Staj Koşulları ve Kapsamı (Yükümlülük) MADDE 3 Sanat Tarihi Bölümü Lisans programına kayıtlı öğrenciler, mezuniyete hak kazanabilmek için gerekli teorik ve pratik ders yüklerini tamamlamanın yanı sıra staj yapmak zorundadır.
Fakültemizde Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya ve Psikoloji Bölümlerinde mecburi staj uygulanmaktadır. Staj 3. sınıftan 4. sınıfa geçilen yaz döneminde yapılır.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri için zorunlu staj yoktur.
Yarıyılda Bölüm derslerimle birlikte staj uygulamasını da alabilir miyim? Cevap: 3. sınıf öğrencileri 6.yarıyılda Pedagojik Formasyon derslerini alabilir. Öğrencinin kendi ders programı uygun olduğu takdirde 7.yarıyılda bölüm dersleriyle birlikte öğrenim gördüğü bölüm stajını alabilir.
Stajyer Öğretmen olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Stajyer Öğretmen maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.800 TL civarındadır.
İlgili 17 soru bulundu
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere brüt asgari ücret 13.414,50 Liraya, net asgari ücret ise 11.402,32 Liraya çıkarılmıştır. Son yapılan yüzde 34'lük asgari ücret zammı sonrası zorunlu stajyer maaşı 3.420.40 Lira olarak belirlenmiştir.
Yani artık Fen – Edebiyat mezunu da Eğitim Fakültesi mezunu da formasyona bakılmaksızın KPSS' ye girebilecek.
Nasıl Türkçe Öğretmeni Olunur? Üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği ya da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrenciler, Türkçe Öğretmeni unvanına sahip olmaya hak kazanır. Edebiyat Fakültesinden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları gerekmektedir.
Türk Dili ve Edebiyatı mezunları, öğretmenlik, yazarlık, çevirmenlik, editörlük, araştırmacılık, akademisyenlik ve diğer alanlarda çalışabilirler.Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, ortaokul, lise ve üniversitelerde Türk dili, edebiyatı ve dilbilgisi dersleri verirler.
Bu fakültelerden mezun olan öğrenciler herhangi bir Eğitim Fakültesinde formasyon eğitimi almaları sonu- cunda öğretmen olabilmektedirler.
Fen-Edebiyat Fakültesinin amacı; ilgili bilim dallarında bilimsel araştırmalar yapmak, lisans ve lisansüstü düzeyde çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, gençleri temel araştırmalarla bilime, uygulamalı araştırmalarla, ülke ve bölge sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak şekilde yetiştirmektir.
Cevap : Fen-Edebiyat ve benzeri fakültelerin mezunları pedagojik formasyonu üniversitelerin ilgili enstitülerinde açılan 1,5 yıllık Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını bitirerek almaktadırlar.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 5 Nisan 2012'de aldığı karar ile fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin aldığı pedagojik formasyon programını kaldırdı.
4 yıllık eğitim verilen Tarih Bölümünde okuyan öğrencilerimiz insanlık tarihinin ve özellikle Türk tarihinin bütün dönemlerinin ele alındığı derslerin yanında, birçok farklı dönem ve konu üzerine yoğunlaşmış dersleri de alarak daha farklı alanlara yönelme imkânına sahip olmaktadır.
Tarih Bölümü ise tarih biliminin, üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarında öğretildiği üniversite alanıdır.
17 Eylül 2008 tarih ve 2008/14169 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılarak, Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi yeniden kurulmuştur.
Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir.
Mezunlar; Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak, Türkçe öğretmeni olarak, üniversitelerde akademisyen olarak, televizyon kanallarında, kütüphane ve arşivlerde, reklam ajanslarında, Türk Dili Kurumunda, içerik yazarı ve editör olarak görevler üstlenmektedir.
Türkiye'de tarihçi maaşı, çalışılan kuruma, deneyime, unvana ve bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak, başlangıç seviyesindeki bir tarihçinin aylık brüt maaşı 27.000 TL ile 38.000 TL arasında olabilir. Daha deneyimli bir tarihçinin maaşı ise 47.000 TL'ye kadar çıkabilir.
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü tercih etmek isteyen aday öğrenciler sınava sayısal puan türünde hazırlanmalıdır. Psikoloji okumak isteyenler için ise Fen Edebiyat Fakültesi puanları eşit ağırlık türünde hesaplanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri