Çiçeklerde solucan gübresi kullanımı oldukça basittir. Süs bitkisi yetiştiriciliğinde solucan gübreleri hem sıvı hem de katı bir şekilde uygulanabilir. Uzmanlar, saksıda yetişen bitkiler için ekim ve dikim öncesinde yarım kg'lık saksı toprağına solucan gübresi uygulanmasını tavsiye eder.
Çiçeklenme ve tomurcuklanma zamanında ise, çiçeklenmeye teşvik etmek ve çiçeklerin kalite seviyesini artırmak için potasyum ve fosfor ağırlıklı içeriğe sahip gübrelerin kullanılması idealdir. Çiçekli bitkilerin iyi olabilmesi için gübre karışımında aşırı derecede azot yer almamalıdır.
Çiçek Coşturan Gübre İçeriği
Bitkilerin oluşumunda ve gelişmesinde etkili olan çiçek coşturan gübre, olgunlaşma sürecinin oluşmasını sağlamaktadır. Gübreleme sonucunda alınacak olan ürünlerin kalitesini yükseltmektedir. Tane dökülmesini engelleyerek verimliliğin artmasını sağlamaktadır.
Bitki için en iyi toprak bahçe toprağı olacaktır. Besin olarak sığır gübresi (tezek) verebilirsiniz. Toprak hazırlık döneminde mutlaka toprak analizi yaptırınız. Gübreleme toprak analiz sonuçlarına göre yapılmalıdır.
Fazla gübre toksik etki yapar, özellikle kılcal köklere zarar verir. - Gübrelemeden sonra bitki iyice sulanmalıdır. - Çoğunlukla 1-4 g kompoze gübrenin 1 litre suda eritilmesi ile oluşan besin eriyiği bir defada yalnızca bir saksıya değil, 8-10 saksıya bölünerek verilmelidir. - Gübreleme gölgede yapılmalı ve uygulama ...
İlgili 16 soru bulundu
Aspirinlerin toz haline gelmiş hali ve bir tatlı kaşığı ölçü maya su ile iyice birbirine karışına denk karıştırılır. Karışım sonunda bitkilere yapılan karışım verilir. Tüm bu karışımlar bitkilerde hızlı sonuçlar almak ve gür, dolu dolu çiçeklere sahip olmak adına yapımı basit çiçek coşturan karışımlardır.
Ev bitkileri, zaman zaman gübre ihtiyacı duyar. Daha verimli büyümesi ve yapraklarını koruması için bakımı düzenli ister. İster ufak bir saksı olsun ister kocaman bir salon bitkisi, gübre aldığında daha sağlıklı şekilde gelişmeye devam eder. Bitkilerle ilgilenenler genellikle çiçeklere doğal gübre eklemek ister.
Saksının alt tabanında eğer dere kumu yoksa çakıl taşı koyulmalıdır. Çakıl taşlarının ortaya çıkardığı atmosfer boşlukları drene olmasındaki en önemli faktörlerden biri.
E vitamini: Çiçek üstündeki vitamin takviyesinin tesirleri konulu bir araştırma da Toronto ve Michigan Üniversitelerinde yapılmıştır. Mevzubahis araştırmada, E vitamini çiçeğin iklim farklılıklarıyla baş edebilmesini kolaylaştırdığı ve daha dirençli hale geldikleri rapor edilmiştir.
Kalsiyum ve protein ağırlıklı bu su, bilhassa menekşe ve sardunya gibi bitkilere çok faydalıdır. Haşlanmış yumurta suyunun ardından yumurta kabuğu da çiçeklere faydalı olan besinler içerisindedir! Sıradan bir şey için kullanmış olduğunuz yumurta kabuğunu bundan sonra çöpe atmamalısınız.
Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak. Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var; sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Su doğrudan toprağa temas etmeli.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Çiçek coşturan nasıl kullanılır? Çiçeklerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol yaprak ve çiçek vermesi için her sulamada 1 litre sulama suyuna bir kapak çiçek coşturan katarak çiçeklerinizi sulayın.
İlkbahar ve yaz ayları boyunca haftada bir kez olmak üzere sabah ya da akşam saatlerinde sıvı çözelti olarak toprağa direk uygulanarak toprak verimliği artırılabilmektedir.
Üre gübresi: %45-46 azot içeriğiyle en yüksek azot içeren azotlu gübre olma özelliği taşıyor. Tarım araçlarında az paslandırma yaptığı için tercih edilen gübre, suda hızlı çözünüyor ve hızlı uygulamaya imkan tanıyor. Ayrıca birim azot miktarı gözetildiğinde üre gübresi en ekonomik alternatifi oluşturuyor.
Aspirin bitki ve çiçeklerin dayanıklılığını artırır
Vazo suyuna aspirin ekleyerek bunu yapabilirsiniz. Bir aspirin tabletini ezin, su içinde eritin ve karışımı vazo suyuna ekleyin. Dalından kesilmiş çiçeklerin solmasına neden olan kendi ürettikleri etilen maddesidir. Salisilik asit etilen üretimini azaltmaktadır.
İyi toprakta kil ve kum (mil) oranı denge içinde olması gerekir. Yapılcak iş, mevcut bahçe toprağınız killi ise kum veya mil, kumlu ise killi toprak ilave ederek karıştırmak. Bu şekilde toprak ıslah edildiği gibi besin bakımından da zenginleşir.
Çiçeklerinizi sular iken asla soğuk su ile sulamamalısınız. Soğuk su çiçeklerde yaprak lekesine ve kök çürümesine sebep olmaktadır. Bu sebep ile çiçeklerinizi sular iken mutlaka dinlendirilmiş su tercih etmelisiniz. Çiçeklerinizin bulunduğu yeri sık sık değiştirmemeye özen göstermelisiniz.
Deliksiz saksıların kullanımı oldukça zordur. Fakat bazı çiçek türleri için deliksiz saksı kullanımı en ideal olanıdır. Bu sebeple çiçeklerinize saksı seçimi yaparken bu konuya oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.
Genel olarak, bitkilerinizin saksı değişimi için en iyi zaman, bitkinin aktif büyümede olduğu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Sonbahar da ekim için iyi bir zamandır, ancak bitkiyi kışa getirmeden en az üç ila dört hafta önce saksı değişimi yapmaya çalışın.
Saksı çiçekleri için genellikle en ideal toprak çeşidi torf topraktır. Bunun nedeni içerisinde barındırdığı çeşitli vitaminlerden dolayıdır. Ayrıca toprak seçimi yaparken içerisinde yabani ot barındırmayan ve nemli olmayan toprakları seçmeniz gerekmektedir.
Bahçe tarzı büyük yerlerde çay demleri veya posası toprağa ilave edilebilmektedir. Çay demleri ve posa yapısından dolayı toprağın havalanmasına yardımcı olmaktadır.
Gül Coşturan Katı Gübre gülün aktif büyümesine olanak sağlayan organik gübre. Tahmini en geç 14 Kasım Salı günü kargoya verilir. Satın almış olduğunuz ürünü kullanım ve kurulum kılavuzunda yer alan talimatlara göre kullanabilirsiniz. Ürün görselinde yer alan aksesuarlar teşhir amaçlıdır.
Bu bitki için azot gübre kullanmak çürümeye neden olur. Bu nedenle azot oranı az bitki besinleri tercih edilebilir. Bunun için salon bitkilerine özel bitki besinlerini kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri