Sanal POS nereden ve nasıl alınır? Sanal POS alabilmek için bir bankaya veya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylanmış bir ödeme kuruluşuna başvurulmalıdır. Dilerseniz bankamızın sunduğu sanal POS hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Basit anlamda, işyerlerinin kredi kartından tahsilat yapabilmelerini sağlayan bir POS yazılımıdır. Bir siteden alışveriş yapan müşteri, kredi kartı bilgisini sitenin formuna girdikten sonra, bu bilgiler internet üzerinden güvenli bir şekilde bankaya ulaşır ve provizyon alınır.
Sanal POS'u Kimler Kullanabilir? Sanal POS cihazları internet üzerinden satış yapan şirketler tarafından “sanal mağaza ödeme sistemi” olarak kullanılabilir. Sadece büyük şirketler değil, uygun koşullarda sanal mağaza sistemine sahip küçük işletmeler de başvuru yapabilir.
Bankaların Sanal POS Komisyon Oranları Bankaların Sanal POS ücretlerine göz attığımızda tek çekim için %2.99'dan başlayıp taksit seçeneklerine göre %11'e kadar artan komisyon oranları ile karşılaşabilirsiniz. Yıllık abonelik bedeli ise 600 TL ile 20.000 TL arasında değişkenlik gösterir.
Dolayısıyla şirket sahibi olmayan kişiler sanal POS başvurusu yapamazlar. Genellikle satış sitesinin web adresinin erişilebilir olması başvuru değerlendirmelerinin tamamında aranan kriterdir. Bunun yanında online web sitesinin SSL sertifikasına sahip olması gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
Kiralık sanal pos kullanmak yasal değildir. Bir ürün hizmet satışını sanal olarak da gerçekleştireseniz fatura kesmek zorundasınız. Kredi kartı ödemeleri Gelirler Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edilir.
Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir. Ticari ortaklıklarda ise Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi ve ortakların her birine ait kimlik fotokopisi de talep edilir.
Sanal POS'a dair işleyiş süreci oldukça basit. Müşteri, ödeme ekranına kart bilgilerini girdikten ve sözleşme metinlerini onayladıktan sonra ödeme onayı veriyor. 3D Secure sistemi ile yapılan ödemelerde müşteriye onay kodu gönderiliyor ve müşteri bu kod ile gerekli ödeme onayını vermiş oluyor.
Bir banka için kurduğunuz modülün diğer bankalar için çalışmaması da söz konusu. Sanal POS ücretleri incelendiğinde tek çekimde %2.99'dan başlayıp taksit seçeneklerine göre %11'e kadar artan komisyon oranları görülmektedir. Yıllık abonelik bedeli ise 600 TL ile 2000 USD arasında geniş bir aralığa sahip.
Şahıs Şirketleri Pos Alabilir Mi? Şahıs şirketleri pos alabilir. Pos almak isteyen işletmelerin ilk olarak çalıştıkları ya da çalışacakları bankalardan ticari hesap açtırması ve ardından pos cihazı başvurusu yapması gerekmektedir.
Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır.
Sanal POS'a nasıl başvurulur? Mevcutta Bankamız ile üye işyeri anlaşmanız bulunuyorsa sadece Şubenize başvurup talebinizi iletmeniz ve Elektronik Ticaret Sözleşmesini imzalamanız yeterli olacaktır. Mevcutta Bankamız üye işyeri değilseniz en yakın Şubemiz aracılığıyla işyeri başvurunuzu iletebilirsiniz.
Yani sanal POS ile POS cihazlarının çalışma mantığı aynı. Sadece fiziki mağaza alışverişlerinde ödeme yapmak üzere kart POS cihazına okutulurken, internet alışverişlerinde kart bilgileri dijital ekrandaki alana giriliyor. Böylece hizmet bedeli satıcının hesabına aktarılmış oluyor.
Bankamız sanal POS' unda 3-D Secure (3 Boyutlu Güvenlik uygulaması, SMS ile doğrulama) hizmeti standart olup, ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bankamız müşterilerinin Türkiye'nin önde gelen Sanal POS yazılım firmaları ile çalışma imkanı bulunmaktadır.
E-TİCARET SİTELERİNE SANAL POS ENTEGRASYONU İÇİN ZORUNLU OLAN SÖZLEŞMELER. E-ticaret sitesi olan şirketlerin, bu ticareti yapabilmeleri için sitelerine sanal POS sistemleri entegre etmeleri zorunludur. Çünkü internetten alışveriş yapacak tüketici kitlesi kredi kartı ile ödeme yapabilecektir.
Sanal POS Nedir? Sanal Pos; Ürün ya da hizmet satışını online alışveriş yoluyla e-Ticaret sitelerinde kredi kartı ve banka kartı aracılığı ile ödeme yapmak için kullanılır.
Paytr, ertesi gün ödeme hizmetleri sunarak çevrimiçi hızlı ve güvenli ödeme yapmanızı sağlar. Paytr için komisyon oranları: Sanal POS üzerinden link ve tek çekim ödeme alan e-ticaret siteleri için komisyon oranı yüzde 1,45'tir. Tek çekim sanal POS üzerinden ödeme alan işletmeler için komisyon oranı yüzde 1,95'tir.
Evet, POS cihazının kullanılabilmesi için ADSL, VDSL ya da GPRS üzerinden internete bağlanmak gerekir.
Sanal Kart Nasıl Kullanılır? Sanal veya sanallaştırılmış kartlar, sanal POS'lar ile gerçekleştirilen tüm işlemlerde kullanılabilir. Tüketiciler, fiziksel kartlarıyla yaptıkları internet alışverişlerinde olduğu gibi kart bilgilerini girerek alışveriş yapabilir.
Mailde belirtilen bilgilerle https://sanalpos2.ziraatbank.com.tr/ziraat/report/user.login linkinden sanal pos tanım ekranına girilmiş olunur. Sanal Pos yönetim ekranına girdikten sonra Yönetim menüsünden Kullanıcılar alanındaki Kullanıcı Ekleme bölümüne girilir.
Esnaf Muafiyet Belgesi Olanlar Sanal Pos Kullanabilir mi? 507 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 5.maddeye göre; “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi” ile vergiden muaf esnaf sanal pos başvurusunda bulunabilir.
Buna göre; basit usule tabi bir mükellef olarak istemeniz halinde ödeme kaydedici cihaz kullanılması mümkün bulunmakta olup, işyerinizde gerek pos cihazı gerekse ödeme kaydedici cihaz kullanılması basit usulde vergilendirilmeniz açısından herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.
Akbank, Hangi Bankalarla Ortak POS Çalışması Yapmaktadır? İş Bankası, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Yapı Kredi, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, TEB, Denizbank ve Türkiye Finans ile ortak POS çalışmamız bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri