Herkesin ve her şeyin içindeki iyiliğe odaklanın, iyi kısmını mutlaka görmeye çalışın. Suçlayıcı düşünceleri affedici düşüncelerle değiştirin, affetmeye hazır ve affedici olun. Kin tutan yönünüzü bırakıp, sevgiyi kucaklayın, geçmişteki sorunları kapatın. Birilerini cezalandırma ihtiyacından kurtulun.
Positumun kelime anlamı da elde olan, gerçek olan, var olandır. Sadece pozitif gibi gibi görünen, sadece iyi olan şeylere değil artısıyla eksisiyle bir bütün olarak, gerçekçi şekilde bakmaktır. Rahatsız eden duyguları da göz önünde tutmak, belli sorunları da aynı potada düşünebilmektir.
İlgili 24 soru bulundu
Polyannacılık yaşanılan hayatta olumsuz hiçbir şeyi görmemek, her şeye olumlu bakmaktır.
Olumlu düşünme, yararlı eylemleri harekete geçirmeyle gerçekleşebilir ve hayatınızı değiştirebilir. Bu yönden bakıldığında olumlu düşünme, hayallerinizi gerçekleştirmez. Hayallerinizi gerçekleştirmenin için yolunu açar. Bu yolda azim, hırs ve seçimler önemli etken.
Olumlu düşünme alışkanlıkları ise stresi azaltmak, duygusal dengeyi korumak ve zihin sağlığını güçlendirmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Çünkü pozitif düşünce, kendinizi daha mutlu, daha neşeli hissetmenizi ve etrafınızdaki her şeyden daha çok keyif almanızı sağlar. Ayrıca düşünme şeklinizi de etkileyebilir.
Optimist kişilerin olumlu, rahat ve neşeli halleri çoğunlukla çevrelerindeki insanlara da yansımaktadır. Optimist insanlarla karşılaşan kişiler onlarla daha yakın ilişkiler kurma eğilimi göstermekte ve bu pozitif halden kaçınılmaz şekilde etkilenmektedir.
Pozitif olmak yaşamda karşılaştığımız olumsuz durumlar karşısında iyimserliğimizi koruyarak olumlu bir bakış açısıyla bakabilmektir.
Pozitif düşüncelere odaklanmak, genel hayat memnuniyetini ve mutluluğu artırır. Kendimize olan sevgi ve saygımız, yaşamın her alanında olumlu bir etkiye sahip olabilir. Kendini sevmek ve kabul etmek, daha güçlü ve dirençli hale gelmemizi sağlar.
Olumlu Düşünmeyi ve Kendi Kendine Konuşmayı Anlama
Olumlu düşünme, olumsuz olaylara daha iyimser ve üretken bir şekilde yaklaşmak demektir. En kötüsünün değil, en kötünün içinde bile en iyisinin olabileceğine inanmamızdır.
Olumsuz düşünceler bizi üzgün, şüpheci ve karamsar hissettirir. Düşüncelerimiz olumsuzluklara odaklandığında aslında somut olarak o kadar da kötü olmayan durumlarda bile kendimizi en kötüsünü düşünürken bulabiliriz. Kendimizi kötü durumlardan koruyabilmek için en kötüsünü düşünme eğilimine gireriz.
Bilim adamları öyle olduğunu düşünuyor.Araştırmacılar negatif düşünmenin Alzheimer hastalığının riskini artırdığını buldu.Çalışma , uzun süreli olumsuz düşünme alışkanlığının beyninizin düşünme, akıl yürütme ve anılar oluşturma yeteneğini azalttığını buldu. Esasen beyninizin kaynaklarını tüketiyor .
Bilişsel bir süreç olan olumlu düşünme becerilerini etkin bir şekilde kullanma, bireyin olumlu imgeler oluşturmasına, iyimser fikirler geliştirmesine, problemlere uygun çözümler bulmasına, olumlu kararlar almasına ve hayata daha mutlu bakabilmesine yardım eder (Akın ve ark. 2015).
Histrionik kişilik bozukluğu Amerikan Psikiyatri Birliği tarafından genellikle yetişkinliğin ilk dönemlerinde başlayan, aşırı duygusallık ve dikkat çekmek, çevresi tarafından onay arama ihtiyacının yüksekliği ile kendini belli eden kişilik bozukluğu olarak tanımlanmıştır.
Entelektüel, aydın ya da münevver, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da kişisel amaçlarına erişmekte kullanan kişi.
Pozitif psikoloji, insanların zayıf yönleri yerine güçlü yönleri, sorunları yerine çözüm gücüne odaklanan bir bakış açısına sahiptir ve sağlıklı insan tanımını üzerinde durur. Aynı zamanda bireylerin güçlü yönlerine odaklamanın, rahatsızlığı olan bireylerde sorunları azaltabileceğini de vurgulanmaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık tanımı ile sağlıklı insanın sadece problemi olmayan insan olarak tanımlanmaması ve psikolojinin yalnızca problemi çözme odaklı yaklaşmaması, bu problemlerin çözümünde insanın güçlü yönlerine odaklanan pozitif psikoloji kavramının ortaya çıkmasını sağlamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri