Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Kişiler sağlıklı olduğu için sarımsağı fazla tüketmek isteyebilirler ama fazla tüketim başta mide olmak üzere sağlık üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Çok fazla sarımsak tüketildiğinde mide hastalıkları tetiklenebilir. Gastrit ve reflü problemleri yaşanabilir. Bunun yanı sıra midede yanma ve ağrı meydana gelir.
Her gün sarımsak yutmak, içerdiği antioksidan, mineral ve vitaminler sayesinde vücuda direnç kazandırır. Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler. Tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Kullandığımız birçok sentetik ilacın yan etkileri var. Sarımsağın yan etkisi sadece kokusu. Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek.
Sarımsak alerjisi, mide krampları ve kusma gibi belirtilere neden olabilir. Alerji, vücut yabancı bir maddeyle temas ettiğinde aşırı tepki vermesiyle ve bağışıklık hücrelerinin bu maddelere karşı yanıt oluşturmasıyla ortaya çıkar. Bu reaksiyonlar hafiften şiddetliye kadar değişebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Sarımsak faydalı besin kaynakları arasında yer alan insan vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Fazla tüketilmesi, özellikle çiğ tüketilmesi halinde midede şişkinlik ve gaz söz konusu olmaktadır.
Sarımsaktaki etkin sülfür bileşiği DADS'ın tansiyonu düşürür. Bu nedenle düşük tansiyon olan kişiler sarımsak tüketmemelidir. Ayrıca düzenli tüketmek kan damarlarının esnekliğini arttırır.
Sarımsak yutma, vücutta oluşan iltihaplı hastalıklara karşı antibiyotik etkisi yapar. Kolesterolü düşürür ve idrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyona iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.
'SARIMSAK VÜCUDU KORUYOR'
“İlaçlar gibi sarımsağın da yan etkileri olabilir. Aşırı yenildiğinde baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, alerjik cilt reaksiyonları, cilde sürülmesiyle cilt yanıkları, bulantı, kusma, kanama bozuklukları gibi yan etkileri yapılan araştırmalarda gözlenmiştir.
Bilimsel tespitlerde sarımsağın, sperm sayısını artırdığı ve kanın cinsel organlara akışını hızlandırıp sperm kalitesini de artırdığı belirlenmiştir. Pek çok kültürde sarımsağın afrodizyak olduğu düşünülmektedir. Sarımsak cinsel organlara giden kanı artırdığı düşünülen allicin isimli bir madde içerir.
Birçok faydası bulunan sarımsağın çok sık tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Flavonoidler: Flavonoidler içeren bazı yiyecekler ülserin tedavisinde fayda sağlarlar. Sarımsak, soğan, elma ve kerevizde yeterince bulunur. Ülserin gelişmesini önleyerek mide zarını korumaya yardımcı olurlar.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
İçerikleri nedeniyle sarımsak ve soğan gibi sebzeler gaza neden olduğu için mide şişkinliğine yol açabilir. Brokoli ve lahana gibi sindirimi zor olan yeşil sebzeler şişkinlik nedeni olabilir.
•H.pylori enfeksiyonuna bağlı gastrit vakalarında; -Zencefil tüketiminin olumlu etkisi vardır. -Sarımsak, soğan, elma, kereviz gibi flavonoidlerden zengin gıdalar bu bakterinin çoğalmasında önleyici etki sağlayabilir.
Sarımsak, yemekle birlikte tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır, doğal antibiyotik özelliği sayesinde iltihapların iyileşmesini hızlandırmakta yardımcı olur.
Sarımsak, etkili bir cilt temizleyici ve birçok cilt rahatsızlığının tedavisine yardımcı olan bir antibiyotiktir. Ayrıca, hücre sentezinde, UV ışınlarına karşı korunmada ve yaşlanmayı geciktirmede de yardımcı olur. Astım hastaları yan etkileri olabileceğinden sarımsak tüketmemelidir.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Pıhtılaştırıcı fibrini parçalayarak kanı doğal olarak inceltir. Tüm bu farklı maddelerin yardımıyla sarımsak, kan sulandırıcı ilaçların aksine tamamen doğal bir şekilde ve yan etkileri olmaksızın kan pıhtılarını etkisiz hale getirebilir ve tromboz ile felçleri önleyebilir.
Sarımsağın içeriğindeki sülfüroz içerikler sarımsağın aromasıyla birleşince rahatlatıcı bir etki yapar. Böylelikle uyku problemi yaşayanlar için hızla uykuya dalmayı kolaylaştırır, daha rahat uyuyabilmeyi sağlar.
yeniden yapmaya başladığım şey. sarımsağın sayısız faydası zaten artık herkesin malumu. ama gece yatmadan önce hap gibi yutmak özellikle faydalı. vücuttaki toksinleri temizliyor, çok güçlü bir antioksidan.
Soğan ve sarımsak kısa zincirli karbonhidrat kaynaklarından zengin olduğundan pişmiş olarak hatta soğan, sarımsak tozu halinde tüketildiğinde bile mideyi rahatsız edebilir, gaz ve şişkinliğe neden olabilir.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır. Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır.
Sarımsağın faydalı özelliklerinden yararlanmak için çiğ olarak yemeklere eklenmeli ve çiğnenerek, doğranarak ya da ezilerek tüketilmelidir. Sarımsak yutmanın bilindiği gibi bir faydası yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri