Salatalık, C vitamini, K vitamini, potasyum ve folik asit gibi önemli vitamin ve mineralleri içerir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken, K vitamini kan pıhtılaşmasını düzenler ve kemik sağlığını destekleyebilir.
Salatalıkta bulunan askorbik asit ve kafeik asit maddeleri yüzde bulunan ödem gibi şişkinliklerin azalmasını sağlamaktadır. Egzama, mantar, pullanma gibi cilt enfeksiyonlarının ise oluşumunu önleyici etkisi bulunur.
Salatalık, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.2. Öğleden sonra yorgunluk mu hissettiniz?
A vitamini, C vitamini, B12 vitamini, demir ve kalsiyum yönünden zengin, fazla kalori almadan açlığı bastırma konusunda iyi bir yardımcı olan salatalığın kalori miktarı ve bir salatalık kaç kalori sorusunun cevabı şöyledir: 100 gramlık orta boy bir salatalık 15 (kcal) kaloridir.
B Vitaminleri: Salatalık kabuğu içeriğinde B vitaminleri arasında riboflavin (B2 vitamini) ve niasin (B3 vitamini) bulunabilir. Bu vitaminler enerji üretimine ve metabolizma süreçlerine katkı sağlar. Folik Asit (B9 Vitamini): Bu vitamin, hücre bölünmesi ve DNA sentezi gibi temel süreçlerde rol alır.
İlgili 24 soru bulundu
Salatalık, C vitamini, K vitamini, potasyum ve folik asit gibi önemli vitamin ve mineralleri içerir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken, K vitamini kan pıhtılaşmasını düzenler ve kemik sağlığını destekleyebilir. Salatalık aynı zamanda lif bakımından zengindir.
Maskeyi ciltte 15 dakika beklettikten sonra, cildin ılık suyla temizlenmesi gerekmektedir.
Mercimek, pancar, brokoli, ıspanak, barbunya, bezelye, taze fasulye, maydanoz. Özellikle hayvansal besinlerde yüksek bulunan B12 vitamini bitki olarak ise sadece mantarda fazla bulunur. Günlük bir tabak mantar ile bu eksiklik giderilebilir.
Salatalığın besin içeriği yüksek oranda sıvı içerir. İçeriğinde karbonhidrat, çözünebilen ve çözünemeyen lifler, yağ asitleri, amino asitler, vitaminler ve mineraller bulunur. Manganez, magnezyum, sodyum, potasyum, biyotin, silika, fosfor ve bakır bu minerallerdir.
B5 vitamini yani Pantotenik Asit de B kompleks vitaminleri içerisinde yer alan en önemli vitaminlerden bir tanesidir. Diğer B grubu vitaminleri gibi B5 vitamini de suda çözünür ve vücut tarafından sentezlenemez.
Salatalık, C ve K vitamini bakımından oldukça zengindir. Zengin vitaminleri ile beraber magnezyum ve potasyum gibi minerallerde bulundurur.
Soya fasulyesinde 375 mcg, kuru fasulyede 388 cmg, barbunyada 394 mcg, baklada 423 mcg folik asit vardır. Folik asitçe en zengin baklagiller ise yeşil mercimek, nohut, kuru börülcedir. 100 gram yeşil mercimekte 479 mcg, aynı miktarda nohutta 557 mcg, kuru börülcede ise 633 mcg folik asit vardır.
Aç Karnına Salatalık Yemek Neye İyi Gelir? Özellikle vücuttaki toksinleri atması ile beraber aç karnına salatalık yemek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ayrıca kilo verme konusunda yardımcıdır ve vücudun değişik bölgelerinde meydana gelen ağrılar için iyi gelir.
Salisilik asit içeren yiyecekleri genel olarak listelemek gerekirse şöyle sıralayabiliriz; Sebzeler: Enginar, karnabahar, brokoli, yonca, salatalık, mısır, turp, patates, rezene, patlıcan, ıspanak, mantar, biber, konserve ürünler ve turşu gibi gıdalar…
E vitamini cildin nemlenmesi için şarttır. E vitamini, salatalığın yapısında yoğun şekilde bulunur. Pek çok cilt kreminde salatalık özü bu nedenle kullanılır. Siz de cildinize nem kazandırmak ve daha canlı görünmek isterseniz salatalık kullanabilirsiniz.
Salatalık, çok iyi bir pantotenik asit kaynağı olmakla birlikte, iyi birer, bakır, potasyum, manganez, C vitamini, fosfor, magnezyum, biotin ve B1 vitamini kaynağıdır. Damak tadımıza yakın olan salatalığın saymakla bitmeyecek bir sürü de faydası vardır.
Ispanak, kıvırcık, salatalık, brokoli, avokado, kereviz ve biber, en faydalı bazik gıdalar arasında yer alır.
1 Adet (Orta) Salatalık 18,00 kaloridir. Salatalık içeriğinde 4,36 Karbonhidrat(g), 0,78 Protein(g), 0,13 yağ(g), 0,60 lif(g), 2,40 Sodyum(mg), 176,40 potasyum(mg), 19,20 Kalsiyum(mg), 126,00 A Vitamini(ui), 3,36 C Vitamini(mg), 0,34 ve Demir barındırır.
Vücutta detoks etkisi yarattığı bilinen salatalık suyu düzenli tüketildiğinde ödemlerin atılmasına da yardımcı oluyor. İçerdiği besin değeriyle uzun süre acıkmayı engelleyen salatalık suyunun yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırdığı da biliniyor.
B12 bakımından yüksek olan başlıca gıdalar; sığır karaciğeri, istiridye, balık çeşitleri (özellikle ton balığı ve somon), süt, yoğurt ve kahvaltılık gevreklerdir.
Fındık: Ülkemizde yetişen ve oldukça lezzetli olan fındık B12 içeren kuruyemişler arasında ilk olarak akla gelen kuruyemiş çeşitlerinden biridir. Tok tutma özelliği sayesinde çok fazla tercih edilmektedir. Lifli bir yapıya sahip olduğu için tok tutma özelliği vardır. B12 vitamini açısından zengindir.
Pürüzsüz bir yüz için yapılması gerekenler arasında, yüz temizliğine özen göstermek, güneş koruyucu kullanmak, düzenli olarak nemlendirici kullanmak ve doğru makyaj ürünlerini tercih etmek yer alır. Tüm bunların uygulanması, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için oldukça etkili olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri