Giden posta sunucusu (SMTP):alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
Giden posta sunucusu için sunucu adına mail.hostedemail.com yazmalısınız. Kullanıcı adı alanına kurulum yaptığınız mail adresini girin.
Gmail SMTP ayarları aşağıda şekilde olmalıdır: SMTP Sunucusu: smtp.gmail.com. SMTP Kullanıcı Adı: Tam Gmail kullanıcı adınız (eposta adresiniz), örneğin [email protected]. SMTP Şifresi: Gmail şifreniz.
Basitçe söylemek gerekirse, giden posta sunucusu e-postaları istemciniz veya internet postanızdan alıcıların onları alabileceği gelen sunucusu denilen bir başka bir bilgisayara aktararak teslim işlemi ile ilgilenir. Aşağı yukarı bir dijital postacı gibidir.
Giden posta sunucuları SMTP veya Simple Mail Transfer Protocol sunucuları olarak adlandırılır.
İlgili 18 soru bulundu
Adlandırma kuralları Sunucu adları, DNS etiketlerinin noktalarla birleştirilerek oluşturulan serilerdir ve aynı zamanda alan adlarıdır. Örnek olarak "tr.wikipedia.org" bir sunucu adıdır.
Giden Posta Sunucuları (Mail Serverları)
E-Postayı yollamaya yetkili olup olmadığınızı kontrol ederler, eğer yetkili iseniz iletinizi alır ve belirli protokolleri kullanarak aktarımını gerçekleştirir. Giden posta sunucuları SMTP denilen bir protokol ile aktarım sağlarlar.
Gelen Posta (IMAP) Sunucusu: imap. <hizmet adı>.com. Gelen (POP) Sunucusu: pop.<hizmetin adı>.com. Giden Posta (SMTP) Sunucusu: smtp.<hizmetin adı>.com.
Gmail, Hotmail vb. IMAP mi yoksa POP3 mü? Internet üzerinden hizmet veren Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Zoho Mail gibi tüm yazılımlar IMAP sistemini kullanmaktadır.
Mail Server, Elektronik iletileri yani epostaları bir ağ üzerinde tutan merkezi sunuculardır. Günümüzde tek bir mouse tıklaması ile dünyanın başka ucundaki birine saniyeler içerisinde mail göndermek mümkün olmaktadır.
Kurulum adımları
Cihazda veya uygulamada, sunucu adresi olarak smtp.gmail.com yazın.
Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker.
Sunucu (İngilizce: server), bilişim alanında "istemci" denilen diğer program ve cihazlara çeşitli işlevler sunan bilgisayar donanımları veya yazılımlarıdır. Bu mimariye istemci-sunucu modeli denir.
“Server” kelimesi Türkçeye “Sunucu” olarak çevrilmektedir. Server; bilgisayar ağlarında kullanıcıların kullandığı ve paylaşıma açık olan kaynakların ya da e-posta, web sitesi gibi çeşitli servislerin çalıştıran bilgisayar birimlerine verilen isimdir. Server'lar verileri saklar, düzenler ve kullanıcıya sunarlar.
SMTP Sunucusu veya Basit Posta Aktarım Protokolü Sunucusu, giden e-posta mesajlarının internet üzerinden gönderilmesi, alınması ve aktarılmasından sorumlu bir yazılım uygulamasıdır.
SMTP ayarları, posta hizmeti belgelerinde veya "SMTP + ayarları (ad)" aranarak bulunabilir.
SMTP, Basit Posta Aktarım Protokolü anlamına gelir. İnternet üzerinden e-posta mesajları göndermek ve almak için kullanılan bir iletişim protokolüdür. Posta sunucuları ve diğer mesaj aktarım aracıları (MTA'lar); posta mesajları göndermek, almak ve aktarmak için SMTP'yi kullanır.
6) Gelen ve giden sunucusu için aynı bilgileri giriniz; -POP seçeneğini işaretleyiniz. -Sunucu Adı kutucuğuna posta sunucu adresinizi (mail.siteniz.com) yazınız. -Kullanıcı Adı kısmına [email protected] şeklinde e-posta adresinizi yazınız.
Bu çoğunlukla etki alanı adınız, ardından bir ters eğik çizgi ve hesap kimliğinizden oluşur. Örneğin, "example" etki alanını kullanıyorsanız ve hesap kimliğiniz "birisi" ise, example\birisi yazarsınız.
Gelen posta sunucusu:alanadi.com şeklinde yazılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri