Rengi mavi-yeşildir. Şans taşı olarak bilinen turkuazın bir diğer ismi de firuze taşıdır. Nazara karşı iyi geldiğine inanılan taş eşsiz rengi nedeniyle oldukça binlerce yıldır takı ve süs eşyası olarak kullanılmaktadır.
En çok tercih edilenler arasında şans getiren taş çeşitleri şunlardır; Peridot, Malakıt, Peridot, Sitrin, Rodonit, Karnelyan ve Yakuttur. Her birinin farklı özellikleri bulunup almak istediğiniz taşa öncelikle niyet yüklemesi yapınız. Bunun için öncelikle enerjisini temizlemeniz gerekir.
Sitrin adını, renginden dolayı “limon” anlamına gelen Fransızca “citron” kelimesinden almıştır. “Tüccar Taşı” yada “Başarı Taşı” olarakta anılan Sitrin taşı, yüzyıllarca bolluk, bereket ve para getirdiğine inanıldığı için kasalara konulmuştur. Yüzyıllarca zenginlik ve bollukla ilişkilendirilmiştir.
Şans için hangi doğal taş kullanılır? İyi şans getirdiği söylenen en popüler taşlar peridot, malakit, peridot, sitrin, rhodonite, carnelian ve yakuttur.
Aventurin taşı kuvars ailesine ait bir doğal taştır. En bilinen rengi yeşil olsa da doğada mavi, turuncu, sarı, kahverengi tonlarında da bulunabilir. Refah, güven ve şans taşı olarak bilinen bu doğal taş kalsedon mineral sınıfına aittir. Yüksek derecede yansıtıcı yüzeye sahip olan parlak bir doğal taştır.
İlgili 20 soru bulundu
Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.
Şans taşı olarak bilinen turkuazın bir diğer ismi de firuze taşıdır.
Ametistin, doğal taş isimlerini sıralarken görüp görebileceğimiz en güçlü doğal taş türü olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
Sitrin Taşı (Para Taşı) Nedir? Sitrin taşı, kuvars grubu içerisinde yer alan ve sarı tonda doğal bir taştır. İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde sarıdan açık kahveye doğru geçişli bir renge sahiptir. Bu saf doğal taş, ismini Yunanca'da limon olarak bilinen citron kelimesinden alır.
Doğal taşlarınızı akan suyun altına tutarak ya da suyun içerisinde bekleterek kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Suyun içerisinde bekletme yöntemi çok daha etkili olacaktır, 1 gün boyunca suda bekletmeniz uygun olacaktır. Suyla temizlikte tercih edilen bir diğer yöntem de tuzlu sudur.
Diğer adı topaz, sahte / sarı yakut olarak da bilinen sitrin (citrine) doğal taşı, bolluk ve bereket, ticaret ve başarı taşıdır.
Sitrin Taşı Özellikleri ve Faydaları
Para taşı veya bolluk taşı olarak da bilinir. Zenginlik, refah ve başarıyı kendine çeker.
Hem aşk hem de şans açısından çok güçlü titreşimleri olan pembe kuvars taşı sizi hep daha iyiye götürecek frekanslar yayarken hem dileklerinizi gerçekleştirmek hem de başarılı olmanız için ihtiyacınız olan şans ve çekim gücünü hayatınıza getirir.
Kaplan Gözü Taşı Faydaları
Şans taşıdır, iyi şans getirdiğine inanılır. Duygulara hitap eden bir taş olduğundan dolayı sevgililer arasında rağbet gören bir hediyedir.
Pembe, dumanlı, beyaz renkleri bulunan kuvars, kristaldir. Pozitif enerji taşı ismiyle de bilinir.
Dünya üzerindeki en değerli taş olarak kabul edilen, şüphesiz elmastır.
Ölümsüz taş ve yemek taşı olarak da adlandırılan akik taşının 7 farklı rengi bulunmaktadır. En çok bilinen akik taşları ise kahverengi ve siyah olanlarıdır. Kahverengi ve siyah akik taşları kişiler üzerinde ruhsal açıdan rahatlama sağlar, stresi azaltır ve kişilere şans getirir.
Günümüzde en çok kullanılan şifalı taşların başında akik taşı gelir. Turuncu, kırmızı, mavi, yeşil ve beyaz renkli akik taşları kolye, halhal, bileklik ve yüzük gibi takılarda da kullanılır.
Varisit, özgüven ve cesaret taşı olarak bilinen bir taştır. Aura temizleyici olduğu kabul edilen bu doğal taş, Amerika'nın Utah eyalati başta olmak üzere birçok bölgede yaygındır.
Yeşim taşı sihir ve büyüden koruyan taştır. Mutluluk taşı olarak da bilinmektedir. Yeşim Odasında konaklayarak bu eşsiz deneyimi yaşamaya ne dersiniz?..
Koç burcunun şifalı taşları arasında yakut, akik ve ametist bulunuyor.
Peki; doğal taş bileklik hangi kola takılmalı? Diye merak ediyorsanız, bu soruya kesin bir yanıt verilemeyeceğini bilmelisiniz. Çünkü bu bilekliklerin sağ veya sol kola takılmasında hiçbir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri