Biberiye, reyhan, Türk safranı, fesleğen, aspir, nane ve sumaktan oluşan baharat karışımı ile lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz. Özellikle bol yeşillikli salatalarda kullanılması tavsiye edilir.
Salata malzemelerini bol suda yıkadıktan sonra istediğimiz şekilde doğruyoruz. Üzerine rendelenmiş 1 diş sarımsak, limon suyu, nane, pul biber, tuz, sumak ve yağını da ekleyip harmanlıyoruz. Biraz dinlendirip servis yapıyoruz.
Taze Biberiye: İncecik doğranmış biberiye yapraklarını sirke, limon ve zeytinyağı ile karıştırıp salatana sos yapmayı kesinlikle denemelisin. Taze Fesleğen: Salataya çok yakışan ve ferahlık katan bir başka baharat da kesinlikle taze fesleğen.
Salata Sosu Nasıl Yapılır? 1- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon, kekik, tuz ve sarımsak rendesini karıştırın. Salatanızın üzerine gezdirip harmanlayabilirsiniz. Bu sos 2-3 kişilik yeşillkli salata için kullanılabilir.Salata miktarınız artarsa sosuda arttırabilirsiniz.
İçindekiler: Sirke tozu, şeker,patates nişastası,fesleğen, soğan,kırmızı biber, maydanoz, bitkisel yağ (ayçiçek), sarımsak, karabiber özütü, kekik, zerdeçal, limon suyu tozu, hardal.
İlgili 34 soru bulundu
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu, salatayı yemeden 10 dakika önce malzemelerle karıştırmanız gerekiyor. Önceden hazırladığınız salatayı, sosunu koymadan ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Salatanızın lezzetli olması için sosla çok iyi bütünleşmesi gerekir.
Elimizle doğradığımız marulları büyük bir kâseye alalım. Sırasıyla tere, roka, nane ve taze soğanları katıyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz. Salata sosu için 1 limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyerek ufak bir kâsede karıştırıyoruz. Salatamızın üzerine sostan gezdirerek yediriyoruz.
İnce kıyılmış maydanozu, çok ince doğranmış çarliston biberi, tavla zarı formunda doğranmış kornişonlarla birlikte bir kaseye alın. Üzerine sirke, mayonez ve zeytinyağı gezdirerek iyice karıştırın. Daha sonra servis tabağındaki salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Erken sos, salatanın diriliğini kaybetmesine neden olacaktır. Sos belli bir sırayla konur: Önce limon ya da sirke, sonra zeytinyağı ve en son yenmeden önce tuz.
Klasik patates salatasının ana malzemesi haşlanmış patates, taze ya da kuru soğan, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, toz ya da pul kırmızı biber, karabiber gibi baharatlardır. Patates salatasının içeriği değiştirilerek farklı lezzetler elde etmek mümkündür.
Hayfene salata baharatı: Türk safranı, aspir, reyhan, fesleğen, nane, biberiye ve sumak gibi baharatların karıştırılmasıyla elde edilen Hayfene salata baharatının tarifi bize özeldir. Her türlü salatada kullanılabilir.
Domates, salatalık ve dereotunu doğrayın. Kalan malzemeleri dilediğiniz ölçülerde koyup zeytinyağı ilave edin. Limon, sirke ya da nar eskisine ihtiyaç olmuyor. Tavuk, haşlanmış yumurta ya da ton balığı ile daha da zenginleştirilebilir. Afiyet olsun.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Limonlu baharat karışımı, balık yemeklerinde, yağda eritilerek kullanılır. Ayrıca tavuk, balık, sebze ve salataların üzerine serpilir. Özellikle balık ve tavuk yemeklerinde, fırın, ızgara ve kızartmalarında tercih edilir. Omletlerde de lezzet verici olarak önerilir.
Köfte baharatı olarak bilinen yedi türlü baharat, aslında birçok yemeğin gizli kahramandır. Et sote, tavuklu sebzeli türlü, ciğer ezme, kâğıt kebabı, sini kebabı veya çiğköfte gibi birçok yemekte kullanılan yedi baharat, acuka yapımında ve kahvaltılık olarak da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri