Sarımsak turşusunun en önemli yanı karaciğer enfeksiyonlarına karşı önlem almasıdır. Sadece karaciğer değil aynı zamanda kalp sağlığını korur ve şişkinlik ya da gaz gibi problemlerin önüne geçer. Cildin farklı bölümlerinde meydana gelen lekeler ile beraber akne ve sivilcelere karşı da oldukça etkilidir.
Sarımsak turşusu ciltteki akne ve sivilce oluşumunu engeller. Kalp ve damar sağlığının yanı sıra mide hastalıklarına da iyi gelir. Sarımsak turşusunu tüketmeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişilerin gün içinde daha enerjik oldukları da ispatlanmıştır.
Mideyi Hastalıklardan Korur
Genel olarak sarımsak turşusunun yararları listelerinde mideyi hastalıklardan koruması yer alır. Mideyi doğal antibiyotik olarak sarımsak turşusu korumaktadır. Sarımsak turşusu içerdiği vitaminler ile midenin temizlenmesini ve mikroplara karşı dirençli olmasını sağlar.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Afrodizyak etkisi vardır. Sarımsağın yutularak tüketilmesi cinsel performansı artırır. Damarları genişletir ve kalp sağlığına iyi gelir.
İlgili 44 soru bulundu
Bağışıklığı güçlendiren sarımsak turşusunun nasıl tüketileceği de son derece önemlidir. En güçlü antibiyotik olan sarımsağın turşusu doğru tüketildiği zaman vücuda büyük faydası olacaktır. Sarımsak turşusunun fazla tüketimi ise ciddi tansiyon sorunlarına neden olur.
Sarımsakları 500 gramlık kavanoza boşluk kalmayacak şekilde doldurun. 2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın. Karışımı kavanoza dökün ve kapağı hava almayacak şekilde kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.
GÜNDE KAÇ SARIMSAK YEMELİ? Sarımsak bileşen açısından en yüksek değerlere sahip bitkidir. Tüketiminde dikkatli olunmadığı takdirde olumsuz etkiler görülebilir. Bu yüzden kişilere günden en fazla iki adet çiğ sarımsak yutması önerilir.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsağın mikrop öldürücü özelliği kafa derisindeki sorunlardan sorumlu mikrop ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün. Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın. Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin. Bu sürenin sonunda sarımsak turşunuz hazır olacaktır.
Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. aralarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun. Ayrı bir kapta sirke, tuz ve şekeri karıştırıp salatalıkların üzerine dökün. Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun. Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin.
Sarımsak; damarların genişlemesini sağlar, kanın akıcılığını artırır, dolaşımı hızlandırır, damar içi pıhtılaşmaları engeller ve kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca, kalbi besleyen koroner damarları genişletir, kalp kasını güçlendirir.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Sarımsak gaz yapan besin maddesi olması ve fazla tüketilmesi halinde hem anne hem de bebeğe süt aracılıyla geçebilmekte ve gaz oluşturabilmektedir.
Sarımsak turşusun faydaları nelerdir? Anne adaylarının ve reflü ve mide sorunu olan kimselerin tüketmemesi gereken bu turşu diyeti, yağ yakma özelliğine sahip olduğundan dolayı kısa zamanda kilo vermenizi sağlayacaktır. Ayrıca bu turşu, tokluk hissi yaşatarak acıkmanızı önler.
Sarımsaklar boş kavanozun içerisine kabuklarıyla birlikte konulup kapağı kapatıldıktan sonra 10-15 kez sallanır. Bu işlem sonunda sarımsakların kendiliğinden soyulduğunu göreceksiniz. Yıkanan sarımsaklar kavanoza konulur. Diğer malzemeler de eklendikten sonra kavanozun ağzına strec film kapatılıp kavanoz kapatılır.
4.gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Arada sırada kontrol edilerek ters düz edilir. Bir 1-2 hafta sonra turşunuz hazır.
Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza koyun. Son olarak taze sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı ya da sıvıyağ dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Öncelikle 5 diş sarımsağın kabuklarını ayırın ve güzelce yıkayın. Ardından kavanoza koyun. 1 çay bardağı sirke, 2 çay bardağı su ve yarım kahve fincanı tuz ekledikten sonra kavanozun ağzına strec film kapatın ve kavanoz kapağını kapatın. Yaklaşık 1 ay içinde sarımsak turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Öncelikle kabukların üzerinde, yüzeyinde koyulaşmalar, renk değişiklikleri varsa o sarımsak bozulmuş demektir. Yeşil filizler de o sarımsağı tercih etmemeniz gerektiğine işaret eder.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Kızarıklık, şişlik, ağrı, ısı artışı ve etkilenen yerde fonksiyon kaybı olması iltihabın temel belirtileridir. İltihabın sebebi enfeksiyon ise antibiyotik ve antifungal gibi ilaçlar ve kremler kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri