Sakal ekimi acıtır mı? Sakal ekme operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir ve işlem sırasında acı duymazsınız.
İlk kez tıraş olmak isteyen hastaların ekim sonrasında 15 gün beklemesi gerekmektedir. Bu süreçte kıl kökü ekilen bölge iyileşir, ilk yıkama gerçekleşir, kızarıklık ve kabuklanmalar büyük oranda kaybolur. 15 gün kıl köklerinin tutunması için yeterli bir süre olarak kabul edilse de sakallar ortalama 6 ayda uzamaktadır.
Genellikle 4.aydan itibaren sakallar çıkmaya başlar ve 8 – 9 ay içerisinde bir sonuç alınır. Sakal ekimi ne kadar sürer? Bu süre greft sayısına göre değişmektedir. 2000 greftlik bir sakal ekimi, 6 – 7 saat kadar sürebilir.
Türkiye , sakal ekimi ve saç ekimi prosedürlerinin en çok tercih edilen noktalarından biridir. Dünyanın her noktasından hastaların ağırlandığı Türkiye'de sakal ekimi 2023 fiyatları 8.000 – 20.000 ₺ arasında değişmektedir.
Sakal ekimi işlemi kalıcı ve ömür boyu kullanılabilen bir işlemdir. Prosedüre uygulandıktan 2-3 hafta sonrasında sakallarda dökülmeler görülebilir. Ancak bu durum olması gereken ve beklenen bir durumdur. Tekrardan çıkan sakallar 6 aylık süreç sonrasında son görünümüne kavuşacak ve tekrardan dökülmeler olmayacaktır.
İlgili 21 soru bulundu
Erkek yüzünün farklı bölgelerinde sakal çıkmaması mümkündür. Duruma neden olan sebepler farklılık gösterse de sakal ekimi yapılarak istenen görünüme ulaşılabilmektedir. Çoğunlukla 20 – 22 yaş grubunda başlayan sakal ekimi, ilerleyen yaşlarda da görülebilmektedir.
Sakal ekiminde her süreç kişiye özel olarak planlanır. Yöntem ve seçenek ne olursa olsun sakal ekimi tek seanslık bir uygulamadır. Bu uygulamada tek bir müdahale ile istenen sonuçları elde etmek mümkün olur.
Sakal ekimi işlemi süresi ekim yapılacak kıl kökü sayısına göre değişiklik gösterir. Ancak saç ortalama olarak 2 – 5 saat arasında sürmesi beklenmektedir. Sakal ekimi sonrası iz kalır mı? Sakal ekimi işleminden sonra yüzde iz kalmamaktadır.
Erkeklerin yüz hatlarının daha estetik görünmesine katkı sağlayan sakalların, normal koşullar altında ergenlik ile yirmi beş yaş arasında tam gelişimini sağlaması beklenir. Sağlıklı ve genetik olarak yatkın bireylerde ise sakalların tam gelişimi yirmi yaşların başında tamamlanır.
Sakal Ekimi Kimlere Yapılır? Sakal ekimi hiç sakal çıkmamış, sakallarının seyrekliğinden yana şikayeti olan ya da sonrasında bir yaralanma nedeni ile bir bölgede sakallarını kaybetmiş kişilere uygulanabilir. Yara ve yanık izlerinin kapatılmasında da etkilidir.
Buda şekil bozukluğuna neden olduğu için kişi için olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Sakal ekimi bu gibi durumlarda kesin çözüm veren bir uygulamadır. Bu ekimle, sayesinde sakalın çıkmadığı ya da seyrek sakal çıkan bölgelerde yapılan uygulamalar ile sorun ortadan kaldırılmaktadır.
20 yaşından sonra sakallar son halini alır ve tedavi için bu yaş beklenir. 20 yaş sonrasında halen sakal çıkmıyorsa bir uzmana başvurmak uygun olacaktır.
Sakalın tam gelişimi, kişiden kişiye ve iç ve dış birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Sakalın tam gelişimi 25-26 yaşlarında son bulur. Zayıf sakal köklerinizi ilerleyen yaşlarda dahi geliştirebilirsiniz.
Saç ekiminden sonra ilk traş 3 ay sonra ekim ve alım bölgesi için sadece makasla yapılmalıdır. İstenirse 6. aydan itibaren jilet veya makine kullanılabilir.
İyileşme tamamlandıktan sonra ekilen sakal normal şekilde uzar, böylece istenildiği gibi tıraş edilebilir ve düzeltilebilir.
Sakal ekimi de aynı saç ekimi işleminde olduğu gibi, lokal anestezi altında uygulanır ve hekimin uygun göreceği sayıda greft sakalsız bölgeye ekilir. Günümüzde moda olan sakal ve bıyık ekimi gibi işlemler, estethica saç ekimi ve saç sağlığı kliniğinde görev yapan saç ekimi uzmanı doktorlar tarafından uygulanır.
Bilimsel olarak açıklamak gerekirse sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Bu nedenle, sakal uzatmanın en iyi yöntemi uzayan sakalı şekillendirmeye ve bir stil kazandırmaya başlamadan önce bu aşamadan geçmektir.
Jilet ile kesilen sakallar gür ve hızlı mı çıkar dediğimizde ise bu sorunun cevabı kesinlikle bilimsel olarak farklı bir sonuç ortaya koymaktadır. Bilim bu konuda saç sakal kesmenin gür çıkma ile bir alakası olmadığını söylüyor.
Sakal çıkarma badem yağı ile yapılmaktadır. Özellikle de tatlı badem yağı sakal çıkarma konusunda çok güçlüdür. Tatlı badem yağını, sakallarınıza masaj yaparak sürmeniz önerilir. Haftada 2 kez masaj yoluyla tatlı badem yağı kullandığınız durumda, sakal kökleri canlanacak ve sakalların uzamasına yardım edecektir.
Sakalların Sağlığı ve Tıraş
Zira açılan deliklere yeni ekilen sakal köklerinin bu bölgeye alışması ve tutunması süresince hiçbir zarar verilmemiş olur. Genel olarak sakal ekiminin üstünden 3 – 4 haftalık sürecin sonuna geldiği zaman kişi tıraş olmaya başlayabilir.
Saç köklerinin alındığı bölge ile ekim yapılan bölgedeki saçların uzunluk farkının giderilmesi amacıyla operasyondan üç hafta sonra verici saha tıraş edilebilir.
Hastalarımız operasyondan bir ay sonra saçlarını kestirebilir. Donör bölge için tıraş makinesi kullanabilirsiniz ancak ekim yapılan alan için ilk 3 ay makas kullanmalısınız.
Sakal ekimi bir sakal için azami 1500 kök, bıyık içinse 500 ila 600 kök gerektirmektedir.
Genel bir kural olarak, her yedi ila on günde bir dağınık sakalları ve düzensiz şekilde büyüyen alanları düzeltmeye çalışın. Sakalınızı düzelttiğiniz günler arasında uzayan kılları bir makas veya ustura ile kesebilirsiniz.
Sakal bıyık ekimi için ense, vücut veya ense kökü bölümünden kıl alınmaktadır. Bu kıl kökleri uzun süre bekletilmeden kişilere ekilmektedir. Genel olarak bu işlem için iki farklı tür teknik denenmektedir. En sık bilinen eski ekim yöntemlerinden biri fut yöntemdir, kişiler ilk olarak bu konu hakkında bilgi almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri