Karın germe hakkında merak edilenlerin tek tek ele alınmasını sağlayalım. İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Egzersizler sarkan alt karnınızın altındaki kasların toparlanmasını ve gerilmiş cildin yeniden oluşmasına yardımcı olur. Aynı zaman da yaşam tarzınızda ve diyetinizde değişiklikler yapmak karın bölgenizdeki yağların giderilmesine ve daha sıkı bir karına sahip olmanızı sağlar.
Sarkmış göbeği toparlamak için kişiler gün içerisinde yediği her yiyeceğe dikkat etmelidir. Fazla yağlı gıdaların tüketilmesi, göbeğin daha fazla sarkmasına neden olacaktır. Kişiler az hareket ediyorsa, günlük hareketlerini çoğaltmalı ve gerekirse tempolu yürüyüşler yapmalıdır.
En etkili yöntem; öncelikle diyeti düzenlemek ve daha sağlıklı bir beslenme modeline sahip olmaktır. Diyetinizde karın bölgenizdeki yağlanmaya hafifletecek besinlere yer verin. Fiziksel aktivitenizi arttırın ve karın bölgesine yönelik egzersizler yapın. Günde 8 saat uyumaya özen gösterin.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
İlgili 15 soru bulundu
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Doğumdan sonra anne adayının karnında oluşan çatlak, sarkma ve yağlanmalara karşı en etkili çözüm karın germe ameliyatı yani karın germe ameliyatıdır. Karın germe ameliyatı ile karın derisindeki sarkmalar, üzerinde çatlak olan deri de dahil olmak üzere giderilir.
Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir.
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir. Ancak ayda 15 kilo gibi bir kayıp yaşandığında 1 ay vücudun adapte olabilmesi için yeterli değildir.
Ameliyatsız karın germe, son yıllarda giderek popüler hale gelen bir estetik işlemdir. Bu işlem, ameliyat gerektirmeden, karın bölgesindeki sarkma ve yağ birikimlerini azaltarak daha sıkı ve şekilli bir görünüm elde etmeyi amaçlar.
Spora başladığımız zaman hemen baklava karın kaslarına sahip olmayı istiyoruz ama sabırlı olmalıyız. Karın kası çalışmanın ilk adımı vücut yağ oranını bilmek. Çünkü karın kasına sahip olmanın maalesef belli bir süresi yok. Vücut yağ oranına göre belirlenecek bu süre 6-7 ay da sürebilir, 2-3 ay da.
Pannus olarak da adlandırılan alt karın bölgesi sarkması çeşitli nedenlerle oluşabilir. Genellikle oluşma şekli doğum sonrası ya da aşırı kilolu bireylerin kilo vermesi ile gerçekleşir. Karın bölgesinde bulunan ve iç organları sarmalayan yağların serbest kalması durumudur.
Alt karın bölgesi, doğum ya da düzensiz beslenme alışkanlıkları neticesinde vücudun diğer bölgelerine kıyasla daha hızlı yağlanır. Düzenli antrenman programı çerçevesinde uygulanan alt karın egzersizleri, yağ yakımının hızlanmasını destekleyerek, daha ince bel bölgesine sahip olmayı kolaylaştırır.
Pelvik organ sarkmasında uzmanlaşmış hem ürologlar hem de kadın doğum hekimleri tedaviyi gerçekleştirebilir. Rahim, bağırsak ve vajina sarkması ameliyatları tecrübe gerektiren ameliyatlardır. Farklı ameliyat yöntemleri olduğu için tedaviyi yapacak doktorun geniş bilgi birikimine sahip olması gerekmektedir.
Masaj uygulaması ile göbeğin iç kısmına ulaşılarak detoks etkisi yaratılıyor ve bu sayede göbekteki yağların erimesi sağlanıyor. Karın masajı ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için günde 2 defa ve yalnızca 2 dakika bu masajı uygulamanız gerekmektedir.
Korse, vücudu sıkılaştırmaya ve tekrar şekillendirmeye yardımcı olan bir iç giysisidir. Vücudun belli noktaları için kullanılarak toparlanmaya destek olur. Doğum sonrası korsesi ise karın bölgesindeki gevşemeyi ve sarkmayı azaltmak için kullanılır. Cildi toparlayıcı bir etkiye sahiptir.
Yüz sarkması çoğunlukla yaşla birlikte ortaya çıkar. Ancak genetik yatkınlık, sigara kullanımı, çevresel faktörler ve hızlı kilo alıp verme gibi nedenlerden ötürü genç yaşta da sarkma meydana gelebilir.
Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir. Kol bölgesini sıkılaştırmak için; ağırlık kaldırmak, yüzmek veya diğer güç egzersizlerinden faydalanabilirsiniz.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Bunun için yapmanız gereken tek şey, ortalama olarak 25 kiloyu 8 ay ile 12 ay içerisinde vermenizdir.
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Obezite ameliyatının ardından kilo vermeye başlayan her hastada deri sarkması yaşanmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri