Sarımsak kadar sarımsak turşusu da faydalı olduğundan sıkça tüketilen bir turşudur. Cilt, saç ve göz sağlığında da faydaları ispatlanmıştır. Gün içinde sarımsak turşusu tüketen kişilerin daha enerjik oldukları da tespit edilmiştir. Sarımsak turşusunu evde kurarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Cildi tazeleyen sarımsak turşusu, ciltte akne ve sivilce oluşumunu engeller. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur. Sarımsak turşusu enerji verdiği için yağ yakımında etkilidir. Bu turşunun en büyük faydalarından birisi, akciğerde enfeksiyon oluşumunu engellemesidir.
Kendisi başlı başına önemli bir besin kaynağı olan sarımsağın turşusunun da bir o kadar faydalı olduğu aşikar… Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak turşusu, her türlü hastalıktan korunmamıza yardımcı oluyor.
Hayır bir tehlikesi yoktur, bozulma değildir…” Sarımsaklar turşu içerisinde mavi renge neden dönüyor ve tüketim tehlikesi var mıdır? Hayır bir tehlikesi yoktur,... Brokolide yüksek seviyelerde SÜLFORAFAN bileşiği yer alır.
GÜNDE KAÇ SARIMSAK YEMELİ? Sarımsak bileşen açısından en yüksek değerlere sahip bitkidir. Tüketiminde dikkatli olunmadığı takdirde olumsuz etkiler görülebilir. Bu yüzden kişilere günden en fazla iki adet çiğ sarımsak yutması önerilir.
İlgili 43 soru bulundu
Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde düzenli olarak sarımsak tüketen erkeklerde cinsel organlara ulaşan kan miktarı artar ve cinsel güç arttırılır. Buna ek olarak sperm sayısı ve kalitesi de arttırıldığından bebek planlayan çiftlerin düzenli olarak sarımsak tüketmesi önerilmektedir.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsak turşusun faydaları nelerdir? Anne adaylarının ve reflü ve mide sorunu olan kimselerin tüketmemesi gereken bu turşu diyeti, yağ yakma özelliğine sahip olduğundan dolayı kısa zamanda kilo vermenizi sağlayacaktır. Ayrıca bu turşu, tokluk hissi yaşatarak acıkmanızı önler.
Sarımsak ve limonun kan basıncı üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını ifade eden uzmanlar tedavi amacıyla kullanılamayacağını belirtiyor.
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
Çok fazla tüketilen turşu mide içindeki asidin dengesizleşmesine yol açar. Asit artıkça ülser ve reflü gibi hastalıkların yaşanmasına neden olabilir. Hatta ciddi boyutları ise mide kanserine bile zemin hazırlayabilir. Turşu vücuttaki suyun hızlı emilimini sağlar.
Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün. Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın. Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin. Bu sürenin sonunda sarımsak turşunuz hazır olacaktır.
Sarımsakları 500 gramlık kavanoza boşluk kalmayacak şekilde doldurun. 2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın. Karışımı kavanoza dökün ve kapağı hava almayacak şekilde kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.
Mideyi Hastalıklardan Korur
Genel olarak sarımsak turşusunun yararları listelerinde mideyi hastalıklardan koruması yer alır. Mideyi doğal antibiyotik olarak sarımsak turşusu korumaktadır. Sarımsak turşusu içerdiği vitaminler ile midenin temizlenmesini ve mikroplara karşı dirençli olmasını sağlar.
Fermente bir yiyecek olduğu için bakteri açısından zengin. Bu bakteriler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlar ki güçlü bir bağırsak florası güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına gelir. Turşu ile gelen yararlı bakteriler aynı zamanda bağırsaklarda K vitamini yapımına destek olur.
Tuz, hipertansiyonun ortaya çıkmasında, kan basıncının yüksek olmasında ve ilaçların etkisinin engellenmesinde önemli rol oynamaktadır. Günlük tuz alımı 4 gramdan az olmalıdır (bir çay kaşığı). Ülkemizde normal beslenme ile günde 15-20 gr kadar tuz alındığı hesaplanmaktadır.
Muz: Potasyum bakımından zengin olan muz, kan basıncını düzenler. Günde 2 adet muz yemek, yüksek tansiyonu düşürmeye yardım eder.
Başınızı soğuk su ile yıkamanız yüksek tansiyonunuzu düşürmek için doğru bir adım olacaktır. Çünkü soğuk su sinirlerinizi uyardığı için tansiyonunuzun düşmesine ön ayak olacaktır. Kekik tüketimi ya da kekik suyu kaynatılması, düşürmekte yararlı olacaktır. Yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz.
Berrak sarımsak turşusunun 100 gramında 114 kalori bulunmaktadır. Berrak sarımsak turşusunun 100 gramı 25 gram karbonhidrat, 5 gram protein içermektedir.
Çin sarımsağı zararlı mı? Yerli üretim sarımsağa oranla Çin sarımsağının besin değeri bir hayli düşüktür. Uzmanlar bu sarımsağın tüketimini uygun görmediklerini Çin pazarından gelen bu gıdadan kesinlikle uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.
Vücuttaki şeker oranını dengeler, pankreasın yenilenmesini sağlar. Böbrek ve safra taşlarını eritir, idrar söktürür. Vücuttaki şişkinliği yok eder ve dokularda ödem oluşmasını engeller. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapar.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
HER GÜN SARIMSAK YERSEK NE OLUR
Her gün sarımsak yutmak, içerdiği antioksidan, mineral ve vitaminler sayesinde vücuda direnç kazandırır. Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler. Tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Kişiler sağlıklı olduğu için sarımsağı fazla tüketmek isteyebilirler ama fazla tüketim başta mide olmak üzere sağlık üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Çok fazla sarımsak tüketildiğinde mide hastalıkları tetiklenebilir. Gastrit ve reflü problemleri yaşanabilir. Bunun yanı sıra midede yanma ve ağrı meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri