Sarımsakların taneleyip yıkıyoruz, folyo yada yağlı kağıda tereyağını bırakıp, üzerine sarımsakları ve baharatları ilave edip, harmanlıyoruz ve 200 derece fırında 20 ila 25 dakika fırınlıyoruz.
Fırında Sarımsak Tarifi Nasıl Yapılır? Bütün sarımsağın başını biraz kesin (resimde görünüyor), folyoya sarıp 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen sarımsakların üzerine zeytin yağı gezdirin. Et yemeklerinin yanında, sos, ezme, tost, sandviç gibi tariflerde kullanın.
Sarımsağı sarıp 200 derece fırında hemen hemen 1 saat pişirin.
SARIMSAK NASIL KÖZLENİR? Sarımsaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra folyo ya da yağlı kağıdın serildiği fırın tepsisine konur ve 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir. Sarımsakların kabuklarını soymadan yağsız tavada 10 dakika kadar kavrulur. Ardından kabukları soyularak tüketilir.
İlgili 32 soru bulundu
İşte 6 adet ızgarada pişmiş sarımsak yediğinizde 24 saat içinde olacaklar: KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜZENLER Kolesterol seviyesini düzenler, damarların temizlenmesini sağlayarak kalp hastalıklarından korur. DOĞAL ANTİBİYOTİK KAYNAĞI Doğal antibiyotik kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribi önler.
Allinaz enzimi ısı ile görevini kaybedeceğinden sarımsağın sağlığa yararlı etkilerinin korunması için ezilip çiğ yenilmesi önerilir. Pişirmek kaçınılmaz olduğunda ise kaybı biraz olsun önlemek için ezilmiş sarımsağı en az 10 dakika kadar bekletip daha sonra pişirilmek üzere yemeğe eklenmesi önerilir.
Sert kabukları çıkarılan sarımsaklar yaklaşık 6 mm kalınlığında dilimlenir. Dilimler halinde kesilen sarımsak bir elek üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar yaklaşık 50 derecelik bir fırında kurutulur.
Sarımsakları fırına girebilecek bir kaba koyun. Sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı dökün. Tane karabiberleri de serpiştirip bütün sarımsaklara yağ temas edebilmesi için karıştırın. Sarımsaklarınız çatalla kolayca ezilebilecek bir kıvama geldiğinde hazır olacaktır.
Kişiler sağlıklı olduğu için sarımsağı fazla tüketmek isteyebilirler ama fazla tüketim başta mide olmak üzere sağlık üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Çok fazla sarımsak tüketildiğinde mide hastalıkları tetiklenebilir. Gastrit ve reflü problemleri yaşanabilir. Bunun yanı sıra midede yanma ve ağrı meydana gelir.
Kalp, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi için oldukça faydalı olan közlenmiş sarımsak, vücut direncini artırmaya katkı veriyor. İçeriğinde yüksek miktarda A, C ve B vitamini kompleksi barındıran sarımsak ve közlenmiş sarımsak, kış hastalıklarına ise birebir...
GÜNDE 6 DİŞ KÖZLENMİŞ SARIMSAK YERSENİZ...
6 ve 10 saatleri arasında da içerdiği vitaminler vücudun savunmasını kıran serbest radikallerin seviyesini düşürür. Kandaki trombosit hücreleri de dengeleyerek eklemlerde oluşma ihtimali olan ödemleri engeller.
Patatesleri 12-15 dakika arası haşlayın ve fırın tepsisine alıp çatalla patlatıp hafifçe ezin. Biberiye ve sarımsağı ince ince doğrayın, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Hazırladığını sosu patateslerin üstünde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 fırında 10-15 dakika pişirin.
Sarımsakların kolay soyulabilmesi için kısa bir süre sıcak suda bekletilmesi yeterli. Sadece 1 dakika sonra, kabuklarından ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Ardından, ellerinizi ıslatıp sarımsakları ovalayarak, kabuklarından ayrılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Sarımsak çok çabuk yanar. Bu nedenle kavurmak için tavaya ya da tencereye attığınızda altının çok açık olmamasına dikkat edin. Sarımsağın kokusu 30 saniyede çıkar, fazlasına ihtiyaç yoktur.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
“Confit” Fransızca'dan gelen “koruma” anlamında bir sözcük. Genelde etler için kendi yağında düşük ısıda pişirme tekniği olarak açıklanır. Konfi tekniği ile pişirme sarımsağın keskin tadını yumuşatır ve tatlandırır, sarımsak kıvamını kolay ezilebilir ve sürülebilir hale getirir.
Pişirme tekniği olarak bilinen konfit kelimesi muhafaza etmek anlamını taşır. Yemeğin kendi yağıyla ve içinde muhafaza edilmesi ise konfittir. Konfi tekniğinde bir yemek bekletilerek, kısık ateşte uzun süreli pişirilir. Konfi tekniğinde yemeğin ısısını kendi kendine pişerken iyi ayarlamak gerekir.
200 dereceye ayarladığınız fırında sarımsaklar iyice kuruyana kadar kavurun. Rengi değişip sertleşen sarımsakları bir tülbentin ortasına yerleştirin ve soğuyana kadar bekleyin. Soğuduklarında ise tülbenti havanın içine koyarak un kıvamına gelene kadar iyice dövün.
Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.
Öksürük için parmağa sarımsak sarmak
Kesilen sarımsak uç kısımları üste bakacak biçimde baş parmağa konur. Sarımsakları sabitlemek için tıbbi amaçlı bantlar kullanılabilirsiniz. Kadınlar için sağ el, erkekler için ise sol el başparmağına uygulamayı yapmak önerilmektedir. Yanma hissettiğinizde çıkartmalısınız.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Birçok faydası bulunan sarımsağın çok sık tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri