Rutin Biokimya : Kan şekeri, Kolesteroller, karaciğer, böbrek testleri, elektrolitler, vs... İdrar strip ile bakılmaktadır. Portör Muayenesi sistemden kaldırılmıştır. Aile Sağlığı Merkezinde Röntgen, Ultrasonografi, MR, Bilgisayarlı Tomografi, Endoskopi, ...
Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılacak check-up'ta vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak.
B12 testi hem sağlık ocağı hem de özel ve devlet hastanelerinde yaptırılabilir.
Kan Tahlili (Testleri) Sınıflandırması
Rutin testlerdir. Kolesterol, SGOT, karaciğer, SGPT, LDH, kan şekeri ve hormon tahlilleri bu testlerdendir. Seroloji Tahlilleri: HIV, Hepatit C ve Hepatit B gibi virüs kaynaklı hastalıkların saptanmasında kullanılmaktadır. Daha başka kan tahlillerini de kapsar.
İlgili 34 soru bulundu
Gut hastalığı, böbrek yetmezliği, şeker, karaciğer fonksiyonlarınızın çalışıp çalışmadığı, romatizma, gizli sarılık, enfeksiyon gibi çok ciddi pek çok hastalık bir damla kanla ortaya çıkabiliyor.
Bunun yanında Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans Görüntüleme, Ultrasonografi, kan veya idrar testleri ya da başka herhangi bir tıbbi görüntüleme yöntemiyle bir bayanın ilişkiye girme sayısını anlamak mümkün değildir.
D vitamini testi, hastanelerde, aile hekimliklerinde ve diğer sağlık merkezlerinde kolaylıkla yapılabilen ve sonuçları birkaç saat içerisinde hızlı şekilde çıkacaktır.
Günümüzde TSH hormonu ölçümü ve tiroid ultrasonunun sağlık ocaklarında bile kolaylıkla uygulanabildiğini hatırlatan Önde, ihmalin kansere yol açabileceği konusunda hastaları uyardı ve 6 ayda bir kontrolün önemini vurguladı.
Sağlık ocaklarında kan tahlili, demir eksikliği tahlilleri, evlilik raporu, kolestrol yağ ölçümü, sağlık raporu, gebelik takibi gibi birçok ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir.
Bu test devlet ve özel hastanelerin yanı sıra sağlık ocaklarında da ücretsiz yaptırılabilir.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulama ile tüm aile hekimliklerinde vatandaşların hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlı izlem taramalarına alınması zorunlu hale getirildi.
Sağlık Ocağı yani Aile Sağlık Merkezleri'nde alınan tahliller bir gün sonra internet ortamında açıklanmaktadır.
Eğer gerekli imkânlara sahiplerse hormon testinizi sağlık ocaklarında da yaptırabilirsiniz.
Sağlık ocağında gebelik testi yapılabilir mi? Gerek aile hekimliği merkezlerinde gerekse sağlık kuruluşlarında gebelik testi yapılabilmektedir.
Kan şekeri ve insülin direncinin tespit edilmesi için kullanılan insülin testinin uygulaması tüm özle ve devlet hastanelerinde yapılır.
Sağlık ocaklarında hastanelerde yapılan pek çok kan tahlili yapılmaktadır. Her gün belli bir saate kadar alınan kanlar, en yakın devlet hastanesine gönderilir.
Ülkemizde bu donanımı kazanmak için uzmanlık eğitimi süresi 3 yıldır. Bu üç yıl içinde aile hekimliği uzmanları kendi disiplinleri ile ilgili ilkeleri öğrenirken aynı zamanda İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Psikiyatri branşlarında rotasyon yaparlar.
Guatr hastalığı şüphesi olan kişilerin hastanelerde dahiliye uzmanlarına görünmesi gerekir.
B12 vitamini eksikliğinin en net belirtisi anemi olup, aneminin neden olduğu nefes darlığı ve kalp çarpıntısı, kaslarda zayıflama, yorgunluk, uzuvlarda uyuşma, cildin solgunlaşması, kilo kaybı belirtileri de görülebilir.
“İşleyen bir köy sağlık ocağı”olma hedefiyle, birinci basamak için gerekli laboratuvar testleri (hemoglobin, hematokrit, kan grubu, gebelik testi, TİT, dışkıda parazit, ASO, CRP, RF, EKG, açlık kan şekeri, kolestrol, trigliserid) ocağımızdaki tüm sağlık çalışanları tarafından aynı kalitede yapılmaktadır.
B12 eksikliği kansızlığa neden olabilir. Pernisiyöz anemi olarak tanımlanan kansızlığa bağlı olarak çarpıntı, efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma ve halsizlik, konsantrasyon bozuklukları ve göz kararması gelişebilir.
Güvenli bir şekilde cinsel ilişkiye girilmeden geçen aylar geçiren insanlar, cilt açlığı ve dokunma açlığı hissedebilir. Bu durum da bağışıklık sisteminizi zayıflatırken, yüksek depresyon ve kaygı durumlarına sebep olabilir.
Bazı uzmanlar, günde bir kez veya daha az sıklıkla cinsel aktivitenin normal olduğunu belirtiyorlar. Fakat, bu durum herkes için geçerli değildir çünkü kişinin yaşam tarzı, cinsel aktiviteye olan ilgisi, fiziksel sağlığı, hormonal durumu ve diğer faktörlerde etkilidir.
PCR testi kan ve idrardan, virüs ve bakterilerin DNA'sını inceleyerek cinsel hastalıkları teşhis eder. Gerekli görüldüğü durumlarda ise sperm, sürüntü, tükürük örnekleri de alınarak 28 cinsel hastalık teşhis edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri