Bir litre suyun içerisine dökmeniz gereken saten alçı miktarı 3 kilodur. Bu hazırlık aşamasında hızlı davranmalısınız. Alçı sıvalar çabuk donan yapıda olduğu için kovada çok bekletmemeniz gerekir. Hazırladıktan sonra çabuk kullanmaya başlamalısınız.
Alçı 8-30dk arasında harç halinde donmaya başlar, hızlı donan (saten alçı) yaklaşık sekiz dakikada donarken sıvanın kalınlığı arttıkça sıvanın donma süresi de artacaktır. Boya yapmak için bekleyecekseniz en az 13-14 saat beklemenizi tavsiye ederim.
Saten Alçı Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
açısından önemlidir. Uygulama sonrasında kuruma süresi yaklaşık 5-6 saattir. Bu nedenle uyguladıktan sonra kuruma süresini bekleyene kadar alanı kullanmamalısınız.
ABS Çabuk Donan Alçı (kartonpiyer Alçısı) 3 Kg.
Alçının çabuk donmasını engellemek istiyorsanız, suyun içine onda bir oranında sirke ya da bira katın.
İlgili 37 soru bulundu
KULLANIM SÜRESİ Tekne içerisindeki harç yaklaşık 8 – 13 dakikada donmaya başlayacağından kartonpiyer imalatında seri davranılmalıdır. DONMA SÜRESİ Kalıp üzerindeki KARTEK harcı yaklaşık 30 dakikada donacaktır.
70 gr su üzerine 100 gr oranında saten alçı ilave etmelisiniz. Uyguladıktan sonra kuruması için ortalama 5-6 saat beklemelisiniz. Genel olarak saten alçıyı, alçı sıva ve alçı plaka üzerine uygulayabilirsiniz.
Saten alçı, boyama öncesindeki son aşamadır. Sıva alçısı ise ondan önceki aşamadır. Sıva alçısı, saten alçıya göre daha kaba ve kalındır. Saten alçı, ince sıva olarak kullanılabilir.
Alçı yüzeye bağlı olarak standart olarak üç kat uygulanır. Birinci kat alçı sıva alçısı iki kat alçı sıva ve saten alçı karışımı üçüncü kat ise sadece saten alçı uygulanır.
Saten alçı, boya öncesi yapılan son kat alçı türüdür. Saten alçı macun kıvamındadır. Kolay uygulanır. İnce ve özel tane dağılımı sayesinde sert, pürüzsüz bir yüzey oluşturur.
Kuruma Süresi Saten Alçı Astarı uygulamasından 24 saat sonra üzerine Marshall su bazlı iç cephe boyaları ve kaplamaları kullanılabilir.
Alçı taşının %30'luk kalsiyum klorit solusyonunda kalsinasyonu ile elde edilir. Bu yöntemle elde edilen toz partikülleri daha yoğun ve küboidal şekilli ve yüzey alanı azalmıştır. En güçlü ve en pahalı alçı tipidir.İnley ve kron yapımında yani yüksek direnç ve yüksek sertlik gerektiğinde kullanılır. Tip IV alçı denir.
Astar nedeni ile oluşan kumlu görüntüyü ortadan kaldırmak için ince zımpara kullanabilirsin. Zımpara işleminden sonra bir bez ile yüzeyin tozunu aldıktan sonra, boyamaya başlayabilirsin. Boyama için en doğru zaman, geçiş dönemleri olarak bilinen ekim ve nisan aylarıdır.
KULLANIM ŞEKLİ Temiz bir kaba temiz su konulur. Üzerine Alçıbay Saten Perdah Alçısı sepelenir. Yeterli oran elde edilene kadar devam edilir (10 kg alçı / 6.5 l su ).
Duvar yüzeyi ile iyice yapışır, dayanıklı bir katman oluşur. Saten alçı mukavemet özelliği yüksek bir duvar kaplama malzemesidir. Tüm duvar ve tavan yüzeyleri için saten alçı uygulaması yapılabilir. Bu alçı çeşidi genellikle iç mekanların yüzeyleri için tercih edilir ve iç kısımları kaplaması daha uygun yapıdadır.
Yüzeye daha önceden sıva uygulaması yapıldığı için yüzey kuruduktan sonra şayet kabarcık, çıkıntı ve artıkların giderilmesi için ''Raspalama'' yani spatulayla temizleme işlemi yapılmalıdır. Bu sayede sıva üzerinde bulunan mastar izleri de rahatlıkla kaybolmaktadır.
Özellikleri: Beyaz çimento esaslı, tek bileşenlidir. Alçı ve alçı bazlı malzemelere göre yüksek aderans ve dayanıklılığa sahip olduğundan çatlama yapmaz. Suya ve neme karşı dayanıklı olduğundan kürlendikten sonra suyla temas ettiğinde yumuşama yapmaz.
Alçı sıva oldukça sağlıklıdır. Nefes alan doğal bir malzemedir. Sahip olduğu pH değeriyle de insan cildine en uygun malzemedir.
Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
Alçı çok gevrek bir malzemedir. En ufak bir çekme gerilmesinde dahi çatlar. Bu nedenle bu bölgelerde kapıyı açıp kapatmaktan kaynaklanan ve pencereyi açıp kapatmaktan kaynaklanan alçı çatlakları gözlemlenebilir.
Saten Alçı, alçıpan veya sıva yapılmış yüzeylerde, boya öncesi son kat düzeltme yapmaya yarayan bir alçı sıva türüdür. Son kat boya öncesi, boşlukları, pürüzleri kapatarak düzgün ipeksi bir yüzey elde etmeye yarar. Saten perdah alçısı veya adları da verilmektedir.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
Bu işlem sayesinde alçıyı kısa sürede istediğiniz düzeye getirebilirsin.Saten alçılı yüzeylerde ince zımparalar kullanmalısın. Kalınlığı 200-220 civarında olan zımparalar kullanarak saten alçının çizilmesini önleyebilirsin. Zımpara uygulamaları boyunca mutlaka iş maskesi takman gerekiyor.
Öte yandan alçının kurumasından sonra boyanın yapılıp yapılmayacağının ölçüsü kuruması değildir. Alçı kuruduktan sonra direkt olarak boya sürmeyin. Öncesinde alana zımpara çekin ve alanın pürüzsüz olmasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri