Sayısalcılar Fen Bilimleri ve Matematik testlerinden sorumlu olacaktır. Dolayısıyla onların; Geometri, Matematik, Kimya, Biyoloji ve Fizik sorularını çözmeleri gerekecektir.
Toplamda 40 soru bulunur ve bunların en az 30 tanesi matematik sorularından oluşur. 40 sorunun yaklaşık dörtte biri kadarı da Geometri konularına ayrılır. Sayısal bölümünden mezun öğrenciler ise Fen Bilimleri ve Matematik testlerinden sorumludurlar.
Sayısal puana ihtiyacı olanlar; Matematik ve Fen Bilimleri testlerini çözmelidir. Eşit Ağırlık puanına ihtiyacı olanlar; Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 ve Matematik testlerini çözmelidir. Sözel ve Eşit Ağırlık puanlarına ihtiyacı olanlar: Fen Bilimleri testi haricindeki tüm testleri çözmelidir.
AYT'de sayısal puanını etkileyen dersler: Matematik ve Fen. AYT'de eşit ağırlık puanını etkileyen dersler: Matematik, edebiyat, tarih1 ve coğrafya1. AYT sınavına girdiğinde bütün derslerin soruları kitapçıkta olur.
1)DENEME ÇÖZEREK TÜM SOSYAL KONULARINDA YETKİNLEŞ
Sosyalde Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 4 dersten soru geliyor.
İlgili 33 soru bulundu
Sayısal öğrencileri 1. oturum olan TYT sınavı, 2. oturum AYT'de de Fen Bilimleri ve Matematik testlerini çözmek zorundalar.
Sayısal bölümden sınava hazırlanan bir öğrenci olarak matematik, kimya, fizik ve biyoloji sorularını çözmenin yanı sıra TYT sınavında yer alan Türkçe konularını da bilmen gerekir. Türkiye sıralamasında iyi bir dereceye sahip olmak, hem sayısal hem de paragraf sorularında başarıyı yakalamaktan geçer.
Hayır. Alan dışı testleri çözmek AYT puanınızı etkilemez. Mesela Sayısal puanı hesaplanırken sadece fen bilimleri ve matematik testlerinden alınan puanlar etkiler. Diğer testleri çözmeniz Sayısal puanınızı etkilemez.
Sayısal- EA - Sözel fark etmeksizin herkes çözecek. AYT'de ise Sayısal bölüm istiyorsan Matematik ve Fen Bilimleri kısmını çözeceksin sadece.
Adaylar sözel tercih yapmak için yeni sistemde matematik ve fen bilgisi çözmek durumunda kalırken, sayısal alanda tercih yapacak bir aday da Türkçe ve sosyal bilimler testlerini aynı oranda çözmek zorunda kalacak.
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Matematik ve Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar. Bu sınava herkesin girmesi zorunludur. Sayısal öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Fen Bilimleri ve Matematik testlerini çözmek zorundalar.
Bu sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani kısa hali ile YKS.
Eşit Ağırlık öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Matematik ve Sosyal Bilimler-1+Türk Dili Edebiyatı testlerini çözmek zorundalar. Bu sınava herkesin girmesi zorunludur. Sayısal öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise Fen Bilimleri ve Matematik testlerini çözmek zorundalar.
AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS'nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır.
TYT sınavı üniversite sınavlarında öğrencilerin girdiği ilk sınav oturumudur. AYT ise ikinci sınav oturumudur. TYT sınavında öğrencilerin yetenekleri ölçülür. AYT ise öğrencilerin kendi alanlarındaki başarılarının ölçülmesini sağlar.
AYT' deki Eşit Ağırlık konuları oluşturan dersler Matematik ve Sosyal Bilimler-1 testleri içinde bulunan derslerdir. Matematik testi içinde, 8-10 sorudan oluşan Geometri ve Matematik sorularından oluşmaktadır. Sosyal Bilimler testi ise içinde Edebiyat, Tarih ve Coğrafya derslerini içermektedir.
Tyt'de sayısal bölümü çözmek isteğe bağlıdır. Sayısal bölümünü çözmek, tercih edilen üniversite programlarına giriş için gereklidir.
Eşit Ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat, Matematik, Tarih-1 ve Coğrafya-1 testlerini çözecek. Sözel puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat , Tarih-1, Coğrafya-1, Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu Dersleri, Din Kültürü sorularını çözecek.
Diploma puanı dışında ulaşılabilecek maksimum puan 500'dür. 100 puan ÖSYM tarafından her adaya verilmektedir. Geriye kalan 400 puanın 160'ı TYT'den 240'ı ise AYT'den gelmektedir.
YKS sınavı Türkiye genelinde yapılan bir sınavdır. Sınavlarda belirlenmiş soru kalıpları bulunmaktadır. Bundan dolayı çıkmış sorulara sınava girmeden önce bakmak öğrenciler için oldukça yararlıdır.
YKS 'ye giren her kişi 100 puanla başlar. Bu puanın üzerine TYT sonucunun yüzde 40'ı ve AYT puanının %60 alınarak ham puan denen bir son puan hazırlanır. YKS bu ham puana okul ortalamasını da ekleyerek yerleşme için kullanacağınız puanı hesaplar.
Adayın Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık puan türlerinden birinin oluşması için ilgili iki testten 80 soru cevaplandırması gerekmektedir. Adayın, Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık puan türlerinin üçünün de oluşması için dört testin tüm sorularını yani 160 soru cevaplandırması gerekmektedir.
Sayısal derslerin kavranmasında en etkili yöntem soru çözümleridir. Soruları çözerken dikkat edilmesi gereken husus ise soruları iyi okumak, sorunun ne istediğini anlayarak buna göre çözüm bulmaktır. Soru çözme konusunda istikrarlı olmak gerekir. Sayısal dersleri en iyi anlama yolu tekrar etmektir.
YKS Sayısal Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri