Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Salatalık en çok hangi gübreyi sever?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Salatalık en çok hangi gübreyi sever?

Toprak analizi yapıldıktan sonra analiz sonuçlarına göre tarla yetiştiriciliğinde ortalama olarak 8 kg/da P2O5 karşılığı fosforlu gübre ve 10-12kg/da N karşılığı azotlu gübre verilmelidir. Potasyumun 30 kg/da ' dan daha az olması halinde potasyumlu gübreler kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Salatalık hangi gübre atılır?

Toprak analizine göre gübrelemenin yapılması akıldan çıkarılmamalıdır. Hıyar yetiştiriciliğinde toprağa verilecek olan mineral gübre miktarları toprağın mineral yapısına bağlı olarak dekara 20-60 kg triple süper fosfat, 10-50 kg potasyum sülfat, 25-30 kg amonyum sülfat, 4-6 kg kalsiyum ve 5 kg magnezyum verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Salatalık verimini artırmak için ne yapmalı?

Hıyarın direkt güneş ışığı isteği azdır. Ancak ışık miktarı ve süresinin azalması hıyar bitkilerinde erkek çiçek oluşumunu artırır. Işık miktarının 6000-8000 Lux, ışıklanma süresinin de 12 saatten fazla olması dişi çiçek oranını artırır. Dişi çiçek oranının artması verim artışına yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidedeposu.com

Salatalığa şeker gübresi ne zaman atılır?

Sebzede; şeker gübrenin yarısı dikimden 15 gün sonra, yarısı ise meyve bağlandıktan sonra. Bostanda; şeker gübrenin yarısı ekim anında, diğer yarısı ise çapadan önce verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Biber fidesi hangi gübreyi sever?

Bununla birlikte biber bitkileri genellikle organik gübreleri tercih eder. Organik gübreler, toprağa doğal bir şekilde besin maddeleri sağlar, bitkilerin daha sağlıklı büyümesine katkıda bulunur. Hayvan gübresi, kompost ve deniz yosunu gibi organik gübreleri tercih ederek toprağınıza zenginlik katabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Hıyarda Verim ve Gübreleme

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Biber verimini artırmak için ne yapmak lazım?

Özellikle etli biberlerde verim ve kalite arttırmak için yapılması gereken bir uygulamadır. Dal budaması ile; daha güçlü bitki ve daha kaliteli ve bol meyve alınır. Kaliforniya, kapya, macar, çarli, dolma gibi biberlerde özellikle yapılması tavsiye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

En iyi gübre hangisi?

Aynı şartlara tabi tutulmasına rağmen boyu ve yetişmesi diğerlerine göre büyük oranda geri kalmıştır. Buradan şu sonucu çıkarırız: Organik gübrede en verimlisi kaz gübresiyken en verimsizi tavuk gübresidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimgenc.tubitak.gov.tr

15 15 15 15 gübre ne zaman verilmeli?

15.15.15 + ZN gübresi mısır, tütün, patates, meyve ağaçları, bağ, zeytin ve narenciye ile her türlü sebze yetiştiriciliğince rahatlıkla kullanılabilir. Sebzelerde fide dikiminden 1-2 hafta önce, ağaçlarda ise tomurcuklanmadan 3-4 hafta önce kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egegubre.com.tr

Potasyum en çok hangi gübrede var?

Potasyum Klorür (KCI)

Başka bir deyişle; potasyumun en çok olduğu gübredir. Suda çözülebilen bu gübrenin içeriğinde %50 den fazla potasyum bulunur. Fotosentez işlemini arttıran bu gübre aynı zamanda verim artışı sağlar. Tütün ve patates gibi klor sevmeyen bitkiler dışında tüm bitkilerde kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Salatalıkta azot ne işe yarar?

Bitki küçük kalır, yapraklar küçülür ve yaşlı yapraklar genelde vaktinden önce dökülür. Kök gelişmesi etkilenir ve özellikle köklerde dallanma zayıflar. Bununla birlikte N noksanlığında kök/gövde oranı genelde büyür. Azot noksanlığı kloroplastlarda bozulmaya ve kloroplast oluşumunda gerilemeye yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azragrup.com.tr

Salatalık kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Bu dönem esnasında fazla sulama yapılması dahilinde salatalıklarda sararma (boğulma) gözlenebilir. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esular.com

En iyi salatalık nasıl yetiştirilir?

Killi topraklarda zor yetişen bu bitki organik açıdan zengin toprakları sever. Topraktaki fazla tuzdan hoşlanmayan salatalık, kireçsiz ve su tutma kabiliyeti yüksek topraklarda daha kolay yetişebilmektedir. Salatalık bitkisi suyu çok sever. Bu nedenle de sulanması sırasında doğru yöntemlerin tercih edilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edafik.com

1 salatalık fidesi kaç kilo verir?

Ortalama bir bitki için verim miktarı 5-6 kilogram olarak belirtilmektedir. 1 dekar seradan ortalama 12-15 ton ürün almak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Salatalığı hangi gübre büyütür?

SALATALIK büyütücü olarak meyve tutumundan sonra 15 günde bir 5 poşet/100 L su ile Agronom GIBBEST 31 SP direk meyvelere püskürtülerek uygulanması önerilir. Not: Damla sulama gübre uygulamalarında su miktarı üretici tarafından belirlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Domates en çok hangi gübreyi sever?

Fide yetiştiriciliğinde genel olarak ( torf, perlit, vermikulit) veya (torf, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum, toprak karışımında 1:1:1 oranı kullanılır.Torf, perlit, toprak karışımında 2:1:1 oranı kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

En iyi hayvan gübresi nedir?

Ahır gübreleri içerisinde en kuvvetlisi kümes hayvanlarının (özellikler güvercin) gübreleridir. Bunun için bu gübrelerin daha az oranda kullanılması gerekir. Ayrıca koyun gübresi de sığır gübresine nazaran daha az kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bayburt.tarimorman.gov.tr

Azot fosfor ve potasyum hangi gübrede var?

NPK gübresi Azot, Fosfor ve Potasyum gibi üç önemli bitki besin elementini bir arada bulunduran gübre çeşididir. Bu gübrenin 100 kg.ında 15 kg. saf azot, 15 kg. fosforpentaoksit (P2O5) ve 15 kg. potasyum oksit (K2O) mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikgubre.com.tr

Şeker gübresi ne işe yarar?

Amonyum sülfat genellikle şeker pancarı, mısır, haşhaş, çeltik, buğday, patates, soğan, sarımsak ve yem bitkileri gibi kükürdü seven bitkilerin yetiştirilmesinde tercih edilir. Bu gübre, bitkilerin yeşillenmesini, büyümesini ve verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esular.com

Şeker gübresi nelere verilir?

Özellikle çeltik, çay, tahıl, meyve ve sebze tarımında yoğun olarak kullanılan şeker gübresi, kireçli toprakların en sevilen gübresi olarak görülüyor. Soğan, sarımsak, karnabahar, lahana, brokoli, kanola, haşhaş, havuç, turp, yer fıstığı, ayçiçeği tarlalarında şeker gübresi rahatlıkla kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

20 20 20 gübre ne zaman verilir?

20.20.0 Kompoze Gübre, özellikle potasyum bakımından zengin, ama azot ve fosfor bakımından fakir topraklarda yetiştirilen her bitkinin gübrelenmesinde kullanılır. Tohum ekiminden önce veya ekimle birlikte, fide dikiminden önce ve meyve ağaçlarında sürgün faaliyetinden önce uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

20 20 20 gübre nerelerde kullanılır?

Azot, fosfor ve potasyum ihtiyacı bulunan topraklarda, her üç elementin yer aldığı 20 20 20 NPK gübre kullanılır. Özellikle buğday, arpa, çeltik, turunçgiller, şeker pancarı, fındık, ayçiçeği, ceviz, kıvırcık, marul, patates, lahana, karpuz, kavun üretiminde sıklıkla bu tür gübre tercih edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

20 20 20 Gübre ne işe yarar?

20-20-20: Azot, fosfor ve potasyumca zengin, iz elementli besin maddeleri karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini artırır, bodur gelişimi önler. Bileşiminde bulunan iz elementler (çinko, demir, bakır, mangan) ile büyüme ve gelişmeyi destekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

En iyi azotlu gübre hangisi?

Üre gübresi: %45-46 azot içeriğiyle en yüksek azot içeren azotlu gübre olma özelliği taşıyor. Tarım araçlarında az paslandırma yaptığı için tercih edilen gübre, suda hızlı çözünüyor ve hızlı uygulamaya imkan tanıyor. Ayrıca birim azot miktarı gözetildiğinde üre gübresi en ekonomik alternatifi oluşturuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

En iyi Üst gübre hangisi?

Üst gübrelemede ülkemizde en çok azotlu gübreler tercih edilmektedir. Bu doğrultuda HDF Gübre 30-0-0 organomineral gübre kullanımı doğru olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hdfgubre.com.tr

Kök gelişimi için hangi gübre kullanılır?

Bir besin elementi olarak fosfor, bitkide çok önemli bazı organik bileşiklerin yapısında bulunur. Özellikle bitkinin ilk gelişim dönemlerinde oldukça etkili olup çiçeklenme, kök gelişimi, tohum ve meyve oluşumunda önemli rol oynar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT