Pil tasarruf modu, batarya seviyesi düştüğünde devreye girer. Bu fonksiyon kapsamında aşırı güç tüketen uygulamalar kapatılır. Güç tasarrufu, mobil cihazların bataryası için herhangi bir zarar teşkil etmez.
Güç tasarruf modu işlemcinin frekans hızını kıstığı için cihazın akıcılık ve performansını olumsuz etkiler. Sürekli güç modu kullanmak uzun vadede batarya sağlığına zarar verir.
Güç tasarruf modu pil ömrünü arttırmaya yardım eder. Konum hizmetleri ve mobil veri gibi pili yoğun kullanan telefon özelliklerinin kullanımını azaltır.
Otomatik parlaklığı kapatın. Güç tasarruf modunu etkinleştirin. Kullanmadığınız özellikleri kapatın. Aşırı pil tüketen uygulamaları silin.
İlgili 45 soru bulundu
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Güçten tasarruf etmek için kullanılan fonksiyon, telefon uygulama ve özelliklerini sınırlandırır. Çoğu uygulama durdurulduğu için güç tüketimi düşer. Pil tasarruf modunda; mesajlar, telefon, saat ve ayar gibi gerekli sistemler hiçbir zaman kapatılmaz. Mobil cihazınızı normal bir şekilde kullanmaya devam edersiniz.
Akıllı telefon ilk alındığında nasıl şarj edilmeli denildiği zaman ilk olarak var olan şarjının kullanılması gerektiği bilinmelidir. Örneğin yeni alınan telefon %60 şarj oranına sahip ise yaklaşık %5 şarja kadar kullanılması gerekir. Bu orana geldikten sonra güç kaynağına takılarak tamamen şarj edilmesi tavsiye edilir.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Güç Tasarrufu modu: Pil seviyesi %10'un üzerindeyse güç tüketimini azaltmak için bazı işlevler devre dışı bırakılır, arka plan uygulamaları sınırlandırılır ve görsel efektler azaltılır. Pil seviyesi %10 veya altındaysa bekleme süresinin daha uzun olmasını sağlamak için daha sıkı güç tasarrufu önlemleri alınır.
Galaxy Watch saatinden Güç Tasarrufu modunu kapatmak için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Saat ekranındayken Kapalı yazısına dokunun. 2 Güç Tasarrufu Kapatılsın mı? Seçenğinin sağ tarafında bulunan Onay işaretine dokunarak kapatabilirsiniz.
Bu parlaklık seviyesi, birçok akıllı telefonda otomatik modda kullanılıyor. Maksimum parlaklıkta ise normal moddan, karanlık moda geçildiğinde daha önemli enerji tasarrufu gözlemlendi. Bu durumda pil gücünden %39 ila 47 oranında tasarruf edebilirsiniz.
Elektronik cihazlarda güç tasarrufu olarak da bilinen pil tasarrufu, cihazın tüketimini azaltarak daha az enerji harcamasını sağlayan önlemlerdir. Güç tasarrufu, cihazınızın ömrünü uzatan, daha düşük faturalar ödemenizi sağlayan ve size daha çevre dostu bir ürün sunan önemli bir özelliktir.
Veri tasarrufu aynı zamanda batarya ömrünü de etkileyebilir. Daha az veri kullanımı, pil ömrünü uzatabilir ve cihazınızın şarjını daha uzun süre muhafaza etmenizi sağlayabilir.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Cihazınızda Samsung onaylı orijinal şarj adaptörü ve usb kalbosu kullanın. Farklı şarj adaptörü ve usb kablosu kullanmamaya özen gösterin. Cihazın şarjı bittikten sonra veya şarja takın uyarısı aldıktan sonra şarj edin. Tam dolu uyarısı aldıktan sonra cihazınızı şarjdan ayırın.
Arka planda çalışan uygulamalar da şarj tüketimini etkileyebilir. Yeni telefonlar genellikle daha fazla uygulama ve hizmeti varsayılan olarak çalıştırır. Dolayısıyla bu pil ömrünü kısaltabilir. Ayrıca, uygulamaların kötü optimizasyonu veya arka planda gereksiz yere çalışmaları da enerji tüketimini artırabilir.
Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmanın bir zararı yoktur. Sadece bazı uygulamalar çalışması gerektiği gibi çalışmayabilir. Uygulamalar arkaplanda daha az sıklıkla güncelleneceği için bazı bildirimleri kaçırabilirsiniz. Güç tasarrufu modunu kullanmanın herhangi bir fiziksel zararı yoktur.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
Dolayısı ile evet, hızlı şarj batarya sağlığının daha hızlı düşmesine neden olur ancak bataryanızı hızlı şarj etmeseniz dâhi bataryanız bir süre sonra yıpranacaktır çünkü bataryalar ideal şekilde kullansanız bile zamanla bozulur.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Bataryanın en zararsız çalıştığı an: %65 ila %75 arası
Sürekli bu şarj süresine dikkat ederseniz, bataryanızı çok uzun süreler boyunca kullanabilirsiniz.
Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir. Tüm bataryalar ömürlerini doldurmadan önce sınırlı sayıda şarj döngüsüne -şarjın tam olarak bitip, tekrar tam kapasite doldurulması- sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri