Koyu yeşil ve yapısı sert olan salatalıkları tercih etmelisiniz. Bunun yanında sapının yeşil olması da taze olduğunu göstermektedir. Kabak:Sert, kabuğu zedesiz ve açık yeşil renkli olmasına dikkat edilmelidir.
Olgun ve iyi domatesin tepe kısmında yeşil çizgiler görünür. Salatalık seçerken kabuk rengi koyu ve yapısı çok sert olanları tercih etmelisiniz. İyi salatalık kısa, parlak ve dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır.
Salatalığın iyisi kısa, kalem gibi dümdüzdür, sapı yeşil olan tazedir. Salatalığın boyu büyüdükçe içi yumuşar ve tatsızlaşır. Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince salatalıkların içi sünger gibi çıkar. Tazeliğini ise sapının yeşilliği ele verir.
Sebzede yumuşama, çürüme, sararma, sebzenin çeşidine bağlı olarak dokunduğunuzda suyunu kaybetmiş kurumuş bir yapı olmamasına bakılmalıdır. Sağlıklı ve doğal olan sebzelerin renkleri de doğal olmalıdır. Aşırı parlak, aşırı renkli canlı olan, formu tek bir fabrikadan çıkmış gibi muntazam olan sebzeler hormonlu olabilir.
Meyve ve sebzelerde ise dikkat edilecek ilk nokta kesinlikle mevsim sebze meyvelerini tercih etmek olmalıdır. Kenarları düzgün, satın alınan rafta büyüklükleri denk, şekilleri oldukça standart ve birbirine benzeyen meyve ve sebzeleri tercih etmeyiniz. Bozuk şekilli ve büyüklü küçüklü ürünler daha sağlıklıdır.
İlgili 33 soru bulundu
Domates, ağır ve kabuğu ince, ezilmemiş, düzgün, iyi şekillenmiş koyu kırmızı renginde ve (çok sert olmamak kaydıyla) sert olmalıdır. Domatesin kokusu da tazeliği ve doğallığı hakkında ciddi ipucu verir ayrıca domatesi kestiğinizde içinin beyaz olmamasına da dikkat etmelisiniz.
Çilek 3 yıldır üst üste en kirli listesinin başında yer alıyor. Çilek, elma, kiraz, ıspanak, nektarin ve lahananın dahil edildiği çalışmada bu ürünlerin yüzde 90'ından fazlasında pestisit testleri pozitif çıktı. Kanserojen olarak sınıflandırılan pestisitler 2019 yılında bu yana bir çok ülkede yasaklanmıştı.
Yüzde 90 verim kaybı yaşanan patlıcan, en pahalı sebze.
Ambalajı üzerinde delikler, çatlaklar, yırtıklar bulunan olan gıda maddelerini almayın. Her zaman önce meyve ve sebzeleri satın alın ve naylon poşetlere koyun. En sonra balık veya etinizi alın. Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin ve son kullanma tarihi geçmiş gıdaları satın almayın.
Yeşil yapraklı ıspanak, zengin besin profili ile en sağlıklı sebzeler listesinde baş sırada yer alıyor.
Sapı ve rengi yeşil olmalı. En iyi salatalık Yalova'dan gelir. Salatalığın taze olup olmadığını anlamak için ya arkasındaki çiçeğe (sarı ise tazedir) bakılmalı ya da sapına. Sap yeşilse salatalık tazedir.
Geniş adaptasyon özelliğine sahip, açık tarla ve sera yetiştiriciliğine uygun, orta erkenci bir çeşittir. Silindirik meyve yapısına sahiptir.. Çok lezzetli hoş kokulu az çekirdeklidir.Yüksek verimlidir ve hasat süresi uzundur.
Salatalık buzdolabında dış yüzeyi kuru kalacak bir şekilde saklanmalıdır. 5 gün içerisinde tüketemeyeceğinizi düşündüğünüz salatalıkları, kağıt havlu ile sarıp kilitlenebilir buzdolabı poşetlerinde havasını alarak saklayabilirsiniz.
Çok nemli, soğuk, su yönünden fakir topraklarla, killi topraklar hıyar yetiştiriciliğinde verimi önemli ölçüde düşürür. Hıyar su tutma kapasitesi yüksek olan, besin maddelerince zengin, tuz konsantrasyonu fazla olmayan, fazla kireç ihtiva etmeyen organik maddelerce zengin sıcak topraklardan hoşlanır.
Hıyar için masuralar tek sıralı yetiştirmelerde 50-60 cm genişliğinde, çift sıralı yetiştirmelerde 80-120 cm genişliğinde hazırlanmalıdır. Sıra üzerinde ise toprak ve çeşidin gelişme karakterine göre fideler genellikle 40-50 cm üzerinden dikilmelidir.
Salatalık, oda sıcaklığında yaklaşık 7 gün boyunca bozulmayacaktır. Sadece tamamen kuru olduklarından emin olun.
Besin piramidinin en üstünde yer alan yağ ve şeker grubu, en az tüketmemiz gereken besinlerden oluşmaktadır. Yağ ve şeker grubundaki besinler önemli bir besin kaynağı olmanın yanında hem düşük besin içerir hem de aşırı tüketimi pek çok hastalığa neden olmaktadır.
Hayvansal besinlerin etiketinde oval şekilde ve içinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen işletme onay numarasının bulunduğu "tanımlama işareti" aranmalı, diğer ürünler için ise yine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kayıt altına alınan gıda işletmelerine verilen "İşletme Kayıt Numarası" (İKN) bulunan ...
Rengine dikkat edin!
Kırmızı et alırken düşülen en önemli yanılgı koyu renk alan etin çok beklemiş olması inancıdır. Etin bekletilmiş olup olmadığını anlamak için üzerinde yer alan koyu halkalara dikkat etmek gerekir. Eğer etin renginde koyu mor halkalar oluşmamışsa o et taze anlamına gelir.
Gazipaşa ve Alanya'da bir süredir üretilen longon ve meyvelerin kraliçesi olarak bilinen mangostan tezgahtaki fiyatlarıyla herkesi şaşkına çeviriyor.
Dünyanın en tatlı meyvesi olarak bilinen çerimoya, Güney Amerika ülkelerinde yetiştirilir. Ülkemizde de popülerleşmeye başlayan bu meyve içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir.
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
Diğer sağlıklı meyveleri kiraz, üzüm, greyfurt, kivi, limon, mango, kavun, zeytin, şeftali, armut, ananas, erik ve ahudududır.
Cevabın kiraz olduğunu anlamak için "kiraz" kelimesini hece olarak ayırmamız gerekir. Ayırırsak oluşan kelimeler "kir" ve "az" olur. Yani kiri az anlamı taşır. Bu nedenle en temiz meyve olarak kiraz meyvesini söyleyebiliriz.
1-Gerçek meyve: Sadece ovaryumun gelişimi ile oluşan meyve (Örn: Erik, kiraz, kayısı, üzüm vb.) 2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri