Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Salatalık anavatanı neresi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Salatalık anavatanı neresi?

Hıyar veya salatalık (Cucumis sativus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından bir bitki türü ve meyvesine verilen ad. Anayurdunun Kuzey Hindistan olduğu sanılan bitkinin tarımı çok eski dönemlerden beri yaygın olarak yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Salatalık ilk nerede?

Salatalık (cucumis sativus, diğer adı hıyar) : Anavatanı Hindistan ve Uzakdoğu'dur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gidabilgi.com

Salatalık ilk ne zaman bulundu?

Anayurdunun Kuzey Hindistan olduğu sanılan bitkinin tarımı çok eski dönemlerden beri yaygın olarak yapılmaktadır. M.Ö. 3000 yıllarında Hindistan 'da M.Ö. 2000 yıllarında Mısır 'da hıyar yetiştiriciliğini ortaya koyan kazılar vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdoganlargida.com.tr

Sebzelerin anavatanı neresi?

İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan sebzelerin tarihçesini araştıran uzmanlar dünyanın bilinen en eskisinin bamya, patatesin anavatanının Güney Amerika, patlıcan'ın ise Doğu Asya kökenli ve binlerce yıldır bilinen sebze olduğunu ortaya koydular.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Salatalık en çok hangi ilde yetişir?

Türkiye'de Salatalığın En Çok Yetiştiği İller

Ülkemizde salatalık üretimi en çok İç Anadolu Bölgesinde olduğu için bu bölgedeki illerde daha çok salatalık yetişmektedir. Ancak İstanbul'da yetişen Çengelköy salatalığı da meşhurdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Bahçede Ve Saksıda Salatalık Yetiştirmenin Tüm Püf Noktaları/ Salatalık fidesi/ /Fide Ekimi / Bahçe

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yemeği kim icat etti?

İlgili Ürünler. Amerika kıtasına ilk hıyarlar (salatalık), Christopher Columbus tarafından 1494 yılında Haiti'ye getirilmiştir. Günümüzde dünya çapında hıyar (salatalık) üretimi yaklaşık 90 milyon ton olup, 70 milyon ton üretim ile Çin dünyanın en büyük hıyar (salatalık) üreticisi konumundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Sebzelerin kralı kimdir?

Sebzelerin kralı adeta lahanadır. Göz hastalıklarını engelleyen lutein ve zeaxanthin antioksidanları içerdiği için çok önemlidir. Lahanayı doğranmış soğan ile zeytinyağında soteleyerek ve sebze ekleyerek pişirmek en sağlıklı pişirme şeklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Patlıcan türkiyeye ne zaman geldi?

Patlıcanın ilk yetiştiriciliği MÖ 5. yüzyılda Hindistan'da gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika'ya, sonra Doğu Akdeniz'e ve Avrupa'ya getirilmiştir. Avrupa'ya getirilmesi 16. yüzyılda İspanyollar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fasulye meyve mi?

Yediğiniz şey çekirdekliyse meyve, yaprak ya da kökse sebze olarak tanımlanıyor bir başka deyişle. Buna göre pek çoğumuzun sebze olarak isimlendirdiği kabak, domates, salatalık, hatta fasulye gibi yiyecekler meyvedir. Soğan, patates, ıspanak, marul gibi yiyecekler ise sebze sınıfına girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Salataya neden hıyar denir?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde “Hıyar” kelimesi için verilen açıklamada “Kabakgillerden, uzun, iri meyveli, sürüngen, bir yıllık otsu bir bitki (Cucumissativus)” ve “Bu bitkinin iri, yeşil ürünü, salatalık” bilgisi yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: star.com.tr

Salatalık hangi yöreye ait?

Salatalık ile ilgili bilgi edinelim;

Anavatanı Hindistan'dır. Kabakgiller familyasındandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eodev.com

Dünyada kaç çeşit salatalık var?

Kaç çeşit hıyar vardır? Kabakgiller familyasından tek yıllık bitki olan hıyar 90 cins ve 750 türle, sebzeler içinde önemli bir yere sahiptir. Hindistan orijinli olup 5000 yıldır var olduğu bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Dünyanın en eski sebzesi nedir?

Bamya: Belki de dünyanın bilinen en eski sebzesi olan bamya Habeşistan kökenlidir. Bamya taneleri dış görünüm itibariyle yeşil acı biberi andırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Dünyanın ilk sebzesi nedir?

Uzmanlar, dünyanın bilinen en eski sebzesinin bamya olduğunu belirledi... Ispanak: Senenin on iki ayında da piyasada bulunması mümkün olan Ispanak en fazla tüketilen sebzeler arasındadır. Yumuşak iklimli olan her bölgede yetişmeye müsait olan ıspanaklar yeşil renkli olur ve takriben 30 cm kadar büyürler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber3.com

Ilk meyve nedir?

M.Ö. 1.500'lerde, Mısırlılar narın “Dünyanın ilk meyvesi” olduğuna inanmışlar ve nar tanelerini yaşamın sembolü olarak görmüşler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Domates turkiyeye nereden geldi?

ABD'de 1893 yılında mahkeme sebzelerle birlikte saklanıp yenildiğinden onu sebze diye sınıflandırıldı.Bolivya ve Peru da yabani sarı renkli bir domates türü bulunmuş ve sonra Meksika'da yetiştirilip, Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfinden sonra Avrupa'ya gemilerle gönderildi.Domates ülkemize 1800'lü yılların başında ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Domatesin ana yurdu neresi?

Domates (Solanum lycopersicum), patlıcangiller (Solanaceae) ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Türkiyeye domates nereden gelir?

Bayraktar (1953) ve daha sonra Oraman'ın (1968) bildirişlerine göre domatesin Türkiye'ye gelişi 1770'ler civarına rastlamakta- dır. Önce Akdeniz Bölgesi'ne muhtemelen Adana'ya giren domates daha sonra İstanbul'a ve Marmara'ya geçmiş ardından da diğer bölgelerimize dağılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Brokoli anavatanı neresi?

Brokolinin anavatanı Akdeniz olduğuna inanılmaktadır; Eski Yunanlılar ve Romalılar düzenli olarak Brokoli tüketimi yaparlarmış. Avrupa'nın geri kısmında brokolinin tanımı 16. yüzyılda italyanlar tarafından yapılmıştır. Brokoli, yüksek besin değeri nedeniyle oldukça popüler bir sebzedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Brokoli hangi ülkede yetişir?

Brokoli, isminden de anlaşılabileceği gibi, İtalya yarımadası ile özdeşleşmiş bir sebzedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Meyveleri kim buldu?

MÖ 11. ve 6. yüzyıllar arasında Fenikeliler bağları, zeytinlikleri ve incir bahçelerini Batı Akdeniz'e yaydılar. Bu türler kuşkusuz yabani olarak zaten buralarda vardı. MÖ 6. yüzyılın sonlarında Büyük İskender İran'dan Eski Yunan'a ağaçkavununu (yetiştirilen ilk turunçgil) ve başka bazı türler taşıdı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meyed.org.tr

Çin'den salatalık ithal edildi mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasında, “Sosyal medyada Çin'den salatalık (hıyar) ithal edilmiş gibi gösterilen paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup, Çin'den ithalatımız bulunmamaktadır” denildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Hıyar en çok nerede yetişir?

Takım : Cucurbitales Familya : Cucurbitaceae Cins : Cucumis Tür : Cucumis sativus Hıyarın ülkemizde yetiştirilmesi çok eskilere dayanır. Her yörede üretimi yapılmakla birlikte toplam üretimin %44'ü Akdeniz bölgesinden elde edilir. Bu bölgeyi sırasıyla %11 Ege, %9,8 Marmara, %9 Orta kuzey bölgesi izler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidedeposu.com

Turşuluk salatalık hangi ilde yetişir?

Turşuluk hıyar ya da yaygın adıyla kornişon üretimi denildiğinde Türkiye'de üç merkez üs akla geliyor: İzmir-Ödemiş ve Balıkesir-Sındırgı ve Afyon'un merkez ilçesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarlasera.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT