Türkçede en çok karıştırılan kelimeler içerisinde sarımsak gelir. Bu kelimenin doğru yazılışı ise sarımsak olarak öne çıkar. Genelde yazım hatası olarak ise sarmısak şeklinde ifade edilir.
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı vakit bu kelimenin doğru yazılışı, 'Sarımsak' olarak ön plana çıkar.
Eski TDK Sözlük'e ve bugünkü Dil Derneği'ne göre doğru yazım "sarmısak" şeklinde fakat TDK güncel Türkçe Sözlük "sarımsak" yazımının doğru olduğunu belirtiyor.
Sıklıkla "yalnış" şeklinde telaffuz edilse de kelimenin doğrusu "yanlış" şeklindedir.
Bu kelimenin fiyat mı, fiat mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı fiyat şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Okul fiyatlarına gelen zamlar çok tepki çekti.”
İlgili 16 soru bulundu
ŞOFÖR NASIL YAZILIR? Şoför kelimesi yazılışı genellikle 'şöför' şeklinde karıştırılsa da aslında doğru yazımı 'şoför' şeklinde olmalı.
Üzüntü, kaygı ve tasa anlamı taşıyan ıstırap kelimesi Arapça kökenlidir. Okunuş ve yazılışı merak konusu olan ızdırap, pek çok kişi tarafından bu haliyle kullanılır. Fakat ızdırap kelimesinin doğru yazılışı Istırap olacaktır.
Yaygın olarak kullanılan "KİPRİK" yazımı ise doğru bilinen yanlışlardan bir tanesidir. Türk Dil Kurumuna göre kelimenin doğru yazımı "kirpik"tir.
Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''meyve'' şeklindedir. Eğer meyva şeklinde yazılırsa bu yanlış bir kullanım olur.
Türk Dil Kurumu'na göre ''kurdele'' olarak yazılmaktadır.
Türk Dil Kurumu Türkçede yer alan kelimelerin doğru yazılışını gösterir. Kurum üzerinden bakıldığı vakit ise TDK açısından da bu kelime 'maydanoz' şeklinde yazılır.
Bu sözcüğün doğru şekilde yazılışı, 'Şarj' şeklinde öne çıkmaktadır. Özellikle yazımı ile beraber aynı zamanda okunuşu üzerinden çok fazla hata yapılan bir sözcüktür. Genelde doldurma ya da yükleme şeklinde anlamı olan bu kelime, günlük hayatta en çok kullanılan sözcüklerden biridir.
Bu kelime genellikle yeşil baş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yeşilbaş şeklinde olmalıdır.
Bu kelimenin doğru yazılışı ise sarımsak olarak öne çıkar. Genelde yazım hatası olarak ise sarmısak şeklinde ifade edilir.
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman o Kelimenin doğru yazılışı karnabahar şeklindedir.
Gün içerisinde bir şekilde espri kelimesini kullanırız. Espri kelimesinde p ve r harfleri arasında, söylenmesinde olduğu gibi, i harfi gelmez. Yani espri olarak yazılır.
Çünkü mü çünki mi? Bu kelimenin doğru yazımı "çünkü" olarak ortaya çıkıyor. DOĞRU KULLANIM: Seni çok seviyorum çünkü seninle vakit geçirmekten aşırı derecede mutluyum. YANLIŞ KULLANIM: Mbaye Diagne bir türlü kendini yeşil sahaya veremiyor çünki aklı başka yerde.
Aferim yazım şekli yanlış olarak kabul edilmektedir. Kelimenin asıl kullanımı da "aferin" şeklindedir.
Yani kelimenin "kibrit" şeklinde yazılması ve bu şekilde okunması gerekir.
Bu ifadenin doğru yazılışı sürpriz şeklinde olacaktır.
İşte, merak edilen tüm detaylar. Yalnız kelimesinin doğru yazılışı "yalnız" şeklindedir. Kişiler bu kelimeyi "yanlız" şeklinde yazarak yazım yanlışları yapabiliyor. Kişiler konuşurken kelimeleri doğru şekilde söylese de, yazarken hata yapabiliyor.
Çok sık gerçekleştirilen yazım hataları içerisinde egzoz kelimesi geliyor. Bu doğrultuda hem okunuşu hem de yazılışı üzerinden kelimenin gerçek yapısı, 'Egzoz' olarak öne çıkmaktadır. Bu şekilde cümle içerisinde ya da tek başına amaca uygun biçimde kullanılabilir.
Bazı örneklerde görülen "rotar, roter" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "rötar"dır.
TDK'ya göre hoşçakal kelimesinin bitişik veya ayrı yazılması gerektiği kurallar çerçevesinde belirlendikten sonra doğru kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna Göre Hoşçakal Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
Bu kelimenin doğru kullanımı kravat şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri