Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Satıcının ürünü iptal etme hakkı var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Satıcının ürünü iptal etme hakkı var mı?

"Olağanüstü durumlarda satıcının iptal hakkı vardır" Bu tür durumlarda ancak satıcının iptal hakkı vardır. Böyle bir durumu da 3 gün içinde tüketiciye bildirip onun parasını da azami 14 gün içinde iadesi gereklidir" diye konuştu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Satıcı siparişimi iptal edebilir mi?

Evet, satıcılar dilerlerse siparişlerini iptal edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dolap-help.freshdesk.com

Mağazadan alınan ürün iptal edilir mi?

TKHK'da, satış yerindeyapılan ve peşin ödenen satışlarda ise, satışa konu üründe herhangi bir “ayıp bulunmuyorsa”, tüketicilere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal85.com

Satıcının iade almama hakkı var mı?

Hayır, alamazsınız. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, mağaza, işyeri gibi satış mekânlarında yapılan peşin satımlarda satışa konu mallarda herhangi bir ayıp yoksa tüketicilerin değişim veya iade etme hakkı bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirikkale.gov.tr

Online alışverişte satıcı ürünü iptal edebilir mi?

Tüketici Kanunda internet üzerinden alınan ürünler mesafeli sözleşme kapsamına alındığı için bu ürünleri sebepsiz yere hiçbir cezai şart ödemeden iade edilebilmektedir. Böylece internet üzerinden alınan ürünlerde cayma hakkı kanunen zorunlu olarak tanınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzhukukburosu.com

Bu Tuzağa Düşme! Satın Alınan Ürünün Değişim - İade Şartları Nelerdir?

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Iade kabul etmeyen satıcı nereye şikayet edilir?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortaca.gov.tr

Hangi ürünlerde cayma hakkı kullanılamaz?

Unutulmamalıdır ki, “Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler” cayma hakkı kapsamı dışındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukfuar.com

Cayma hakkı hangi tür satışlarda vardır?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Koşulsuz iade hakkı kalktı mı?

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde, 23 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeyle, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

14 gün içinde cayma hakkı kalktı mı?

E-ticaret kapsamındaki mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının 14 güne çıkarılması 1 Ocak 2024'te yürürlükte olacak. Yapılan yeni düzenlemenin cayma hakkının kullanımı dışındaki hükümleri ise 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Her mağaza iade kabul etmek zorunda mı?

6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda, mağaza-firmadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yurtsevenhukuk.com

Tüketicinin cayma hakkı kaç gün?

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Koşulsuz iade hakkı nedir?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketicilerdernegi.org.tr

Internetten ürün siparis iptali CEZA VAR MI?

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde, malın size teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkınız bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Trendyol satıcı siparişi iptal ederse ne olur?

Satıcı hesabı derhal askıya alınır. Ancak satıcı fesih talep ederse hesap kapatılır. Askıya alma durumu için hesabınızı dilediğiniz zaman aktif hale getirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akademi.trendyol.com

Satış iptali ne zaman yatar?

İPTAL VE İADE POLİTİKASI. Satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 14 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve alıcıyı borç altına sokan belgeleri alıcıya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: detayyayin.com.tr

Ürün iade şartları değişti mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile internetten satın alınan teknolojik ürünlerde "koşulsuz iade dönemi" devri sona erdi. Ürünlerin iadesi sadece kusur varsa yapılabilecek. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Ürün iade hakkı var mı?

1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulticaret.com

Iade yoktur yasal mı?

Ürün İadesinde Tüketici Hakları Nelerdir? Mağazadan bir ürün aldınız ve eve geldiğinizde ürünü beğenmediğinizi iade etmek istediğinizi fark ettiniz. Maalesef, kanun gereği mağazalarda yapılan peşin satın alımlarda, alınan üründe bir ayıp yoksa tüketicilerin iade etme veya değişim isteme hakkı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: besler.av.tr

Tüketici mahkemesi masraflarını kim öder?

Kural olarak açılacak her davada davacı tarafın yargılama harçlarını ödemesi gerekmektedir. Yargılama harçlarının bir kısmı dava açılırken ödenmesi gerekirken bir kısmı ise davanın devamı esnasında veya kanun yolları aşamasında mahkemeye ödenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Cayma bedeli hangi durumlarda ödenmez?

İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozavukatlik.net

Hangi durumlarda cayma bedeli?

Cayma Bedeli Hangi Durumlarda Ödenir? Cayma bedeli ürün veya hizmeti belirli bir süre kullanacağınıza dair verdiğiniz sürede kullanmadığınızda istenir. Buradan yola çıkıldığında vermiş olduğunuz taahhüt süresi bitmeden, hizmeti iptal etmek istediğinizde bu ücret sizden talep edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turk.net

Tüketici olarak sahip olduğumuz haklar nelerdir?

Temel Tüketici Hakları Nelerdir?
  • Temel İhtiyaçları Karşılama Hakkı
  • Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı
  • Ekonomik Çıkarların Korunması (Tercihte Bulunma Hakkı)
  • Bilgi Edinme (Bilgilendirme Hakkı)
  • Eğitilme Hakkı
  • Tazmin (Zararların Giderilmesi Hakkı)
  • Örgütlenme ve Temsil Edilme (Sesini Duyurma Hakkı)
  • Temel Tüketici Hakları

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Cayma hakkı nasıl bir haktır?

Cayma hakkı, bozucu yenilik doğuran bir hak, hakkın kullanılması ise bozucu yenilik doğuran bir işlemdir. Cayma hakkının kullanılasıyla, eser sahibinin daha önce eser üzerinde bir başkasına devrettiği ya da lisans tanıdığı mali hakkı kendiliğinden eser sahibinin malvarlığına geri döner.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

Tüketici haklarına şikayet edince ne olur?

Eğer tüketici satın aldığı mal konusunda herhangi bir ayıplı ya da eksik söz konusu ise, tüketici hakem heyetine başvuru hakkına değerlendirebilir. Aynı zamanda elde edilen mal ya da hizmet üzerinden bir kusurlu durum var ise, yine aynı şekilde başvuru gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT