Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir. Sararan ya da kararan silikonun üzerini pamukla kapatın.
- Kararmış silikonları temizlemek için birkaç doğal malzeme kullanabilirsiniz. Bunlardan biri, karbonat ve su karışımıdır. Bu karışımı silikonun üzerine uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra, bir fırça veya sünger kullanarak silikonu temizleyin.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikonların sararmasının ya da küflenmesinin yani kararmasının nedenleri neme ve suya maruz kalmalarıdır.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir.
Bunun için karbonatla hazırladığınız karışımı silikonlu derz aralarına püskürtebilirsiniz. Püskürtme işleminden sonra, karışımın uygulama alanda 15 dakika beklemesi yeterli olur. Ardından biz bez veya fırça kullanarak derz aralarını temizleyebilirsiniz.
Alkol, güçlü bir temizleyici ve ağartıcıdır. Sararan telefon kılıfı üzerinde de bu nedenle kullanılabilir. %75 oranlı tıbbi alkol şişesi aldıktan sonra kılıfı 10 dakika kadar bu alkol içerisinde bekletmeniz gerekiyor. Sonrasında nemli bir bezle silmeniz yeterli olacaktır.
Karbonat, Sirke ve Limon
Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın. Sirke yönteminde ise kılıfınızı akşamdan sabaha sirke içinde bekletin. Limonun da doğal ağartıcı etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz.
Ilık suyun içerisine soda koyun ve karıştırın. Suyun sıcak ya da çok soğuk olmamasına çok dikkat etmelisiniz. Yünlü bir bez parçasını suya batırın ve fazlasını sıkın. Ardından lekeli alan başta olmak üzere bütün muşambanın silinmesi gerekmektedir.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Bu bağlamda özellikle ısı kullanmak en uygun çözümler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır. Ardından nemli ve temiz bir bez ile ilgili bölge silinmek suretiyle tertemiz hale getirilebilir.
Donmuş Silikon Nasıl Temizlenir? Fayans gibi yüzeylerdeki donmuş silikonu temizlemek için, ısı kullanabilirsiniz. Isı tabancası veya kurutma makinesini silikonu çözülene kadar ısıtın. Ardından nemli bir bezle bölgeyi güzelce silin.
Bunların arasında şeffaf görünüme sahip olan silikon telefon kılıfları da bulunur. Bu kılıflar telefonun rengini görmek isteyen kişilerin birinci tercihidir. Ancak bir zaman sonra özellikle silikondan yapılan kılıflar sararmaya başlar. Bu sebeple sararan telefon kılıfı temizleme işlemini yapmanız gerekir.
Kararmış silikonların temizlenmesi için kabartma tozunu suyla karıştırıp macun kıvamına getirebilirsiniz. Bu karışımı doğrudan kararmış silikonlara uygulayın ve bir süre bekletin. Kabartma tozunun silikonlara nüfuz edip kirleri çözmesi için yaklaşık 15-30 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Önce karbonat ve limon suyunu karıştırıp macun haline getirin ve bir diş fırçasıyla kılıfa uygulayın, ardından bir kapta sirke ile karıştırın. Aynı şekilde, yaklaşık bir saat bekletin ve ardından durulayın.
Çünkü bu materyal leke tutmaya müsaittir ve ne kadar kaliteli olursa olsun, mutlaka sararma meydana geliyor. Gözle görünmüyor olsa da havadaki is, çeşitli partiküller ve özellikle de sigara dumanı silikon kılıflarda zamanla sararma meydana gelmesini beraberinde getiriyor.
Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Bir bez ile lekenin bulaştığı bölgeye aseton uygulayarak temizleyebilirsiniz. Cam bir nesnede bu lekeler mevcutsa kazımak yerine kaldırarak çıkarabilirsiniz. Bunun için lekenin tamamen kurumaması gerekir. Eğer olmazsa da camı çizmeyecek şekilde kazımayı deneyebilirsiniz.
Silikon lekesi genel olarak ısı tabancası ile beraber saç kurutma makinesi kullanmak suretiyle çıkarılmaktadır. Aynı zamanda pasta ile nazik bir şekilde ovalamak suretiyle hemen arkasından tamamen çıkarmak mümkündür.
- Silikon telefon kılıflarının temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Sirke mikrop kırıcı özelliği sayesinde ideal bir temizleme malzemesidir. Bunun için sirkeli suya silikon kabı koymak yeterlidir. Bunun dışında üzerine sirke döküp de temizleyebilirsiniz.
Bunun için temizlemek istediğiniz kılıfı bir kabın içine koyun. Üzerine istediğiniz çeşitte bir sirke dökün. Sirkenin kılıfı tamamiyle kapladığından emin olduktan sonra bu şekilde 1 gün süresince bekleyin. Ardında kılıfınızı durulayıp kurutarak tekrar kullanmaya devam edebilirsiniz.
Duşakabin ya da küvet içinde oluşan küfleri, üzerinde çamaşır suyu ya da temizleyiciler döküp silerek temizleyebilirsiniz. Kimyasal temizleyici kullanmak istemiyorsanız beyaz sirke ve karbonat da kullanabilirsiniz. Küflü yüzeye bir miktar beyaz sirke dökün ve kurumasını bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri