Önce yumurtalarımızı bir kasede çırpıyoruz. Üzerine pul biber ilave ediyoruz. Ayrı bir kaseye kaşar peynirimizi küp küp kesiyoruz. Bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip yumurtayı, üzerine ekliyoruz ve pişiriyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayın yağda kavurun ,salçayı katın sıcak suyu ekleyin salçayı açın, baharatları katıp yumurtayı kırın karıştırıp pişirin, üzerine pulbiber dök afiyet olsun.
İlgili 45 soru bulundu
Kısık ateşte salça yağda kavrulur . Salça tavaya eşit yayılır ve üzerine yumurta kırılır. Yavaş yavaş yumurta salça ile harmanlanır kaşıkla yayılır. Pul biber, tuz serpilir pişirme tamamlanır.
balıkesirliler çok iyi yapar bunu. güre domates salçası ile yapılması tavsiye edilir. yemeğe tat katsın diye salça konan ancak, 'yumurta ile ne alaka' diye çeşitli soruları da birbiri ardına getiren, bir çeşit yumurtalı yemektir.
Süt kalsiyum deposu olan protein grubundan bir besin maddesidir. Kendisi gibi protein grubundan başka besinlerle birlikte tüketilmemesi gerekir. Örneğin; tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir.
Ayrı bir kaseye kaşar peynirimizi küp küp kesiyoruz. Bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip yumurtayı, üzerine ekliyoruz ve pişiriyoruz. Kapatmaya yakın kaşar peynirini ekleyip bir iki kere karıştırıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
'YUMURTALARIN ÜZERİNDE MUTLAKA SERİ NUMARASI BULUNMALI'
Üzerinde seri numarası olmayan yumurtalar piyasaya çıkacak özellikleri olmadıkları için üzerine seri numarası da vurulmaz.
Salçanızı kavurma esnasında açamadıysanız, salçanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar su döküp, salçanın açılmasını sağlayın. Kavurduğunuz salçayı tavaya güzelce yayıp, üzerine 3 adet yumurta kırın. Yumurtaların üzerine damak tadınıza göre tuz serpiştirip, kısık ateş üzerinde yumurtaların beyazı pişene kadar pişirin.
Önce yumurtayı bir kapta çırpıp hazır edelim. Tencereye yağı koyup kızdıralım, unun hepsine koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurup az bir tuz serpip çırptığımız yumurtayı da koyup hızla karıştıralım kabaracaktır ocağı kapatalım. Pişen murtağı tercihe göre balla servis yapalım.Afiyet olsun.
yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.
Tavaya yağları koyun kızdırın, salamları julyen kesin yumurtaları derin bir kabın içinde beş dk çırpın. Salamı, peyniri, tuzu ve baharatları koyup karıştırın. Kızdırdığımız yağın altını kısın yavaşça omleti tavaya boşaltın. Orta ateşte beş dk pişirin.
Öncelikle yağımızı kızartıp üzerine dilimlenmiş sucuklarımızı koyup kızartıyoruz. Sonra tavayı yan taraftaki yanmayan ocağa alıp dilimlenmiş kaşarları parçalayıp sucukların üzerine atıyoruz. Sonra tavayı yanan ocağın üzerine tekrar alıp üzerine yumurtalarımızı kırıyoruz.
Süt ve tavuk besin değeri açısından aynı maddeleri içeren yiyeceklerdir. Bu yüzden ikisini bir arada tüketmek vücutta aşırı protein ve kalsiyum birikmesine neden olur. Bunun yanı sıra sütün içeriğinde bulunan laktik asit tavuğun midede ekşimesine sebep olur.
Yoğurt: Meyveler, peynir, yumurta, balık, sıcak içecekler, et, süt, patlıcangiller yoğurtla birlikte tüketilmemeli.
ÇILBIR SİRKESİZ OLUR MU? Çılbır yaparken sirke tercihe göre kullanılmayabilir. Ancak çılbır yapımında sirke yumurta akının katılaşmasına ve yumurtanın daha güzel görünmesini sağlar.
Yumurtaları soyup bir tavaya döküyoruz. Üzerine yağda bir çatal yardımıyla çırptığımız soslarımız olan tuz, pul biber, karabiber ve kekiği ilave ediyoruz. Yumurta piştikten sonra enfes bir tadı oluyor. Afiyet olsun.
Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri