Yeni mobilya kokusunu gidermek için başvurulan bir diğer yöntem beyaz sirke ve su karışımıdır. Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir.
İçi su dolu kaplara birkaç dilim limon ekleyin ve boya badana yaparken odaya koyun. Kovadaki su, boya solventlerini emecek. Limon ise, mekana taze ve ferahlatıcı koku yayacaktır. Limonlu suyu yeni boyanmış odada 1 gece bekletin.
Boya kokusu kaç günde çıkar? Genel kural olarak, boyanın kuruması ve dumanların azalması için en az iki ila üç gün beklemek en iyisidir.
Kullanıyorsanız, yeni boyanmış odanızda uyumadan önce boyanın kuruması ve dumanların odadan çıkması için yaklaşık 24 saat beklemek daha güvenlidir. Boyanın kuruması için yeterince beklememek çocuklarınızın baş ağrısına, mide bulantısına veya sinüs rahatsızlığına neden olabilir.
Beyaz Sirke ve Su ile Yeni Mobilya Kokusu Giderme
Eşit oranlarda beyaz sirke ve su karışımı içerisinde nemlendirilen bir bez ile kumaş veya ahşap malzemenin kendisi silinebilir. İsterseniz bu karışımı sprey şişesi yardımıyla kumaşa veya ahşaba uygulayabilirsiniz. Ardından bir bez ile kurulanmalıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Yeni mobilya kokusunu gidermek için başvurulan bir diğer yöntem beyaz sirke ve su karışımıdır. Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir.
Boya kokusunundan hamile kadınlar ve fetüsün zarar gördüğüne dair hiçbir kanıt yoktur, ama hamile kadınların en azından mide bulantısına karşı yeni boya yapılan bir yerdeki kokuya maruz kalmamaları tavsiye edilir.
Kokusuz bir boya türü olan su bazlı boya, su ile inceltilerek uygulandığı için koku yapmaz ve günlerce havalandırma gerektirmez.
5) Boyadan sonra hemen yıkamayın
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Kuruma süresi genellikle 4 ila 6 saattir, yani aynı gün içinde ikinci katı uygulayabilir ve aynı gün içinde kötü görünümden iyi görünüme geçiş yapabilirsiniz.
2 veya 4 saat su bazlı boya için beklenebilir. Solvent içeren veya yağlı boyalar için ise bekleme süresi 8 saat civarındadır. Daha mükemmel sonuç alman için 12 saat beklemen daha doğru olacaktır.
Boyanın içine temiz içme suyu bile katsanız, o sudan bile koku oluşacaktır. Böyle bir koku oluşmaması için saklayacağınız boyanın içine su eklenmemesine dikkat edin. Su eklenmemiş boya ambalajlarının kapaklarını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde saklarsanız yıllar sonra bile yeniden kullanma imkanınız olur.
Standart çubuklu oda kokusu yaklaşık bir veya bir buçuk ay kadar kullanılmaktadır.
Duvarlardaki Toz ve Kirden Kurtulun
Duvarlarınız yeni boyanmış olsa dahi döşeme temizleme aparatı yardımıyla duvarlarınızı süpürün. Eğer yeni boyanmadıysa süpürme sonrasında hafif nemli bir bezle silin. Duvar kağıdı kullanıyorsanız yumuşak bir fırça yardımıyla nazikçe süpürebilirsiniz.
Ortalama beş adet bambu çubuğuna sahip 100 ml bir oda kokusu yaklaşık 30 gün boyunca odalarınıza hoş bir koku yaymaya devam edebilir. Daha yoğun bir koku almayı tercih ediyorsanız, bambu çubuk sayısını arttırmanız mümkündür. Fakat bu durumda esans miktarınızın daha hızlı azalacağını göz önünde bulundurmanız gerekir.
Su bazlı boya, kokusuz bir boya türüdür. Suyla inceltilerek uygulanır. Bu da onun kokusuz olmasını sağlar. Alerjik ve solunum rahatsızlıkları olan kişiler için en doğru tercihtir.
Tüm bu dezavantajları nedeniyle sentetik boya dediğimiz yağlı boyalar günümüzde çok tercih edilmezler, yağlı boyalardan çok sonra üretimi başlamış olan su bazlı boyalar bu boyalara göre çok daha avantajlıdır. Kokuları yoktur, sağlığa zararlı değildir ve su bazlı boyalar aynı zamanda çevre dostudur.
Su bazlı boya kullandıysanız, fırçalar ve ruloları soğuk, akan su ile yıkayın, ardından biraz deterjanla ılık su ile ve tekrar soğuk, akan su ile yıkayın. Solvent bazlı boya için, fırçalarınızı solvent bazlı temizleyici ile temizleyin ve ardından biraz deterjanla ılık suda yıkayın.
Toz, nem küf, keskin kokular, boya, polenler, bazı meyvelerden uzak durmak gerekir. Bu tür durumlar astımı tetikleyebilir.
Açık havaya çıkmak genellikle yeterlidir. Çözücü bazlı boya buharına uzun süre maruz kalındığında baş ağrısı, sersemlik ve bulantıya neden olabilir.İyi havalandırılmayan ortamda çok boya kullanılarak işlem yapıldıysa ölüme kadar uzanan tehlike söz konusudur.
Duvar Boyası İçerisinde Bulunan Bazı Kimyasal Maddeler
American Lung Association'a göre yüksek dozda boya kimyasalı solumak, baş ağrısı ve baş dönmesinden burun akıntısı ve gözlerde kaşıntıya kadar bir dizi kısa vadeli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bazen ise sinir sistemi ve organ hasarına neden olabiliyor.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Limonları kullandıktan sonra kabuklarını değerlendirme, aynı zamanda odanızın havasını değiştirme fırsatını kaçırmayın. Bunun için, limonları geniş bir tencereye koyun ve üzerine su doldurun, sonra ocakta yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. Bu çöpe gidecek bir malzemeyle elde edilebilecek fazlasıyla iyi bir koku!
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri