Güç düğmesini basılı tutun
Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Cihazın kapalı olduğundan emin olduktan sonra Ses Yükseltme + Home Tuşu + Güç Tuşu kombinasyonuna aynı anda basın. Çoğu Samsung akıllı telefonunda kullanılan Recovery Mode kombinasyonu budur.
Şarj Döngüsü:
Bu da demek oluyor ki akıllı telefon bataryaları sadece belirli sayıda tamamen doldurulup boşaltılabilir. Bir telefonun bataryasının şarj döngüsü tükendiğinde, konuşma süresi gibi belirli şeyler bozulmaya başlar ve kullanıcılar telefonlarının eskisi kadar uzun süre dayanamadığını fark etmeye başlar.
İlgili 25 soru bulundu
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Yazılım Güncellemeleri ve Ayarları Eğer telefonunuzda kendi kendine açılıp kapanma sorunu yaşıyorsanız, öncelikle yazılım güncellemelerini kontrol etmeniz gerekiyor. Sorunun cevabı ve çözümü, Samsung A52s gibi Android cihazlarda Ayarlar bölümünden Telefon Hakkında > Sistem Güncellemesi bölümüne giderek bulunabilir.
Android akıllı telefon açılıyor ama hemen kilitleniyorsa, cihazı Hard Reset denen metotla yeniden başlatabilirsiniz. Cihazı hard reset yapmak için; Power (açma kapama) ve Home tuşlarına aynı anda basıp bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu işlem kullanılan cihazın modeline göre farklılık gösterebilir.
Telefonun bozulması durumunda kullanılan ve yedek telefon olarak ifade edilen cihazlar için yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. IMEI klonlama sürecinin önüne geçilmesi için 1 yıl boyunca sinyal alınmayan cihazlar BTK tarafından iletişime kapatılacak.
Şarj soket girişinde siyah,turuncu ve yeşil renkte oldukça farklı görünen kabarcıklar meydana gelir. Şarj soket içerisinde meydana gelen bu kabarcıklar oksitlenmeye işaret eder. Böyle bir durumda da telefon şarj soketi arızalanır ve telefonunuz şarj olmaz.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Apple logosunu görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
Sorun gider. Cihazınızı yeniden başlatmak için Güç ve Sesi Açma butonlarını en az sekiz saniye süresince basılı tutun. Telefonunuz yanıt vermiyorsa, telefonunuzu şarja takın ve 30 dakika kadar şarj olmasına izin verin, ardından tekrar deneyin.
Telefon gercekten kapalıysa 1-2 saniyede aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyor.. Açık oldugu zaman bile ulaşılamıyor demesinin bir önemi yok. Eger 1-2 saniye içerisinde aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyorsa telefon gercekten kapalı oluyor.
Kilitli Android cihazı açmak için sırasıyla şunları yapın;
-Android cihazınızı kapatın. -Cihazınızın kapandığından emin olunca ses açma ve güç tuşlarına aynı anda, bir süre basılı tutarak cihazınızı açın. -Bu durumda karşınıza Android Recovery menüsü çıkacak. Bu moddayken cihaza wipe işlemi uygulayın.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Pili dolu olduğu halde kapanan telefonun yüksek ihtimalle pil ömrü bitmiş demektir. Bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanmaktadır. Yani dolu gibi gözüken batarya aslında boş olabilir.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri