Bir şampuanın genel raf ömrü 1-2 yıl arasında olmasına rağmen, ürün üzerinde belirtilen son kullanma tarihine dikkat edilmelidir. Bu tarih, ürünün maksimum etkinliği ve güvenliği sağlandığı süreyi gösterir.
Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır. Her ürünün son kullanma tarihi markaya ve ürüne göre farklı alanlarda yer alabilmektedir. Satın aldığınız ürünün üzerini kontrol ederek son kullanma tarihini görebilirsiniz.
Parfümler : 1-2 yıl.Temizleyici alkoller : En az 3 yıl.Şampuan : 2-3 yıl.Tıraş kremi : En az 2 yıl.Diş beyazlatıcılar : 13 ay.Islak mendiller : Açılmadan 2 yıl, açıldıktan sonra kuruyana kadar. Kalıp sabun : 18 ay - 3 yıl arası.Vücut şampuanları : 3 yıl.Banyo yağı : 1 yıl.
Kullansanız da artık bir faydası kalmamış, ömrünü doldurmuştur. Yanlışlıkla kullandıysanız da, uzmanlar kullanma aşamasında alerjik reaksiyon göstermediyse sonrasında olumsuz bir etkisi olmaz diyor. Tarihi geçmiş saç kremi kullanılır mı diye merak edenler için de cevap aynıdır.
Şampuanların son kullanma tarihi genellikle arka tarafta, açıklama yazan yerde damga şeklinde bulunuyor. Bazı markalarda ise kapak üzerinde yazıyor. Sadece üretim tarihi bulunan şampuanlar ortalama 3 yıl içerisinde tüketilmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Bir ürünün SKT'sini nerede bulabilirim? Son kullanım tarihi, ambalajın üzerinde ve ürünün teknik veri sayfasında açıkça görünmelidir, üretim tarihine göre aylar veya yıllar cinsinden ifade edilir.
SKT, her dilde kendine özgü şekilde yazılır ve okunur. Türkçedeki uygulama, gün/ay/yıl şeklindedir. İlk olarak gün, sonra ay, sonrada yıl yazılır. Örneğin; 25/08/2021, 25 Ağustos 2021 tarihine tekabül eder.
Şampuanların raf ömürleri, son kullanma tarihleri kullanılmadığı sürece değişmez, 2-3 yıla kadar bekleyebilir. Açıldığı durumda 1 sene ömrü vardır. Özellikle içerisine su damlatmamaya dikkat ederek kullanmaya da özen gösterebilirsiniz. Genel olarak 3 yıla kadar hiç ellemeden bekletilebilir.
SON KULLANMA TARİHİ PAKET AÇILDIKTAN SONRA 12 AYDIR. Nesillerdir bebekliğin kokusu olan Dalin bebek şampuanı, klinik testlerle kanıtlanmış, göz yakmayan saf ve yumuşak formülü bebeğinize özel olarak geliştirilmiştir.
Şampuanın belirli bir kullanma süresi yoktur, her ne kadar şampuan değiştirilmemeli, eğer değiştirilirse saçlarınız kepeklerin, saç yapınız bozulur gibi bir düşünce hakim olsa da toplum arasında aslında öyle bir şey yoktur. Tam aksine şampuan değiştirmek saçlara iyi gelen bir şeydir.
Birçok ürünün etiketinde ST veya STD kısaltmasını görebilirsiniz. Bu kısaltma standart beden ifadesinin kısaca gösteriliş biçimidir.
Bunlar ürünün açtıktan sonra 6 ay ya da 12 ay kullanabileceğiniz anlamına gelir. Senin kuru şampuanın altında okuduğun tarih ibaresi ürünün son kullanma tarihi değil, Elidor şampuan üretim tarihi olması gerekir. Yani ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
Kozmetik ürünleri de gıdalar gibi son kullanma tarihine sahiptir. Son kullanma tarihi ya da kullanım önergesini ürünün üzerindeki etikette, kutusunda ya da paketinde görebilirsiniz.
Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Exp date, son kullanma tarihi anlamına gelmektedir. Exp date ifadesi, son kullanma tarihini belirten kısaltılmış bir ifade olarak bilinmektedir. Satın alınan ürünlerin üzerinde exp date ifadesi yer almaktadır ve alınan ürünün o tarihten önce kullanılması gerektiğini ifade etmektedir.
Ürün ambalajlarımızın alt kısmında, üretim tarihleri bir kodlama sistemiyle yer almaktadır. Ornegin Z020415 seklinde olan bu kodlama sistemine gore urunun 02.04.2015 tarihinde uretildigi anlasilmaktadir. Bu durumda urunun son kullanma tarihi bu tarihten 3 yıl sonra yani 02.04.2018 olmaktadir.
Dalin, bebek bakımında çeşitli ürünlere sahip uluslararası bir markadır. Türk şirketi, Kopaş Kozmetik & Pazarlama A.Ş tarafından 1983 yılında üretilmiştir. Kopaş ise İstanbul merkezli Bilfar Holding'in bünyesindedir.
Evet, parfümün bir son kullanma tarihi vardır.
nazileri yeni öğrenmiş ergenler gibi konuşuyosun. nazileri yeni öğrenmiş ergenler gibi konuşuyosun. sabunda son kullanma tarihi yoktur. yeterki rutubetli veya güneş altında muhafaza edilmesin. karanlık ve kuru bir yerde alüminyum folyo ile sararak 50 sene bile bekler.
Katı Şampuan Nasıl Muhafaza Edilir? Duştan sonra dibinde su birikmeyen bir sabunlukta muhafaza edilmeli ve duş boyunca üzerine su akmamasına dikkat edilmelidir. Yazın buzdolabına koymaya, her duş sonrası kurulayıp kaldırmaya, kesip bölerek daha ekonomik yapmaya çalışmayın. Kapalı kutularda muhafaza etmeyin.
Eğer suyla temas ederse ömrü 6 aydır. Bu süre içerisinde kullanıp bitirmenizi tavsiye ederiz. Seyahatlerde teneke kutu içerisine koyarak ezilmesini, kırılmasını önleyebilirsiniz. Katı şampuanı kullandıktan sonra tekrar teneke kutuya koymadan önce şampuanın tamamen kuruduğundan emin olun.
Ürünlerinizin son kullanma tarihi nedir? Üretim tarihinden itibaren 3 yıldır.
Genellikle ürünün kalori, şeker ve yağ içeriğiyle son tüketim tarihine bakılıyor.
Bir gıdanın TETT'si geçtiyse bazı özelliklerini kaybetmiş olabilir fakat bunlar sağlığımızı olumsuz etkileyecek durum değildir. O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir” uyarısında bulundu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri