Çiğ köftesinin namı sınırları aşmış Şanlıurfa'nın, enfes mutfağına konuksunuz. Urfa kebabı, boranı, yumurtalı köfte ve daha nice leziz Urfa yemeği ile tanışmak için hazırsanız listemize başlıyoruz.
Şehrin Meşhur Lezzetleri Arasında Yer Alan:Urfa Kebabı
Şehrin en meşhur lezzetlerinden biri olan ve bölge halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen Urfa kebabı, özellikle sıra gecelerinde yapılmaktadır. Yapımında koyun kıyması veya kuzu kıyması kullanılmaktadır.
Urfa'ya özgü şıllık tatlısı tarifi.
Urfa denilince akla gelen en meşhur yer Balıklıgöl'dür. Harika bir yapıya sahip olan Balıklıgöl her yıl oldukça kalabalık olmaktadır. Bunun nedeni ise Balıklıgöl'ün sahip olduğu ündür. Bulunduğu zaman tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe Türkiye için oldukça önemli yerlerden birisidir.
İlgili 15 soru bulundu
Urfa yüzde kaç Kürt var? Sonuç olarak Şanlıurfa 3 etnik grup açısından da birbirine yakın nüfusa sahiptir. Araplar %38 Kürtler %30 Türkler ise %25 civarı nüfusa sahiptir. Zazalar ise %7 civarı nüfusa sahiptir.
İlde en çok ekilen tarımsal ürünlerin başında buğday, arpa, pamuk, mercimek, susam, nohut, karpuz, kimyon, biber, mısır, domates ve patlıcan gelmektedir.
genelde en başta balıklı göl akla gelir sonra çiğköfte, sonra isot, sıcak, ciğer kebabı ve daha bir sürü şey.
hakiki urfalılara verilen isim.
Bu şehir önce Arach ve daha sonra zaman süreci içinde Erech, Orhay, Edessa ve Ruha isimlerini almıştır. Urhai veya Orhay ismi, Urfa'nın ilk sakinleri olan Arami – Süryanilerin verdiği isimdir. Daha sonra Urfa'ya gelen Helenler Edessa ismini verdiler. Helenlerin verdiği Edessa ismi “suyu bol” anlamına gelmektedir.
Buzdolabı magneti, yöresel kumaşlar, yöresel kıyafetler, halı ve kilimler, cevizli pekmezli sucuk, isot biberi, bakır eşyalar, taş süslemeleri, Urfa akıtması, Urfa peyniri, menengiç gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Fırat Nehri, Harran Ovası, Takoran Vadisi, Tek Tek Dağları Milli Parkı, Ayn Zeliha Gölü, Atatürk Barajı, Gölpınar Tabiat Parkı ve Karaköprü Mesire Alanı, şehri ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Balıklı Göl, şehir merkezinde yer almaktadır.
Urfa Şivesi - Mehlenin Uşağları - Günaydın,Subah Elğer,Roj Baş.. | Facebook.
'hayranam siye','yalanıydan batasan' gibi kulağa çok şirin gelen deyimler içeren şive.. bir arkadaşın yanına gidip geyik yapma anlamında olan 'neşşesini almak' deyimini içerisinde bulunduran über şive. ayrıca 'ş' ne kadar uzarsa söylemek o kadar keyifli oluyor.
Şanlıurfa'da yetiştirilen, 22 Ağustos 2019 tarihinde menşe işareti ile tescillenen Karaköprü narı; IV. Murat'ın Bağdat seferine giderken ve dönerken Karaköprü'ye uğradığında yediği ve suyunu içtiği, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde belirttiği ve türkülere konu olan nardır.
Şanlıurfa'da ne içilir sorusunu cevabı Gaziantep'te olduğu gibi değişmiyor. Menengiç kahvesi! Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen menengiç yani halk arasındaki adıyla çitlembik ağacının saçma büyüklüğündeki meyveleri kahve çekirdeği gibi kavrulup genellikle sütle pişirilip kahve gibi servis ediliyor.
Şanlıurfa, halk arasındaki kısa adıyla Urfa veya eski çağlarda bilinen adıyla Edessa, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehridir. 2020 yılı verilerine göre nüfusu 2.115.256'dir.
Ekipler, koruma altındaki olan çöl varanının güvenli bir bölge gitmesini sağladı. Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruma altına alınan çöl varanı görüldü. İlçe kırsalında vatandaşlar, tarlada nesli tükenme tehlikesi yaşadığı için koruma altına alınan çöl varanı gördü.
Kara ikliminin hakim olduğu Şanlıurfa'da yazlar çok sıcak, kışlar ise tam tersine çok soğuk geçer. Bu sebeple şehri gezmek için en uygun dönem ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri