Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Yumurta kalitesini artırmak için; mercimek, bezelye, fasulye, ceviz, fındık, muz ve yeşil yapraklı sebzeler gibi magnezyum bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca doğal maden suları da magnezyum bakımından zengin bir içecektir. Günde bir su bardağı doğal maden suyu tüketebilirsiniz.
Sağlıklı beslenme, düzenli spor, protein ağırlıklı beslenmek, sigara içmemek, özellikle 40 yaşından sonra hekim önerisiyle bazı antioksidan ilaçların kullanılması yumurta rezervinde elde edeceğimiz yumurta kalitesine mutlaka olumlu etkisi olacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Yani verimli yumurtalıklara sahip olduğunuz için diğer kadınların adet dönemlerinin size göre değişmesi, bir doğurganlık kraliçesi olduğunuz anlamına geliyor. Adet döneminizin ortası en doğurgan olduğunuz zamandır. Bu süre zarfında bol miktarda açık renkli ve kokusuz vajinal akıntınız olduğunu gözlemleyebilirsiniz.
Özellikle ıspanak, brokoli, lahana, kuşkonmaz, marul, karnabahar demir ve folik asitten zengin besinlerdir. Omega 3'den zengin besinler yumurta kalitesinde ve embriyo tutunmasında etkinliği ispatlanmıştır. Uskumru, sardalya, hamsi, alabalık, somon gibi omega 3'den zengin besinler haftada 2 kez tüketilmelidir.
Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Yapılan değerlendirmelerde herhangi bir cinsel pozisyonun hamile kalmayı kolaylaştırdığı saptanamamıştır. Ancak hangi cinsel pozisyon olursa olsun birliktelik sonrası 15-30 dakika kadar yatar pozisyonda istirahat etmek sperm hücrelerinin daha fazla geçişine katkı sağlayabilir.
Yumurtaların tembelliği için doğal olarak tüketebileceğiniz yeşil sebzeler Ispanak, karalahana, brüksel lahanası, kuşkonmaz ile marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yumurta kalitesinin artmasına yardımcı olabiliyor. Soğan kürü de bu doğal tedaviler arasında tercih edilebilir.
Hamile kalmak için 1 yumurta ve 1 sperm yeterlidir. Ama yumurta sayısı ne kadar çoksa hamile kalma şansı o kadar fazla olacaktır. Klinik pratikte ultrasonda her iki yumurtalıkta toplam yumurta sayısı 8 ve üzerinde ise normal yumurta rezervi olarak kabul edilir ve hamile kalmak için yeterlidir.
Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri zengin folik asit sayesinde yumurta kalitesini artırıyorlar. Ayrıca genetik anormalliklere bağlı düşük riskini de azaltıyorlar. Brokoli: Yumurtlama için hayati önem taşıyan C vitamini ve folik asit açısından zengin bir besin.
Döllenmeyi hızlandırmak içinbazı yerlerde kalçanızın altına yastık koyarak 20-30 dakika yatmanız ve yerçekiminden faydalanarak spermlerin yumurtaya ulaşmasını kolaylaştırmanız gibi öneriler okuyabilirsiniz.
Ceviz: Omega 3 yağ asitleri, magnezyum ve lif açısından zengin olan ceviz antioksidan etkiyle yumurta kalitesini artırır.
Yumurtalık rezervinin çoğaltılmasının bilinen bir tedavisi yoktur. Genel olarak rezervi azalan kadınlara uygulanan tedavi vakit kaybetmemek adına tüp bebek tedavisidir.
Yumurtlama bozukluğu olduğundan şüphe eden kadın doktora başvurduğunda, ultrasonografi yöntemi ile yumurtlama olayı ve yumurtanın büyümesi takip edilir. Bununla birlikte adetin 21. günü kanda progesteron hormonu değerlerine bakılır ve elde edilen değer 3 ng/ml'den düşükse yumurtlama olmadığı anlaşılır.
Yumurtalık tembelliği varlığında, yumurta sayısını arttırıcı bir tedavi bulunmamaktadır. Dışardan kullanılacak hiçbir takviye, ilaç ya da müdahale yumurtalıklarda kalan yumurta sayısını arttırmamaktadır. Yapılacak olan tek şey kişinin çocuk istemi olup olmamasına göre doğru yönlendirmenin sağlanmasıdır.
Yumurta kalitesizliğinin başlıca nedeni yaştır. Kişi 30 yaşındayken yumurtalık rezervinde kalan yumurta miktarı, doğum anına oranla %60 azalmış olur. 40 yaşında ise yumurtaların %80'i kaybedilmiş olur. Yumurtalık rezervindeki yumurta miktarının azlığı, yumurta kalitesizliği nedenlerinin başında yer alır.
Kansızlıktan, sindirim sorunlarına, kadın hastalıklarından kalp hastalıklarına ve kansere kadar pek çok rahatsızlık için önerilen kuru incir kürünün genel faydaları şöyledir: Yumurta gelişimine yardımcı olur ve hamile kalmayı kolaylaştırır. Kaliteli yumurtaların artmasına yardımcı olur.
Yaş faktörü kadınlarda gebe kalmayı etkileyen en önemli unsurdur. En doğurgan çağ 22-30 yaşları gösterirken özellikle 35 yaşından sonra bir azalma başlamakta, 40 yaşından sonra da hamilelik oldukça zorlaşmakta, 45 yaşından sonra ise teorik olarak mümkün olmamaktadır.
Basit şeker, rafine edilmiş karbonhidrat ve trans yağ asidi tüketimi, hamile kalmayı güçleştirmektedir. Hazır gıdalarda ve özellikle margarinlerde bulunan trans yağ asidinin tüketimi, doğurganlığı olumsuz etkiler. Bu nedenle besinlerin içeriği okunmalı ve trans yağ asidi içeren besinlerden uzak durulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri