1 Ana sayfa ekranından, Uygulamalar ekranına erişmek için yukarı veya aşağı hızlıca kaydırın. 2 Ayarlar öğesine dokunun. 3 Gelişmiş özellikler sekmesine dokunun. 4 Adımları başarıyla tamamladınız.
Samsung mobil cihazlarında, Google tarafından tasarlanan Android işletim sistemi kullanılmaktadır.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Android sürümü'ne dokunun. "Android sürümü", "Android güvenlik güncellemesi" ve "Derleme numarası" bilgilerinizi bulun.
2- Genel Test Modu: *#0*#
Bu kod sadece Android (Genellikle Samsung telefonlarda) cihazlarda çalışıyor. Telefonunuzun arama kısmına yazdığınız takdirde belli testleri yapabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Ayarlar Üzerinden Bilgisayar Özelliklerine Erişmek
Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümlerinin takip edilmesi ile birlikte sağ tarafta yer alacak panelde, cihaz özellikleri altında bilgisayar verileri yayınlanacaktır.
Öncelikle telefonunuzdan ayarlara girin. Ayarlar menüsünün en alt kısmında "telefon hakkında" yazan kısma tıklayın. Buraya tıkladığınız zaman telefonunuz ve modeli ile ilgili bilgilere ulaşacaksınız.
Android RAM kullanımınızı görmek için Android cihazınızın ''Telefon Hakkında'' bölümünden faydalanabilirsiniz.
Başlat menüsünde bilgisayar simgesini bulun. Bilgisayar simgesini sağ tıklayın ve menüden Özellikler'i seçin. Sistem bölümünde, işlemci modelinin yanında MB (megabayt) ya da GB (gigabayt) cinsinden takılı bellek miktarı gösterilir.
İlk olarak, Windows işletim sistemi kullanan bir bilgisayarda "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede "Sistem" sekmesine gidin ve "Sistem Bilgisi"ne tıklayın. Burada RAM belleklerinin markası, modeli, hızı ve kapasitesi gibi bilgileri görebilirsiniz.
RAM'i test etmek için MemTest de kullanılır. Bu işlem için Windows'la gelen bellek tanılama aracından yararlanılabilir. Win+R tuşlarına basın ve mdsched yazarak Enter tuşuna tıklayın.
Firmware bilgisi öğrenme: *#1234#
Telefondaki Firmware (donanım yazılımı) hakkında bilgi elde etmek için telefonun arama ekranında *#1234# kodunun çalıştırılması gerekiyor. Bu kod sadece Samsung Galaxy akıllı telefonlarda çalışmakta.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Ayarlar Kısmından Modeli Sorgulayabilirsiniz
Android işletim sistemine sahip Samsung marka telefonunuzun modelini sorgulamak için “Ayarlar” menüsünü açınız. Ardından Sistem > Telefon Hakkında adımlarını takip ediniz. Karşınıza çıkan ekranda telefon modelini ve numarasını görebilirsiniz.
Tuşa basılı tutarken “R” harfine de aynı anda basarak “Çalıştır” ekranını açın. - Sonrasında “Aç” bölmesine “dxdiag” yazın. - Ardından “Enter” tuşuna basın. Biraz bekledikten sonra çıkan çerçevede “Ekran” sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi tespit edebilirsiniz.
Cihazınızın internet bağlantısı kesilse bile Ayarlar > Samsung hesabı > Mobil cihazımı bul bölümünden “Son konumu gönder” ve “Çevrimdışı bulma” seçeneklerini etkinleştirdiyseniz başka Galaxy cihazların güncellediği, cihazınızın bilinen son konumunu görebilirsiniz.
Samsung cep telefonu, tablet ya da takılabilir cihaz gibi bir cihazınızı kaybederseniz Mobil Cihazımı Bul özelliğini etkinleştirerek cihazınızı takip edebilir ve verilerinizi koruyabilirsiniz.
Ulaşılamama Durumunda Çağrı Yönlendirme: **62*TELEFON NO# yazılıp arama tuşuna basılarak yönlendirme gerçekleştirilebilir. Örnek: **62*0 555 XXX XX XX# Ayrıca, 444 1 444'ü arayabilir, Mobil'i seçerek yönlendirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Telefon öğesini bulup dokunun. *#*#4636#*#* tuşlayın. Telefon bilgisi öğesine dokunun. Sayfanın alt kısmında SMSC öğesini bulun.
*43# tuşlayıp aramaya bastığınızda çağrı bekletme özelliğini açabilirsiniz. Çağrı bekletme özelliğini kapatmak için de #43# tuşlayıp aramaya basmanız yeterli.
RAM Bellekler
Yine de RAM'ler arıza bakımından anakartlar gibi son derece dayanıklı parçalardan biridir. Arıza oranları %1 seviyelerinde olan bu parçaların ömürleri de en az 10 yıl sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri