps ve quadricepstir. Bacak ve göğüs kaslarını çalıştırır ve güçlendirir.
Her gün düzenli yüzmek, vücudunuzu şekillendirir, omurga sağlığınızı iyileştirir ve kas gelişiminizi destekler. Özellikle omuz kaslarının gelişimine katkıda bulunur ve omuzların daha geniş görünmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri