Sanayi tipi tost makinası 8 dilim özelliği ile evde de kullanıma uygundur. Ev tipi profesyonel tost makinesi olarak da adı geçer. Sanayi tipi tost makinesi yorumlarında da 8 dilim modelinin, hem evde hem de iş yerlerinde kullanıma uygun olduğu söylenir.
Evimizde kullandığımız bir çok cihazla aynı seviyelerde elektrik tüketimlerine sahipler, 12 dilimlik sanayi tipi tost ya da döküm tost makinesi olarak bilinen bir ürün, 1200-1500 Watt aralığındadır, bir çok kullandığımız ev tipi tostlar bile bazen 2000 Watt seviyelerinde olabilmektedir.
Sanayi tipi olarak da bilinen ve tek seferde çok sayıda tost yapabilmesi ile ev tipi olanlardan ayrılan endüstriyel tost makinesi, doğalgaz veya elektrikle çalışır. Genellikle döküm plakalara yer verilen bu cihazlar profesyonel kullanıma uygundur.
Endüstriyel Tost Makinesi Nasıl Temizlenir? Tüm çıkarılabilir parçaları sökün ve tabla bölümlerini temizlemek için bir fırça kullanın. Plakaları ve diğer çıkarılabilir parçaları sıcak su ve bulaşık deterjanı karışımına yerleştirin. Parçaların sıcak suda yaklaşık 15-20 dakika beklemesine izin verin.
Kimi zaman tost makinelerine konan malzemeler tabla bölümüne yapışabiliyor. Bu malzemeler arasında ekmek de bulunuyor ve dolayısıyla tost makinesinin yapışmaması için ne yapılmalı sorusu gündeme geliyor. Yapışmayı önlemek için çok az miktarda yağ kullanmak yeterli olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Sirke ile ıslattığınız bezi paslı bölgeye sarmanız gerekir. Bir gece bu şekilde bir gece bu şekilde bekletmeniz yeterlidir. Ardından durulama yaptığınız takdirde pastan kurtulduğunuzu ve parlak bir görünüm elde ettiğinizi göreceksiniz.
Tost makinesi seçimi yaparken, kullanım amacına, boyutuna, kaplamasına, güç ve ısı ayarlarına, malzeme kalitesine ve enerji tüketimine dikkat edilmelidir. Kullanım Amacı: Tost makinesi tercihi yaparken, evde kullanılacak bir model mi, yoksa profesyonel mutfaklar için mi gerektiğine karar verilmelidir.
Tost Makinesi Granit mi İyi Döküm mü? Alüminyum plakalar çabuk ısınması özelliğiyle bilinir. Granit ile kaplı tost makineleri yapışmayı önler özelliğe sahiptir. Döküm plakalar ise geç ısınır, ancak ısıyı uzun süre muhafaza edebilirler.
Tost makinesinin watt değeri, performansı ve ısınma hızı açısından önemlidir. Genellikle en iyi sonuçları elde etmek için 800 ila 1500 watt arasında bir tost makinesi tercih edebilirsiniz. Daha yüksek watt değerine sahip tost makineleri daha hızlı ısınır ve tostları daha çabuk pişirir.
Tost makinesinin günde 1 saat çalıştığını düşünürseniz aylık elektrik tüketimi 30x2x1=60 kW tüketim bedeli ortaya çıkacaktır.
İçinde transformatör olan her cihaz ister kullanılsın ister kullanılmasın prizde kaldığı müddetçe elektrik tüketmeye devam eder.
Döküm tost makinesinin temizlenmesi, cihaz soğuduktan ve prizden çıkarıldıktan sonra yapılmalıdır. Ilık su ve bulaşık deterjanıyla ıslatılmış bir sünger kullanarak plakalar silinir ve inatçı lekeler için yumuşak bir fırça kullanılarak temizlenir. Döküm tost makinesi bol su ile durulanır, tamamen kuruması beklenir.
Bosch Tost Makineleri, güç seçeneklerine göre iki farklı şekilde tasarlanmıştır. İkisi de 220-240 Volt olmakla beraber makinelerden bir tanesi 2000 diğeri ise 1800 Watt'lık güce sahiptir.
Granit tava ile döküm tava arasında farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken demir döküm tavalar yapışma özelliğine sahiptirler. Döküm tava, daha hassas kullanım talimatlarına sahiptir fakat granit tava kullanımı son derece kolay ve rahattır.
Ev tipi döküm tost makinesi oldukça kullanışlı bir alettir. Tost yapmak için eşsiz bir seçenek olan içi döküm tost makinesi modelleri ile kızartılan ekmekler de farklı bir lezzete sahip olur. Bununla birlikte döküm plakalar ızgara yapmak için de kullanılabilir. Bu sayede mangal keyfi yapılabilir.
Granit ile döküm arasındaki fark birinin mermer benzeri bir taş hammaddesinden diğerinin demirden üretilmesidir. Granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken; saf demir döküm tavalar yapışma riskine sahiptir.
Çift taraflı kullanılabilen döküm plakalar sayesinde tost veya hamburger, yumurta veya krep ve ızgara yapabilirsiniz. Tek hareketle takılıp çıkarılabilen mıknatıslı plakalarla artık mutfakta işimiz çok kolay. Malzemeler plakalara yapışmaz, sizin de her kullanımdan sonra temizlik yapmanıza gerek kalmaz.
Alimünyum plakalar çabuk ısınır, teflon, granit yada seramikle kaplı bu tür tost makineleri yapışmayı önlerler. Döküm plakalar ise geç ısınır ancak ısıyı uzun süre muhafaza ederler. Alimünyum plakalar çıkarılabilir ve temizliği daha kolaydır bozulduğunda çıkarılabilir teflon değişimi ile sorun çözülebilir.
Tefal tost makinesi modellerinin plakalarında tırtıklı yüzey detayına da yer verilir. Bu tırtıklar sayesinde ekmek ve sucuk dilimleri daha biçimli şekilde pişer. Yiyecekleri bastırmayı kolaylaştıran tırtıklar, tost dilimlerinin üzerinde çizgilerin oluşmasını sağlar.
Izgaralı Tost Makinesi Kullanımı ve Temizliği
Ayrılabilen parçalar kullanım sonrasında çıkarılarak bulaşık makinesinde yıkanabilir. Izgara yüzeyleri makineden ayrılmayan modeller ılık su, yumuşak bir sünger ve birkaç damla bulaşık deterjanıyla temizlenebilir.
Plakası çıkmayan tost makinesi nasıl temizlenir diye düşünebilirsiniz. Plakaların çıkmaması durumunda bezin ucunu veya süngerin bir kenarını plakalara doğru iterek temizleyebilirsiniz. Plakaların üzerine deterjan döküp birkaç dakika beklemeniz önerilir. Bu işlem plakaların yağa ve kırıntılara yapışmasını önler.
Mazot Pası Söker mi? Mazot, pas çıkarmak için özel olarak tasarlanmamıştır. Genellikle dizel yakıt olarak kullanılan petrolden elde edilen yakıt türüdür. Mazotun kimyasal bileşimi pas sökme özelliklerini içermemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri